K
kamm
Guest
Hibatlanul osszefoglalja az ilyenkor atelt erzest...Ahogy látom ezt beleégettem az agyadba.![]()
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hibatlanul osszefoglalja az ilyenkor atelt erzest...Ahogy látom ezt beleégettem az agyadba.![]()
Tudjuk, hogy te már kétszer is megölted Chuck Norris-t. Sajnos nekünk ez még nem volt meg.Látom eljátszanak eldiskurálnak egymással a gyerekek.Ne aggódjatok, életetek végéig maradhattok gyerekek, nem kötelező felnőtté válnotok !
![]()
Gondolom lassan nincs.nektek nincs családotok?![]()
Rosszabb: dolgozomnektek nincs családotok?![]()
Ne aggódj, mikor kész leszel, kezdődik elölről.Rosszabb: dolgozom(egy cloud farm architecturat egereszek ossze mar par napja, csak minden test run vagy 20-30 perc.)
Kettő-öt őrült inkább.Ez egy őrült,
Sot: online! Tudniillik otthonrol dolgozom mar vagy 2 eve.
Latatlanban is mondom, hogy nepesebb, mint a tied...Szerinted van családjuk ?Egyet találhatsz !
![]()
What.Kettő-öt őrült inkább.![]()
Skizofrénia a legnépesebb ország a földön. Mi az itt élők tudjuk, hogy már csak kis idő, amíg végre győzni fogunk a gyíkemberek ellen vívott háborúnkban. Soha ne becsüld alá a számunkat.
![]()
Ezért lógsz itt a fórumon 7/24-ben ????Latatlanban is mondom, hogy nepesebb, mint a tied...![]()
Hat, szemben veled, a tobbsegunkre igaz, hogy nekunk muszaj dolgoznunk a megelhetesunkert, erted - nem ugy mint nalad, hogy muttiek szuterenjeben nyomod harminchoz kozeledve.Ezért lógsz itt a fórumon 7/24-ben ????
Na ne röhögtess !!!! Nem ma jöttem le a falvédőről !!!
Egy gyereket lehet hogy megetetsz ezzel a hülyeséggel, de én már nagyon régen kinőttem a gyermekkort ! Te úgy nézem még a mai napig sem ! Lehet hogy sok ember megeszi a halandzsázásod itt a fórumon mint az ogreét, de én nem tartozom közéjük !![]()
Vedd elő Királyfi Jenő a varázsló tudásod, mert szeretnék újra 28 éves lenni !Hat, szemben veled, a tobbsegunkre igaz, hogy nekunk muszaj dolgoznunk a megelhetesunkert, erted - nem ugy mint nalad, hogy muttiek szuterenjeben nyomod harminchoz kozeledve.
FYI mar irtam, a WFH online munka elonye, hogy akarhany ablak lehet nyitva. Probald ki ezt a munka nevu dolgot, meg fogsz lepodni, hogy elmegy vele az ido...
Te végülis melyik pszichiátriáról írogatsz?Vedd elő Királyfi Jenő a varázsló tudásod, mert szeretnék újra 28 éves lenni !Bár már akkor sem laktam az őseimnél, hanem külön, a saját magam ura voltam, de ezt az ilyen kitartott "mamahoteles playboyok" mint TE úgy sem értik.
Azt meg elfelejtetted előadni, hogy nyugdíjas vagy, semmit nem dolgozol, azért lógsz itt egész nap, ugye ?
Tovább NEM akarom boncolgatni a helyzeted emberbaráti okok miatt. De lenne mit...
Amúgy a te "munkádra" nem is lennék kíváncsi, én nem alkalmaználak semmire, mert amilyen a dumád olyan lehet a munkád is, ebben van egy kis gyakorlatom, megtanultam.
Na... álmodozzál csak nyugodtan tovább kiráyfi !![]()
Ha jól tudom te kaptál túlélő kiképzést a francia hadseregben bár nem tudom milyen mélységben és minőségben de így látatlanban úgy gondolom (ha tévedek javíts ki), hogy nem lehet rossz az ilyen típusú kiképzés a francia hadseregben, szerintem ennyi elégséges egy katonának.Ami a bushcraftot illeti az a része, hasznos lehet amely a növények és állatok ismeretét és felhasználását illeti, a többi részében igazat adok neked,kb 15 éve igen aktívan bushcraftoztam sok fele Magyarországon és Erdélyben is, a bushcraft gyakorlatilag arról szól, hogy tudsz kényelmesen eltölteni egy vagy több napot az erdőben/terepen lehetőleg minél egyszerűbben lehetőleg minél több az erdőben rendelkezésedre álló erőforrás segítségével, így ez pl egy rejtett mélységi katonai műveletben teljességgel kiesik.Nem tudom hova írjak erröl a témáról, hát itt teszem fel a kérdésem:szerintetek a bushcraft nak mennyire van létjogosultsága a hadseregben?
Csak mert volt egy beszélgetésem egy nem katonával, aki azt mondta hogy ez minden hadseregben kötelezö tananyag kéne legyen és hogy milyen hasznos a terepen.
