Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Osztán hol van ez a mi? Amíg 10 állásjelentkezésből 8ra még annyi válasz se jön, h bocs, addig nekem magyarázhattok, csak nem hiszem el.
Azért itt Európában csak visszafogják magukat.Az én számból különösen fog hangzani, de egy baráti jó tanács: sose dolgozz kínainak vagy koreainak!
Más kultúra, más elvárás. Kint az, hogy a főnök kicsit felpofozza az aszisztenst mert nem jött össze a projekt amint persze ő b@szott el simán benne van. De itthon is kihúzta a kínai a terhes nő alól a széket mert szalag mellett nem ülünk.
Kerüljétek őket! Nekünk az a szolga kultúra felfoghatatlan, nekik meg ez a nyugati szabad világ az.
A terhes nő alól kihúzott szék itthon volt.Azért itt Európában csak visszafogják magukat.
Bocs, de amikor fővárosban olyat írnak ki, hogy:Ne haragudj de két hónapig kerestem segédmunkást. Pedig bőven minimálbér felett fizetek....
Ne érts félre nem kis hazánk az új Svájc de aki akar az dolgozik.
A terhes nő alól kihúzott szék itthon volt.
Kell egy idő a managereknek mire rájönnek, hogy nem otthon vannak. Nem véletlen, hogy egy idő után már nem akarnak visszamenni "Hell Choson"-ra.![]()
Ez egy low level junior, középiskolát végzett lánynak kiírt pozi. Erre ennyi jár.Bocs, de amikor fővárosban olyat írnak ki, hogy:
Egy szájbavert szoba bérleti díja nem is a belváros táján nem is rég még 50-70k HUF+ rezsi volt.
- napi 8 órás meló
- emberekkel is kell foglalkozni
- angol nyelv tudás külföldi levelezéshez is
- "versenyképes bér" bruttó 240k HUF. Nem nettó. bruttó.
Éljen soká a "munkásparadicsom".
Magyarország méret, 50 millió lakos, iszonyat kompetitív élet.Azt viszont nem értem, hogy ez nekik miért jó. Miért jó azért élni, hogy dolgozhassanak? Nem fordítva lenne az igazi, hogy dolgozunk, hogy élhessünk?
Igen azt én is belátom, hogy az egyes ágazatok piszkosul elszakadtak egymástól. Mi Hajdú-Bihariak vagyunk.Bocs, de amikor fővárosban olyat írnak ki, hogy:
Egy szájbavert szoba bérleti díja nem is a belváros táján nem is rég még 50-70k HUF+ rezsi volt.
- napi 8 órás meló
Ne haragudj de ez valami vicc akart lenni?![]()
Sürgős it programozás, fejlesztés állás, munka - 2025 Június
425 db friss it programozás, fejlesztés állás, munka. Nézze meg a legfrissebb állásajánlatokat és jelentkezzen egyszerűen!www.profession.hu
Én ezt elhiszem, csak a bőven minimálbér felett olyan őő. És ezzel nem téged bántalak.Ne haragudj de két hónapig kerestem segédmunkást. Pedig bőven minimálbér felett fizetek....
Ne érts félre nem kis hazánk az új Svájc de aki akar az dolgozik.
220-280 hétvége és túlóra függő. NettóNe haragudj de ez valami vicc akart lenni?
Tényleg egy világszinten hiányszakma alapján mondod, hogy ma Magyarországon általános munkaerőhiány van?
Én ezt elhiszem, csak a bőven minimálbér felett olyan őő. És ezzel nem téged bántalak.
Persze Szegeden 180 nettóra mondták, h jó fizu. Csak ugye na, szóval, na.
A hiányszakma kifejezés elég alulspecifikált...Szerintem egyszerre van jelen munkaerőhiány és munkahely hiány. Részben a szakmától függ, részben a lokációtól.
Nálunk három féle munka lenne, "szalag mellett"; padagógus és napszámos. Ezek a kvázi hiányszakmák felénk.
És tudod, nem a pénz a legnagyobb probléma a tanaroskodásban... de ne menjünk bele. Azért ezeket írtam, mert mikor rámtör fél évente, hogy váltok, akkor ez a kettő jön fel az álláshirdetésekben a környéken -a harmadikra meg mindenki panaszkodik, hogy nincs.vagy pl. lenne elég tanár, aki semmi pénzért nem menne vissza tanítani azért, amit "fizetés" címszóval adnak.
Az én számból különösen fog hangzani, de egy baráti jó tanács: sose dolgozz kínainak vagy koreainak!
Más kultúra, más elvárás. Kint az, hogy a főnök kicsit felpofozza az aszisztenst mert nem jött össze a projekt amint persze ő b@szott el simán benne van. De itthon is kihúzta a kínai a terhes nő alól a széket mert szalag mellett nem ülünk.
Kerüljétek őket! Nekünk az a szolga kultúra felfoghatatlan, nekik meg ez a nyugati szabad világ az.
Az utolso ilyenek Budapesten a 90-es evekben lettek modernizalva egy hullamban, azutan, amikor eladtak a berloknek a volt "tanacsi" lakasokat.Most meg fogtok lepődni, de 2005-2008 környékén még tök normális volt Bécsben, h wc a folyosón. Mármint társasházban. És nem csak alternatív lehetőség, hanem az albérletben, amiért akkor elkértek 300EURt / hó, rezsi nélkül, sőt, néhol közös költség nélkül, nem volt wc. Velkám tu bezzegnyugat.
Milyen alom vege? Kinek volt alma orosz bankokkal uzletelni?![]()
Egy álom vége: a Sberbank kivonul, egy vajdasági milliárdos jöhet helyette
Orosz bank most egy ideig vélhetően nem lesz Magyarországon, de érkezhet egy látszólag szerb–szlovén–ciprusi konzorcium. Egyik országnak sem volt bankja eddig itthon, de igazán most sem ez a lényeg. Valójában egy nevet érdemes megismerni: Miodrag Kostić szerb milliárdosét.telex.hu
Mondjuk az IT egy rendkivul szeles skala, de pontosan azert iranyado is, mert mar mindenhol jelen van: valahol olvastam, hogy 20-30 ezer embert tudna felszivni az IT Magyarorszagon holnap, azonnali kezdessel - ebben biztosan van rengeteg top mgmt is, amihez valoban kell 10-15 ev gyakorlat, jo helyen, egyertelmu.Ne haragudj de ez valami vicc akart lenni?
Tényleg egy világszinten hiányszakma alapján mondod, hogy ma Magyarországon általános munkaerőhiány van?
Én ezt elhiszem, csak a bőven minimálbér felett olyan őő. És ezzel nem téged bántalak.
Persze Szegeden 180 nettóra mondták, h jó fizu. Csak ugye na, szóval, na.
Mi a végzettséged és a bérigényed ?Osztán hol van ez a mi? Amíg 10 állásjelentkezésből 8ra még annyi válasz se jön, h bocs, addig nekem magyarázhattok, csak nem hiszem el.
A betanított munkát végző erőművi szerelőim keresnek bőven 300k felett netto . Kelet Mo. ! Rossz helyen vagytok !Bocs, de amikor fővárosban olyat írnak ki, hogy:
- napi 8 órás meló
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..