Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Kalormen

Well-Known Member
2022. április 22.
730
3 359
93
Már nem szívesen írom ide, mert nem ebben a topikban van a helye, de csak röviden, és ezzel ezügyben nem is írok már többet:
A mongolok távozásában két dolog játszott nagy szerepet (miután az egyesített magyar-horvát haderőt már megverték a Muhi csatában ugye):
1. Meghalt a nagykán, hazamentek újat választani,
2. Annál azért erősebben meg volt erődítve nyugat-európa, hogy menetből végigverjék.

Aztán végül már nem is jöttek vissza. Nekünk annyi szerepünk volt a történetben, hogy mi is csatáztunk velük és veszítettünk.
1. az időrend nem jön ki, tehát gyakorlatilag biztos nem azért
2. de visszajöttek. Csak mivel azt a két újrapróbálkozást mi nyertük, így aztán a rákosista történetírásunk nem is szereti emlegetni.
 

ozymandias

Well-Known Member
2013. június 4.
2 768
17 868
113

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 548
10 851
113
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 619
11 296
113

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 266
113
Egészen elképesztő, hogy a II. világháború után 77 évvel ilyen még előfordulhat... :(

Mint ha más templomnál nem lenne ilyen. Most soroljam, hogy mi mindent lehet találni egy templomkertben?
Nem kell ezt annyira felfújni.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby and fip7

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 263
4 671
113
Az nem fér a fejembe, hogy miért a világ liberálisnak mondott részén van ugyanolyan cenzúra, mint az ellenoldalon? Nekem a liberális felfogás valami olyan baromság kellene legyen, hogy "nem értek egyet azzal amit mondassz de meghalnék érte, hogy szabadon mondhasd".
Őszintén? Nem tudom, azt sem, hogy van-e értelme. Szerintem a mai világban aki keres, az megtalál bármilyen álláspontot. (Látod, én is olvasom a Médiaworks tartalmakat is :cool: )
A klasszikus liberális "baromság" nekem nagyon tetszik :cool:
 

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 263
4 671
113
két dolog
az egyik, hogy az orosz szólásszabadság problémája az az oroszok problémája
a másik, hogy a mi szólásszabadságunk az viszont a mi problémánk
és itt a "mi" alatt érthetjük magyarországot, de inkább európát is
Nem teljesen. Ha nincs szólásszabadság, akkor itt sem tudsz róla, hogy ott van más vélemény is; úgy néz ki, mintha minden orosz/urkán/ork/bárki ugyanazt gondolja, mint amit a hivatalos propaganda leírni enged. Pedig az nálunk is látszik, hogy nem így van, akár csak a fórumon belül is.
Én biztos nem az orosz híroldalak anyagainak az átvételét tiltanám meg, nincs értelme. De ez a legegyszerűbb/kényelmesebb/legkevesebb munkával járó lépés, minden más (cáfolatok, bizonyítás, oknyomozás, stb.) sokkal több munkát igénylő feladat...
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 266
113
Más valláshoz tartozókat nem akartak az utóbbi száz évben koncentrációs táborokban halomra gyilkolni..
Őőő, kommunizmus, mint olyan, az megvan?
Az megvan, hogy a keresztyénség ma a legüldözöttebb vallás a világon?

Meg akkor az szerinted természetes, hogy templomkertben emberi fekália, meltartó, rendszeres oldalba hugyozás, óvszer, kis szeszesitalos üvegek vannak. Igen, ez koncentrációs tábor kérdése... Egyszerűen nem kellene mindenben antiszemitizmust, meg hírértéket, meg bűncselekményt vizionálni. Szerintem.
 

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 619
11 296
113
Őőő, kommunizmus, mint olyan, az megvan?
Az megvan, hogy a keresztyénség ma a legüldözöttebb vallás a világon?
Évszázadokon át pedig a kereszténység (jó, most sarkítottam, tehát a római kat. egyház) volt a legnagyobb üldöző/elnyomó vallás a világon... Ez persze nem írja felül a jelenlegi üldözöttségét, de azért na...
A kommunizmusban, ha befogta az ember a száját, akkor eléldegélhetett még úgyis, ha templomba járt.
Meg akkor az szerinted természetes, hogy templomkertben emberi fekália, meltartó, rendszeres oldalba hugyozás, óvszer, kis szeszesitalos üvegek vannak.
Természetesen nem az.
Igen, ez koncentrációs tábor kérdése... Egyszerűen nem kellene mindenben antiszemitizmust, meg hírértéket, meg bűncselekményt vizionálni. Szerintem.
Ha Európa legnagyobb neológ zsinagógáját dobálják, lepisálják és mellette még náci jelszavakat kiabálnak és karlendítéseket végeznek, nálam kimeríti az antiszemitizmust és a bűncselekményt kategóriát.
 

Kalormen

Well-Known Member
2022. április 22.
730
3 359
93
Évszázadokon át pedig a kereszténység (jó, most sarkítottam, tehát a római kat. egyház) volt a legnagyobb üldöző/elnyomó vallás a világon...
melyik évszázadokon át?
A kommunizmusban, ha befogta az ember a száját, akkor eléldegélhetett még úgyis, ha templomba járt.
legfeljebb lecsukták, és mehetett recskre.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 619
11 296
113
melyik évszázadokon át?
Most soroljam fel az összes tudóst, felfedezőt, akiket elnyomott az egyház? De hozhatnám példának a keresztes hadjáratokat, a francia hugenotta háborút vagy akár a harmincéves háborút, melynek azért jócskán volt vallási indíttatása is. Mind egyről szólt: elhallgattatni mindenkit, aki nem azt mondja, mint amit mi.
De ezzel már nagyon messze mentünk az eredeti gondolattól...
legfeljebb lecsukták, és mehetett recskre.
Azért ne túlozzunk... a családtagjaim egy részének ugyan "volt két hatalmas bűne" a II. világháború után: németek (svábok) és vallásosak voltak, mégsem vitték őket internáló táborokba.
 

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 619
11 296
113
Légyszíves, sorold.
Örömmel... Galileo Galilei, Kopernikusz, vagy a hozzám tudományban közelebb álló Charles Darwin, hogy a legismertebbeket soroljam. Volt, akit perbe fogtak, volt, akit "csak" hitelteleníteni próbáltak, mert nem fért össze a magasságos világképükkel.
A Szentföld VISSZAFOGLALÁSÁRA indított hadjáratokat?
Így van. Tipikus vallásháború egy olyan területért, mely nem csak a kereszténység számára szent hely.