Elnézést kérek a késői válaszért, ritkán vagyok a gép előtt. Sok munkát ad a kis krapek, játékjavítás, stb.
Nem tudom, hogyan kell mindenkinek válaszolni, de köszönet MINDENKINEK a biztatásért és a jó tanácsokért, igazából "ülnek". Amit lehet, megfogadok.
Ovival már nincs gond, bár nem akart menni eredetileg... Barátja, barátnője is van már. Kezdik az oviban szerepeltetni...
Aprócska, de jóképű kis legény, nem lesz nagynövésű, a szája annál inkább.
Miután a koraszülés miatt van fizikai hátrányban (remélem csak átmenetileg), inkább a fizikai foglalkozást erőltetem, nem akarom, hogy felmentsék tornából, inkább ugráljon. Teljesen mindegy, milyen jegyet kap. Szellemileg semmi gond, szédületes szókincse van, érvel, vitatkozik, zsarol, manipulál, stb. Csak a túlterheléstől féltem.
Még egyszer köszönet.
Gyereknevelési tapasztalataim nincsenek, de ismerősöm szenved olyantól, hogy kinéztek csuda szép házat a városban, egy kertvárosias részben, megvették.
Éldegélnek benne és most szembesültek vele, hogy nincs a gyerekeikkel egyidős gyerek az utcában, így nincs kivel játszani, és az utcában nincs is rá lehetőség (játszótér, focipálya..ect)
A szülök hazaérnek a melóból és két a suliban nem elfáradt gyerek nyúzza őket egész nap lefekvésig, nem túl egészséges, pihenni csak úgy tudnak igazán ha az egyik elviszi a gyerkőcöket valahova addig a másik bevágja otthon a szunyát.....
Azért írom ezt, mert a fizikai fejlődésben döntő tényező, hogy "hol lakik a kis lurkó".
pl én vidéki vagyok, egy köpésre volt a focipálya, környéken erdők, mezők, szüleimet nem is értem hogyan bírták, hogy fél vagy egész napokra eltűntem a nyári szünetben a haverokkal.
Azt ettük amit találtunk, vagy összedobtuk a fillérjeinket és kiflit, kenyeret vettünk, ha már érett a cseresznye mentünk a kertekbe enni, ittuk a kútvizet csak haza menni ne keljen, mert "nem engednek el"
A lényeg, hogy szerintem az alapvető fizikai és immunrendszer megerősítésében döntő szerepe volt e nyári csavargásoknak.
A túlterhelés nem tiszta, mitől félted, de saját fizikuma szabja meg a határt,
pl: ha ha dombra felfelé elfárad leül pihen és utána megy tovább vagy van valami tanár, edző a képben?, mert azt eltudom képzelni hogy túlterhelheti.
Felénk dombos a vidék, nyáron amikor a fű már kisárgult, vibrál a levegő és cangával tekersz határba, mert kíváncsi vagy mi van azon a dombon túl,
tolod fel a biciklit már nagyon kivagy, de megembereled magad "kibírom e hogy nem állok meg piheni", persze nem bírod ki,
de ahogy telnek a napok, a hetek, azt veszed észre azon a dombon már áttekerek megállás nélkül ahol eddig megkellet állni
és jön a felismerés, hogy ez így működik egy kicsit megkel erőltetni (túlterhelni) magad, hogy fejlődj.