Ja, az nem para, a növények kb úgy épülnek, mintha egy 60-as évekbeli olasz autótervező menedzselné őket, olyan közepesen rá sem hederítve a minőségbiztosításra (az Asszony volt növénymutálós, szívott ezzel rendesen). Ha tendenciózusan ez a jellemző és zavar, akkor vetőmagot/kereskedőt kell váltani, mert erre hajlamos vonalat nevelt ki valamelyik tudatlan.Van köztünk mezőgazdás,vagy növényológus?
Nagyjából a paprikák 80%-ában belül,a magok mellett,kis,ki nem fejlett paprikák vannak,ez mi a bré lehet,rákos a paprika?
Mi a faxal kezelik őket,hogy ilyenek lesznek,automatikusan kidobom amelyikben van,de akkor is 10-ből 8-at kidobni,miért éri ez meg?
(anno volt hogy vettem sütni tököt és benne lebelesek voltak a magok...)
Rákosak inkább a fászszárúak tudnak lenni, de ott is bacik vagy vírusok állnak a háttérben. Így olyankor tarra is vágják a környéket. (Kertészet és szőlészet c. könyv szerint)