W
Wilson
Guest
Ha jól tudom te kaptál túlélő kiképzést a francia hadseregben bár nem tudom milyen mélységben és minőségben de így látatlanban úgy gondolom (ha tévedek javíts ki), hogy nem lehet rossz az ilyen típusú kiképzés a francia hadseregben, szerintem ennyi elégséges egy katonának.Ami a bushcraftot illeti az a része, hasznos lehet amely a növények és állatok ismeretét és felhasználását illeti, a többi részében igazat adok neked,kb 15 éve igen aktívan bushcraftoztam sok fele Magyarországon és Erdélyben is, a bushcraft gyakorlatilag arról szól, hogy tudsz kényelmesen eltölteni egy vagy több napot az erdőben/terepen lehetőleg minél egyszerűbben lehetőleg minél több az erdőben rendelkezésedre álló erőforrás segítségével, így ez pl egy rejtett mélységi katonai műveletben teljességgel kiesik.Nem tudom hova írjak erröl a témáról, hát itt teszem fel a kérdésem:szerintetek a bushcraft nak mennyire van létjogosultsága a hadseregben?
Csak mert volt egy beszélgetésem egy nem katonával, aki azt mondta hogy ez minden hadseregben kötelezö tananyag kéne legyen és hogy milyen hasznos a terepen.
Szerintem a bushcraft jó és hasznos,szeretk youtoube videokat nézni, mikor kimegyek túrázni imádok egy fasza kis menedéket építeni, de egy harcfeladatot végrehajtó rajnál, szakasznál, századnál egyáltalán nem prioritás, söt a végrehajtás rovására mehet. Felhoztam az ellenérveimet, az idöigényt, a diszkréció teljes hiányát, ezekböl fakadóan szerintem a haszna elég korlátozott.