Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Azt nem, hogy autópályára kanyarodik.Mire gondolt a jóember, hol van?
Mire gondolt a jóember, hol van?
Más meg sokszor mondta, hogy az nem vezet jóra. Árfelveréshez igen, de minőségi szolgáltatáshoz nem...
És itthon kinek telne erre? Ja, hogy ez egyenes út ahhoz, ami már most is baj. A társadalom szétszakadásához.
Mi van azokkal a szakmákra, amire szükség van, de piaci alapon nem éri meg oktatni? ---> Baj.
Ezért nem jó a "privát oktatás és kész" megközelítés. Mert ami a piac szerint nem éri meg, az pusztul. Te is, ha ember vagy.
Ha Te mondod...azért mi jól éreztük magunk. Mondjuk a déli partot nem tudom, hogy milyen, ott kb csak a siófoki kórházban voltunk.Mitől rossz hírű?
Szerintem a Magyar turizmusban nagyon nagy potenciál van még, nem, hogy a Balaton partján.
A Balatonnal kapcsolatban Blogennek nagyrészt igaza van, mint helyi látom én is az igénytelenedést, a buliturizmus miatti lezüllést.
Igen, értjük, de ahol vita volt pl. a Gripen kapcsán, ott arról szólt, hogy hova illeszkedik be a gép. Mindkettőhöz magasan kvalifikált szakember kell.Egy másik topicban nem először futok bele abba, hogy gyár, nem gyár, csak összeszerelő üzem, meg ilyesmik. Konkrétan CZ és Lynx ügyben eddig, de ahogy mennek a dolgok, nyilvánvalóan hamarosan lesznek további témák.
Nahh, felmerül bennem a kérdés, ha ez gyár:
Akkor mi szükség van erre:
Szerintem értitek mire akarok kilyukadni, de azért mondom még. Ha a fenti nem gyár, hanem csak összeszerelő üzem (assembly line), akkor az most hagyjuk már kategória? Vagy azért duzzogva elfogadjuk a hasznosságát?
Szóval nálunk épül majd egy gyár. Vagy összeszerelő üzem. Ízlés szerint. Nekem mondjuk gyár. Szóval ott dolgozni fognak emberek. Speciális tudásra lesz szükségük, ez ugyanis nem egy automatizált gépsor, betanított munkások itt nem játszanak. Ez a szaktudás olyasmi lesz, ami Magyarországon egyszerűen nem létezik már jó ideje. És most újra lesz. És aki össze tudja rakni, az majd szét is tudja szedni, illetve tudni fogja mit és hogyan kell javítani, cserélni. Az előállított érték, a munkabérek, a járulékok mind itt csapódnak le.
Fogadjuk el, hogy ez bizony egy gyár. Mármint mindkettő. Nem betanított munkásokkal dolgozó gyártógépsor, különösen nem a Lynx esetében.
Szép napot!
Abszolút.Igen, értjük, de ahol vita volt pl. a Gripen kapcsán, ott arról szólt, hogy hova illeszkedik be a gép. Mindkettőhöz magasan kvalifikált szakember kell.
Az összeszerelő üzem is a gyártás része, de attól ott még nem gyártanak fődarabot. De egyetlen jármű sem magát rántja össze.
A színvonalas turista nem pottyan senki ölébe csak úgy, azért -akár évtizedekig- dolgozni kell. Ehhez olyan szemlélet és projectek kellenek, amik nem is feltétlen és kizárólag a turizmust szolgálják. Pl. rendbe legyenek a porták, ne legyen szemét, legyen lefestve a kerítés, ne hulljon a vakolat; legyenek helyi termékek és helyi értékek (és ne mindenhol ugyan az a séma, ugyan az a sablon, ugyan az a kivitelezés). Ezek nem feltétlen csak a turizmus fele nyitnak. Aztán lehet fejleszteni a lovasturizmust (útvonalak, lovardák, lovas szállások), kerékpárost (kerékpárút -aszfalt és földutak- ...) és hasonlók. Ha a Balaton tág környékét nézzük nem üdülőfalvak kellenek, csak a falvakban, városokban 1-2 szállás, vendégház. Ja és PR PR PR...Akik hozzânk jönnek, sajnos többnyire inkâbb olyan csóró fajta nem nagyon emeli a szinvonalat.
