Ezt nem nekem mondtad. Mondjuk amúgy is magasról teszek arra a sok hülyeségre amit itt arrogánsan előadsz. Nem vagy te nekem a főnököm.
Na úgy látom "ült" a hozzászólásom. Csak nem vetted a lapot.
Zsigerileg támadsz minden döntést amit a kormány hoz. Még a gyerekekkel is kicsesznél, csak hogy ellenkezhess.
Tudnál még említeni olyan intézkedést, amire ez igaz?
De gondolom mindenképpen szart akarok - és akartam - a saját gyerekeimnek. Nem tudom, hogy te ezzel hogy vagy, de nekem van 2 olyan amelyik már túl van ezen az időszakon (egy negyedikes, és egy elsős), meg van egy aki még most ment bölcsibe.
A két iskolásból 2 volt olyan, amelyik nem 6 évesen ment iskolába. Az egyikük alapvetően évet késett, de mi azt gondoltuk, hogy már simán mehetne. De tulajdonképpen ő nem volt még 7 éves (októberi), amikor elkezdte az elsőt. 1 hónapon belül sikerült megutálnia az iskolát. Figyelemzavar "gyanúval" diagnosztizálták (erről a diagnózisról mai napig meg vagyok győződve, hogy marhaság volt), aminek korábban semmi, de semmi jele nem volt. Éretlenségét bizonyítandó nagyjából 2.-3.-ra rendeződött a helyzet, de a sulit a mai napig utálja.
A másik gyermekem jelenleg elsős. Ő nem késett volna, de úgy 4-5-évesen egy igen súlyos dadogós korszakon estünk át vele, amit szerencsére az óvodai szakemberek (türelmes óvónők, logopédus) segítségével elmúlt. Nagycsoportra nála is úgy tűnt minden rendben, azonban az óvónők azt mondták (a megfigyeléseik, és az elvégzett tesztek alapján), hogy jót tenne neki még egy év az oviban.Nem mi erősködtünk. Max. egyetértettünk.
Ez úgy néz ki be is vált. A + 1 év alatt a dadogáson kívül meglévő nagyon enyhe egyéb beszédhibáját is korrigálták. Különben ez egy igen fontos feladata az ovinak, mert az iskolában az ilyen korrekciókra már nagyon nincs idő és kapacitás. Az ovinak erre saját alkalmazott szakembere volt. Az iskolába erre nincs alkalmazott. Ha igény van rá, akkor megpróbálnak szerezni külsőst, de az igények, és a rendelkezésre álló logopédusok száma messze nincs párhuzamban. Nálunk a nagyobbik osztályában lett volna rá igény, de logopédus hivatalból nem. Így hát a teljesen véletlenül az osztályba járó egyik gyerek anyukája aki logopédusként dolgozott máshol, magára vette ezt a feladatot. Természetesen szigorúan társadalmi munkában! Vatikáni valutában megfizetve.
A most elsős (tehát, akit visszatartottak) is már elképesztően várta, hogy mehessen iskolába. Azóta is lelkes, és az elsősök piros pontos módján, kitűnően teljesít.
Te tudod, hogy én mit gondolok? Onnan indult a beszélgetés, hogy 22 gyerekből 20 a szülei szerint nem alkalmas. Szerintem rendben van, ha ezen változatunk. Ennyi.
Nyilvánvalóvá tetted több hozzászólásból is, hogy TE mit gondolsz. Ezeket quotoltam be. Ezt a 20/22-es számot honnan túróból vetted?
Egyedi eset. Minden ilyen esetre 10 olyan jut, ahol a gyereket fölöslegesen visszatartották az oviban. Róluk miért nem beszélsz?
Mindezt sikerült leszűrnöd a SAJÁT egyedi tapasztalatodból? Nem a gyerekedéből, igaz? Lehet hogy életed nagy szerencséje volt, hogy azt az 1 évet az óvodában töltötted. Mert lehet, hogy akkor csak unatkoztál, de ha elmész az iskolába, akkor az egész életedet tönkreteszed egy komolyabb tanulási nehézséggel. Szóval szerintem inkább hálás legyél azoknak az óvónőknek.
A kívánságod teljesült, így nem is értem miért okoskodsz megint.
Hogyan teljesült?
Szerencsére nálunk a 3. gyereknek még elég messze van ez az iskolaérettségi ügy, de azért arra kíváncsi lennék, hogy mit tanácsolnál. Ha most kellene hirtelen halasztási kérvényt beadnom, akkor vajon kinek küldhetném? A
törvény ugyanis csak január 15-ei határidőt ad meg. Felelős szervet nem!
Azt meg végképp nem értem, hogy az óvónőknek milyen érdekük fűződne ahhoz, hogy visszatartsák a különben szakmailag iskolaérett gyerekeket. Ember!!! Olyan óvónő hiány van, hogy csak nézel. A hétvégén találkoztunk az ovink egyik tapasztalt (mint megtudtuk ex) óvónőjével. Kasszázott a Pepcoban.
Próbáltál már 1-nél több gyerekre tartósan - értsd több órán keresztül - felügyelni? Már ha nem 3-ra kell felügyelned, hanem csak kettőre, már az is óriási könnyebbség. Akkor egy 15fős csoportnál mennyit jelent szerinted? Hidd el, az óvónők sem mazochisták - a szükségesnél jobban
- és nekik az nem jó, ha 18-20-22 fős csoportokkal kell bajlódni.