Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

T

Törölt tag

Guest
Mondjuk ha valaki egy PhD fokozatot is meg akar szerezni az egyetemen, az jellemzően mindennel együtt összesen 9,5-10 év (3,5 év alapképzés, 2 év mesterképzés, 2+2 év doktoráns képzés; a BME VBK-n így épült fel).

Aztán a sok évével elmegy oktatni, úgy, hogy sz*rt se tud abból mi folyik a valóságban.
Legalábbis közlekedésmérnökin anno a mentorom ilyen volt...

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 909
12 141
113
Aztán a sok évével elmegy oktatni, úgy, hogy sz*rt se tud abból mi folyik a valóságban.
Legalábbis közlekedésmérnökin anno a mentorom ilyen volt...
Nálunk egy-két kivételtől eltekintve eléggé képben voltak a dolgokkal. Egyébként attól még, mert valaki nincs képben a világgal, azért a saját szakterületén lehet egy nagy koponya. Mindig szükség volt és szükség is lesz elméleti szakemberekre is.
A legtöbb oktatónk arra próbált nevelni minket (elég vad kollégiumi bulik --> néhány évfolyamtársamnak sajnos szüksége volt rá), hogy a mérnök egy értelmiségi, gondolkodó emberfő, ezért ehhez a "címhez" méltón kell élnünk. Bár az itthoni kultúrkörben szerintem nincs meg az a társadalmi megbecsültsége az értelmiségieknek, mint ami nyugaton megvan.

(És mielőtt valaki félreértené, nem nézem le a szakmunkásokat, sőt.. szerintem azon kevés mérnök közé tartozom, aki mindig becsülte a munkájukat!)

• Tetszik
Reactions: gergo55
T

Törölt tag

Guest
Miért általánosítasz egyetemet végzettekre csak?
Mert róluk volt szó (ezen a halmazon belül a STEM-esekről), és mert az nem veri ki nálam a biztosítékot, ha egy lumpenproli lumpenproliként viselkedik, de mikor olyan teszi azt, aki 8-10 éveket járt egyetemre, az már átb@ssza az ingerküszöböt.

• Vicces
Reactions: megazez
T

Törölt tag

Guest
Elnezest de nem tudom hol mashol megkerdezni. Hogy , hol lehet beallitani hogy ne mindig a legregebbi hozzaszolassal inditson egy topic?

• Tetszik
Reactions: Leonidas

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 865
26 641
113
Mert róluk volt szó (ezen a halmazon belül a STEM-esekről), és mert az nem veri ki nálam a biztosítékot, ha egy lumpenproli lumpenproliként viselkedik, de mikor olyan teszi azt, aki 8-10 éveket járt egyetemre, az már átb@ssza az ingerküszöböt.
Mindenhol vannak hülyék, ezt kár általánosan ráhúzni valamilyen körre, STEM-en kívül ott vannak a bölcsészek, abból láttál már értelmeset? Lehet, hogy van, csak kibaszott kevés, na erre mit lépsz? Általánosítottam neked egy hatalmasat.

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 629
3 428
113
Elnezest de nem tudom hol mashol megkerdezni. Hogy , hol lehet beallitani hogy ne mindig a legregebbi hozzaszolassal inditson egy topic?
Itt tudod megkérdezni a problémádat.

De mielőtt kérdeznél olvass vissza benne, mert elvileg van rá megoldás.

T

Törölt tag

Guest
Mindenhol vannak hülyék, ezt kár általánosan ráhúzni valamilyen körre, STEM-en kívül ott vannak a bölcsészek, abból láttál már értelmeset? Lehet, hogy van, csak kibaszott kevés, na erre mit lépsz? Általánosítottam neked egy hatalmasat.
A különbség az, hogy én nem általánosítottam, hogy "minden STEM-es egy lumpenproliként viselkedő szakbarbár" hanem a saját tapasztalatomat írtam le, miszerint ebből a halmazból került ki a legtöbb szakbarbár, akivel eddig találkoztam. Ez a két állítás nagyon nem ugyanaz.

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 806
4 974
113
"hej, élet, be gyöngy élet, ennél szebb sem lehet,
csak az jöjjön katonának, aki ilyet szeret."?

(nem a cím a lényeg, nem is az alcím, dew úgy tűnik ez már annyira természetes, hogy itthon se a címbe se az alcímbe nem fér bele, csak a német cikk alcímébe... vagy ez ugyanaz a mentalitás, mint a Debreceni titkosítás?)

M

molnibalage

Guest
Akkor legyen meg a teljes sorozat.

Meg még jó sok videó a témában itt.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
15 008
38 090
113
"hej, élet, be gyöngy élet, ennél szebb sem lehet,
csak az jöjjön katonának, aki ilyet szeret."?

(nem a cím a lényeg, nem is az alcím, dew úgy tűnik ez már annyira természetes, hogy itthon se a címbe se az alcímbe nem fér bele, csak a német cikk alcímébe... vagy ez ugyanaz a mentalitás, mint a Debreceni titkosítás?)

Egyszerű a megoldás: ki a heteroszexuális fehér német férfiakkal a seregből, akkor nem lesz több hasonló eset.

M

molnibalage

Guest

Amikor azt hiszed már nincs lentebb...
M. Richárdot a másodfokú tárgyaláson már egy új védő, Jován László ügyvéd képviselte, aki szerint a bíróságnak méltányolnia kellene, hogy a férfi a csonka családokat támogató Fészek Alapítványnak segít, és látni kellene azt is, hogy M. börtöntűrő képessége gyakorlatilag a nullával egyenlő.

Az én munkatűrő képességem a 0-hoz közelít, követelem az ingyenpénz és sört.
Beszarok.

Amikor ez a fasz a német jogszabályok szerint életfogytot kapna, mert a szándékos szabályszegés közben, ha valakit megölsz az utakon, ott ez jár.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
14 863
41 344
113

Amikor azt hiszed már nincs lentebb...

Az én munkatűrő képességem a 0-hoz közelít, követelem az ingyenpénz és sört.
Beszarok.

Amikor ez a fasz a német jogszabályok szerint életfogytot kapna, mert a szándékos szabályszegés közben, ha valakit megölsz az utakon, ott ez jár.
Vessék a disznók elé. Azoknak se könnyű.... :hadonaszos:

• Vicces
Reactions: Leonidas

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 550
59 436
113
Mit számolok Rosszul?
Ha 1 gépnek 200kw teljesítmény kell a mukodéséhez,és 18cent 1kwh áram, akkor az €36/h lesz?
Ehhez képest ugyanezt a gépet elhajtja egy 220kw-os dízelmotor ~25l/h gázolajjal, ami 25x80 cent, cirka €20?
Az hálózati szikráról olcsóbb kellene legyen, mint a dízelmotor, nem?
I'll milyen hatásfokkal mukodnek a helyi dízel hajtású generátorok, elvileg a hálózati szikra ettől is olcsóbb kellene legyen, vagy tévedek?
:confused: