Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 928
48 631
113
"Mond Karak buta vagyok én ? Nem nem vagy buta csak még keveset tudsz kicsi Vuk !"

Már írtam a jog jól szabályoz ! De ha a pógár elviszi haha ! Ellopja a vadat azzal kimeríti a vadorzás tényállását ha meg még él de sérült és leöli akkor még az állatkínzás tényállása is fent áll !

A vaddisznó és úgy általában a disznók kondákban élnek/ járnak ! Kivéve az ivarérett kanokat (idehaza) !

Mondjuk nálunk nem csilingel az arany a vaddisznók miatt mert elvitte az ASP !

Nem tudom hol és miként élsz de a panaszod csak akkor jogos ha vadászterületen élsz ! Ugyanis lakott területen nem , hogy nem vadászhatsz , de a lövés leadásánál is figyelembe kell venned , hogy se ember életet/testi épséget se vagyoni kárt nem okozhatsz ugyanis lövést csak lakott területen kívül , lakott területet és embert nem veszélyeztetve adhatsz le !

Ha ezek ellenére mégis orvvadászatra adnád a fejed akkor az már nem tulajdon jogi vita lenne hanem Btk-s történet !

Peace Pagan bro !
A mi kis falunkban (a Dunakanyarban) rendszeresen tartanak kilövést belterületen, akkora a gond.
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 603
113
Vadásztársasagokra is kiterjesztve elfogadható. ;) A te vadállatod a te felelősséged.
Ezt se teljesen értem hogy kapcsolódik a felelős állattartás kikényszerítéséhez, de alapvetően egyetértek. Nem gondolom, hogy jó gyakorlat, hogy vadcocák kórincálnak a városban, és ha fellépnél ellene, akkor te vagy a gonosz. Ha viszont ők lépnek fel a kerítés ellen, akkor széttárattatik a kéz, kivéve ha a vadcoca megsebesül a széttört kerítésedtől, mert akkor megint te vagy a gonosz.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Qrva anyuciját ennek a repedt sarkú némbernek ! SMS-ben tárgyalt le 31 mrd US$-nyi Pfizer vakcinát a Pfizer vezérrel ! Oszt , hogy hogy nem eltűntek az SMS-ek ! Értitek SMS-ben 12 000 mrd HUF-nyi üzletet ! A NAV-nál még a portás is nevető görcsöt kapna ha valaki ilyenre hivatkozna !

 

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 046
3 984
113
Kresz. 26.par.:
"
(4) A jármű sebességét az (1)–(3) bekezdésben említett sebességhatárokon belül úgy kell
megválasztani, hogy a vezető járművét meg tudja állítani az általa belátott távolságon belül és
minden olyan akadály előtt, amelyre az adott körülmények között számítania kell"

A törvények meg azért vannak , hogy ne az legyen a szabály , hogy kit mi érdekel !

Ha én gyorsan hajtok , vagy szabálytalanul közlekedek akkor én vagyok a hibás !
Nekem úgy sikerült vadbalesetet elszenvednem, hogy végig bokrok övezték a főutat, ahonnan oldalról ugrott neki az autónak az őz.
Aztán a rendőr azt mondta, hogy legközelebb dobjam be a vadat az autóba, és haladjak tovább. Persze, egy 20 kilós őzért még vérezzem is össze az autót! Aztán még a szondát is megfújatta, ha már kihívtam.
De van olyan útszakasz is munkába járáskor, ahol kétoldalt magas partfalak övezik az utat. Ott ha megindul lefelé a vad, nem nagyon tud "fékezni". Volt hogy ugyanitt dobbantónak használtak, egy már álló autót.
Szóval szépen hangzik a jogszabály, csak ha meg 20-al cammog az ember, akkor több esély van rá, hogy balesetet okoz, főleg egy hosszabb, kanyargós, be nem látható útszakaszon!
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
Qrva anyuciját ennek a repedt sarkú némbernek ! SMS-ben tárgyalt le 31 mrd US$-nyi Pfizer vakcinát a Pfizer vezérrel ! Oszt , hogy hogy nem eltűntek az SMS-ek ! Értitek SMS-ben 12 000 mrd HUF-nyi üzletet ! A NAV-nál még a portás is nevető görcsöt kapna ha valaki ilyenre hivatkozna !

Elvesztettem sms-em,
szidtak sokan érte;
annak aki megtalálja
ajrót adok érte...
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Kifizettem a notebook utolsó részletét...

Azért félelmetes belegondolni, hogy 2 éve azért választottam kamatmentes részletfizetést, mert az a 18000ft havonta úgyis kevesebbet fog érni mire kifizetem.
(Na meg így le tudtam kötni 400000ft-ot ami azóta kamatozgat).
 
K

kamm

Guest

@kamm Vélemény?
"(A cikket Tóbiás Tas írta, eredetileg angolul az Offbeat Budapesten jelent meg.)"

Ez az eredetmítoszuk további sulykolása. A magyar haredim, benne a haszidoknak szinte semmi közük nem volt a holocaustos menekulokhoz, ti. az 1850-es schism (szakadás) utan kezdtek kivandorolni a pajeszos őrültek, a századfordulón jött a tömeg.

Ez a szokasos hazugság, amivel rokomszenvet és abból milliárdos tamogatast grundoltak maguknak.
Nem mondom, hogy mindegyik őrülteg senkihazi, de alapvetően egy végtelenül parazita népség, gátlástalan, cinikus, erőszakos, mindenre és mindenkire magasról &$#@& törpe szektasok, en ki nem állhatom őket.
Ezzel amúgy nem vagyok egyedül, mert a világon mindenhol utálják őket, ahova betelepednek, mint valami új élősködő faj. Izraelben különösen utálják őket a zsidók, mert ott még történelmi adomentesseget is elveznek (total abszurdum), sőt, nem is kell szolgalniuk (szemben mindenkivel, meg a nőkkel is.)

Itt csak NY Államban jutottak ennyire magasra, itt is csak azért, mert ez termékeny talaj volt a korrupció state capture köré épülő taktikajuknak. (State capture = politologiaban úgy definiálják, akikor egy (avagy több szövetséges) erdekcsoport a befolyása alá hajtja az allam törvényhozó, vegrehajto stb szerveit, és azokat saját erdeki szerint használja... Hmm, honnan is ismerős...?)
 
K

kamm

Guest
Magyarországi eredetű talán. Talán.
Azok, a ket nagy alapító társasága a NYi zsidosagnak a Satmar azaz Szatmár, a Szatmárnémetiből kivandoroltakbol, valamint a "Sighet" az az Sziget, a máramarosszigetiekből (utóbbi amúgy a Szatmarbol valt ki anno.)
Egyébként az tény, hogy ektelen magyar akcentussal beszélik mai napig az angolt, meg a kisgyerekek is, mert annyira elszigetelten élnek, hogy csak jiddist használnak napi szinten, az angoljuk meg a családban öröklődik és emiatt elképesztő módon megőrizték a röhejesen vaskos magyar akcentusukat száz évvel ezelőttről. Ennek persze az is oka, hogy hogy rettenetesen primitív az egész társaság világképe, a yeshivaik hirhedten sem angolt, sem matekot stb nem tanitanak ötödik után, csak talmudi hulladekkal meg jiddissel tomik a gyerekek fejet, gyakorlatilag életképtelenre nevelik őket, hogy ne tudjak elhagyni majd a "nyájat".)
Én ha néha beszélek ilyenekkel, mindig önkéntelenül vigyorgok az akcentusuk hallatán (az enyém sosem volt magyaros valamiért, nem ismerik fel.)
 

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 218
4 571
113
Kresz. 26.par.:
"
(4) A jármű sebességét az (1)–(3) bekezdésben említett sebességhatárokon belül úgy kell
megválasztani, hogy a vezető járművét meg tudja állítani az általa belátott távolságon belül és
minden olyan akadály előtt, amelyre az adott körülmények között számítania kell"

A törvények meg azért vannak , hogy ne az legyen a szabály , hogy kit mi érdekel !

Ha én gyorsan hajtok , vagy szabálytalanul közlekedek akkor én vagyok a hibás !
Amíg "vadgazdálkodás" címén a századfordulós állomány háromszorosa van az országban, és csak a kilövésből származó bevétel nagysága az egyetlen mérce, addig a fenti jogszabály szerint országúton éjszaka igencsak lelassulna a forgalom. A megengedett sebességet még nappal is csak az elkerített autópályán lehetne elérni.
Ugrott már elém is éjszaka Tokaj környékén a magas partról az út jobb oldaláról 2 őz, nem tartozik a "számítani lehet" kategóriába, mondjuk sikerült megúsznom.
Soha nem közlekedsz sötétedés után 90 km/h-val?
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Amíg "vadgazdálkodás" címén a századfordulós állomány háromszorosa van az országban, és csak a kilövésből származó bevétel nagysága az egyetlen mérce, addig a fenti jogszabály szerint országúton éjszaka igencsak lelassulna a forgalom. A megengedett sebességet még nappal is csak az elkerített autópályán lehetne elérni.
Ugrott már elém is éjszaka Tokaj környékén a magas partról az út jobb oldaláról 2 őz, nem tartozik a "számítani lehet" kategóriába, mondjuk sikerült megúsznom.
Soha nem közlekedsz sötétedés után 90 km/h-val?
Tény és való nagyobb a vadállomány a kívánatosnál ! De mint mindennek ennek is oka , okai vannak ! A vadlétszám becslésre jelen keretek között nincs használható módszer ! Nem csak a vadállomány növekszik hanem a teríték is ! A probléma ettől sokkal összetettebb mintsem itt kitudnám fejteni . Minden érintetnek kellene érte tenni . A hatóságnak ki kellene dolgoznia egy használható vadlétszám meghatározó módszert (akár télen , hőkamerás drónokkal) . Utána konszenzusra kéne jutni a létszámról magáról . Majd a mezgaz termelőkkel kellene megegyezni a normálisabb együtt működésért (pl nem lehet mindent is bekeríteni ) . Az autósokat 2 dolog védhetné , az egyik filléres és nagyon hatékony ez a menetszél által működtetett ultrahangos vadriasztó síp (nekem minden autom van 4 db , 2 a lökösön 1-1 meg a tükrökön . Nagyon hatékonyak és olcsók , én 20 éve használom őket még csak nem is került elém vad . A sebesség megválasztása fontos ezt mindenki döntse el maga . A másik dolog a Casco , nem olcsó (megfizethető) de nem csak a vadütközés szempontjából jó az autó kb 10 éves koráig rentábilis .

Azt az elcsépelt lózungot mégis csak leírom , nem az állatok foglalták el a területeinket és építettek sűrű úthálózatot . Ha a nagyragadozókkal toleráns a társadalom akkor ezt megérdemlik az egyéb vadfajok is !
 

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 218
4 571
113
Ezt linkelte már valaki másik top
A vadlétszám becslésre jelen keretek között nincs használható módszer !
Mondjuk ezt nem értem. Meg kell kérdezni, hogy nálunk szerencsésebb történelmi fejlődésű országokban hogyan csinálják. Kizárt, hogy a világon nincs rá megoldás...
 

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
1 407
4 992
113
Ezt linkelte már valaki másik top

Mondjuk ezt nem értem. Meg kell kérdezni, hogy nálunk szerencsésebb történelmi fejlődésű országokban hogyan csinálják. Kizárt, hogy a világon nincs rá megoldás...
Nem tudom, hogy a UK minek szamít nalad, de itt is gond a vad. Mondjuk itt a legnagyobb problema a kozlekedok oldalarol a muntyak szarvas. Ez a 40 centis dog, teljesen idegen itt, ugy szabadult el egy vadasparkbol es mostanra Anglia nagyreszen elterjedt. Mindenhol (a varos kozepen is) talalkozhatsz vele ahol van minimum ket bokor. Szerintem nincs olyan akinek van autoja ÈS nem utott meg el ilyet. Amilyen kicsi annyira gallyra vagja az autodat. Barhol es barmikor felbukkannak, hajnalban eletveszelyesek. A masik a nyul amibol szinten mindenfele hevernek a dogok az ut menten, meg persze a facan ami itt is pont olyan buta mint otthon.

Mondjuk legalabb a vadkart itt nem akarjak kifizettetni veled, igaz senki nem fizeti ki a karodat sem... legyen biztositasod.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány and kamm

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Ezt linkelte már valaki másik top

Mondjuk ezt nem értem. Meg kell kérdezni, hogy nálunk szerencsésebb történelmi fejlődésű országokban hogyan csinálják. Kizárt, hogy a világon nincs rá megoldás...
Mindenhol gond van , a volt szoci országokba főként mert itt volt normális vadgazdálkodás . Nyugaton nincs és nem is volt ugyanis ott bármilyen kicsi területen lehet vadászni mert a vadászati jog a föld tulajdonhoz van kötve és a vad azé akinek a területén van. Nálunk a vadászati jog ugyan szintén területhez kötött magán /állami de a vad az az államé amíg el nem ejtik utána lesz a vadászati jogot terület alapon pénzen megváltott vadász társaságé ! Nyugaton mivel mindenki lő mindenre(lásd Olaszok , Spanyolok etc) így nem tud a vad elszaporodni addig idehaza a becsült vadállomány alapján határozzák meg a kilövési mennyiséget ! Mivel a vadászat felhígult a sok a pénzes újgazdag idiótával és földtulajdonossal így nem lehet normális helyzetet teremteni . Az Ő földjük , az Ő pénzük , az Ő vadjuk etc . Hasra ütés szerű becslések az alapjai a kilövési terveknek és ha rossz a kiinduló pont az eredmény csakis rossz lehet . De ettől lehet minden normális lefolyású és én vagyok az élő példa aki vadászik is és sokat közlekedik , hogy el lehet kerülni a balesetek . Tudom senki sincs beoltva ellene és velem is megtörténhet akár már holnap is !