A színvonalas turista nem pottyan senki ölébe csak úgy, azért -akár évtizedekig- dolgozni kell. Ehhez olyan szemlélet és projectek kellenek, amik nem is feltétlen és kizárólag a turizmust szolgálják. Pl. rendbe legyenek a porták, ne legyen szemét, legyen lefestve a kerítés, ne hulljon a vakolat; legyenek helyi termékek és helyi értékek (és ne mindenhol ugyan az a séma, ugyan az a sablon, ugyan az a kivitelezés). Ezek nem feltétlen csak a turizmus fele nyitnak. Aztán lehet fejleszteni a lovasturizmust (útvonalak, lovardák, lovas szállások), kerékpárost (kerékpárút -aszfalt és földutak- ...) és hasonlók. Ha a Balaton tág környékét nézzük nem üdülőfalvak kellenek, csak a falvakban, városokban 1-2 szállás, vendégház. Ja és PR PR PR...
Valaki nem tud errol a tartalekos osztondijrol valamit? Csak mert en nem igazodok ki rajta az eggyik oldalon azt irja hogy estitagozatosok sot levelezosok is jelentkkezhetnek ra a masik oldalon meg azt irjak hogy csak nappali tagozatosok . /eretsegi erdekelne./ es hogy lehet e meg ra palyazni vagy csak a jovo tanevre? Nem tudom kapok e valaszt de egy probat meger vagy vajon kinek irjak ez ugybe? Mert a honvedelmi miniszteriumot kerdesekkel bombazni ez ugybe nemtudom mennyire jo otlet /mert levelbe oda kell bekuldeni boritekba./
Koszi ez az eggyik amit talaltam mikozben a 2020 2021 es tanevre kiirt palyazatban az estitagozat is szerepel meg a levelezo is. /de annak a hatarideje mar lejart./ ezert nem tudom hogy most akkor mi is van... A toborzoba nemtudom mennyire tudnak segiteni eleg gyakran rovidrezarjak a dolgot. Uhyfelszolgalat mil hus belepesi azonositom es jelszom julius ota generaljak /mikozben elvileg kotelezo lenne lenni mert eze tortenik a kapcsolattartas./ az utobbi 2 hetben csupan 4 szer mondtak hogy holnapra megcsonaljak ma meg reggel azt hogy delutanra megkapom... Azota is varom a behivasom is telefonon tortent miutan mar papir alapu levelet kuldtem... Ugyhogy ja mar lassan vonulonom kell be de a bevonulasi parancot valoszinuleg a laktanyaba kell majd kitoltenem mert nem ismerem az adatokat... /de gaz az hogy e nelkul meg azt sem tudom elintezni hogy egy nappal elobb felmehessek a laktanyaba mert 7:30 ra kell ottleni /szekszardrol meg a vonat es a busz is legkorabban 7:30 ra er fel keleti vagy nepliget... Ugyhogy vagy elozo este 23.30 ra felmegyek pestre azt addig csovezek... Vagy /mondjuj mazlim kalocsarol indulok es akkor talan csisszre kicsit kesve beerek./... tudom sok a munkajuk mert biztos nem keves csak eleg kellemetlen en mondjuk megoldom /de ha nem lenne kalocsahoz kozom szekszard kornyekerol nem jutott volna eszembe kalocsara atmenni hajnalba.../ mert az auto sem jatszik hol hagyom pesten az allatkerttol par szaz m re 3 hetig a kocsit /lehet lenne ra megoldas de nem tudom megerdeklodni mert nincs ugyfelszolgalatom telefonon meg /mivel amikor hivtak ugye bemutatkozassal kezdte a hadnagy holgy nem jegyeztem meg a nevet mert nem tudtam ki miert keres. / ugyhogy ujra elerni sem tudom probaltam hogy random kapcsoljanak valakit az nemtudott felvilagositast adni.... Ugyhogy nem egyszeru ha az embernek nincs kozvettlen felettese.... /lenne felettesem akivel tartani tudnam a kapcsolatot az mar vagy mindent elintezett volna vagy megmondta volna hogy intezzem vagy nyomatekositotta volna az igenyt... Es nem tologatnak a papirjaim.../Ja, ha a Minisztériummal nem akarsz kommunikálni, ott van a lap alján egy mail cím és telefonszám:
+36 1 225 8778
[email protected]