Szerintem a bushcraft jó és hasznos,szeretk youtoube videokat nézni, mikor kimegyek túrázni imádok egy fasza kis menedéket építeni, de egy harcfeladatot végrehajtó rajnál, szakasznál, századnál egyáltalán nem prioritás, söt a végrehajtás rovására mehet. Felhoztam az ellenérveimet, az idöigényt, a diszkréció teljes hiányát, ezekböl fakadóan szerintem a haszna elég korlátozott.
A túlélö képzések általában kimerülnek annyiban, hogy bemutatják "átéltetik" veled a nehézségeket, kitolod a határaidat, menedéket építesz, hogy közlekedj nehéz terepen, megmutatják hogy kell megnyúzni egy állatot , tájékozódás ,a legegyszerübb alapvetö dolgok. Arra sosincs idö hogy faszán kiképezzenek arra hogy pl mi ehetö és mi nem, vagy hogy ürhajót építs édesburgonyából olyan mcgayver módra.Ha jól tudom te kaptál túlélő kiképzést a francia hadseregben bár nem tudom milyen mélységben és minőségben de így látatlanban úgy gondolom (ha tévedek javítás), hogy nem lehet rossz az ilyen típusú kiképzés a francia hadseregben, szerintem ennyi elégséges egy katonának.Ami a bushcraftot illeti az a része, hasznos lehet amely a növények és állatok ismeretét és felhasználását illeti, a többi részében igazat adok neked,kb 15 éve igen aktívan buschraftoztam sok fele Magyarországon és Erdélyben isbushcraft gyakorlatilag arról szól, hogy tudsz kényelmesen eltölteni egy vagy több napot az erdőben/terepen lehetőleg minél egyszerűbben, így ez pl egy rejtett mélységi katonai műveletben teljességgel kiesik.
A tűzgyújtást megmutatják egy túlélő kiképzésen,de például egy mélységi műveletben vagy ha menekülni kell és üldözik a katonát akkor az biztosan nem fog tüzet gyújtani, ahogy ivócsanakot sem fog faragni vagy bot kenyeret csinálni, ami persze nem jelenti azt, hogy nem lehetnek hasznosak az ilyen ismeretek egy katonának aki a terepen teljesít szolgálatot,de a buschcraft ismeretek jó részét nem nagyon fogja tudni használni, az biztos ha én katona lennék és a terepen teljesítenénk szolgálatot, biztos lenne nálam egy bushcraft szempontok alapján elkészített kés (11-14 cm közti pengehossz, full tang kivitel a kés hátán kaparóéllel és konvex él kialakítással Sleipner acélból, egy rövid utas szikravető( Light my fire) és egy Wictorinox zsebkést Forester vagy Ranger modell), így ha mégis arra kerülne a sor akkor simán el tudnék lenni mint a terepen az erdőben a mérsékelt égövön.A túlélö képzések általában kimerülnek annyiban, hogy bemutatják "átéltetik" veled a nehézségeket, kitolod a határaidat, menedéket építesz, hogy közlekedj nehéz terepen, megmutatják hogy kell megnyúzni egy állatot , tájékozódás ,a legegyszerübb alapvetö dolgok. Arra sosincs idö hogy faszán kiképezzenek arra hogy pl mi ehetö és mi nem, vagy hogy ürhajót építs édesburgonyából olyan mcgayver módra.
Igen, egyetértek. Persze , mikor több idöt töltesz kint az erdöben bushcraftolsz. Esöerdöben , ahol rohadtul nem tanácsos a földön aludni , ha nincsen függöágyad kénytelen vagy valami fekvöhelyet eszkábálni.De ha a katona járörben, megfigyelésen van akkor nincs tüz, nem vágja ki a fákat és a növényzetet, próbál diszkrét maradni. Ott alszik ahol kénytelen aludni, ahogy tud. Ezért is szükséges az évszaknak és az éghajlatnak megfelelö felszerelés, ezért van hogy néha vagy 40 kilót cipel a szerencsétlen baka.A tűzgyújtást megmutatják egy túlélő kiképzésen,de például egy mélységi műveletben vagy ha menekülni kell és üldözik a katonát akkor az biztosan nem fog tüzet gyújtani, ahogy ivócsanakot sem fog faragni vagy bot kenyeret csinálni, ami persze nem jelenti azt, hogy nem lehetnek hasznosak az ilyen ismeretek egy katonának aki a terepen teljesít szolgálatot,de a buschcraft ismeretek jó részét nem nagyon fogja tudni használni, az biztos ha én katona lennék és a terepen teljesítenénk szolgálatot, biztos lenne nálam egy bushcraft szempontok alapján elkészített kés (11-14 cm közti pengehossz, full tang kivitel a kés hátán kaparóéllel és konvex él kialakítással Sleipner acélból, egy rövid utas szikravető( Light my fire) és egy Wictorinox zsebkést Forester vagy Ranger modell), így ha mégis arra kerülne a sor akkor simán el tudnék lenni mint a terepen az erdőben a mérsékelt égövön.
Amúgy azért ha jobban belegondolok a francia hadsereg azon tagjai akik Francia Guyanaban teljesítenek szolgálatot,vagy akiket odavezényelnek túlélő kiképzésre azok valamilyen mértékben bizony buschraftolnak.....
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..