Beszélgető

Egernek, Pannonhalmának nincs történelmi,vagy kultúrális jelentősége? Ne basz! Mondjuk Egert ill.Tokajt összekeverni vaktérképen még OK, mert térképen pillanatok alatt megtalálnák.
De az irodalmunkat, fontos épületeinket, szobrainkat,festményeinket nem ismerni enyhén szólva is érdekes. Persze én sem vágtam mindent a tesztből,de kurva rég éretségiztem,és mondjuk a Árpád-ház családfáját sem tudnám felrajzolni.
Mondjuk fura elképzelései vannak a profnak, de sok mindenben igaza van.
Skubiz rá a videora,ha van időd.
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.youtube.com/watch?v=hU0ZfaawKTI&ved=2ahUKEwitk_KfqO7lAhVFiqQKHd2WCoYQo7QBMAF6BAgAEAQ&usg=AOvVaw3VgTpSnbcZP40PunA9DMEm
Megnéztem a videót. Túl sok értékes nem volt benne, annál több rész, ahol fogtam a fejem...

Egy régi barátom 17 évesen letette a német középfokút anno a Rigó utcában és utána sehol nem volt esélye használni. 5 év múlva ott tartott, hogy szinte megszólalni nem tudott már németül.

15 év suliban, különóra vagy 10 évig a középiskolai némettanárként dolgozó keletnémet családi barátnál. Ha szembejön bármilyen német szöveg azonnal fordíttatom angolra. Ha német beszélgetés folyik, megértem, de szinte ovis szinten szenvedek vele, gyakran beszéd közben angolra váltok. Ha huzamosabban kint élnék sanszosan könnyebben belerázódnék, könnyebben ment az angol tanulása. Én nagyjából ennyit köszönhetek a sok ezer némettel töltött órának.

Ez most komoly,mellbe szúrt egy embert,aki meghalt,és a büntetése harmadát elengedték?
:eek::oops:

Alapból a lehetőség mindenki esetében megvan rá, hogy 2/3 letöltése után feltételesen szabadlábra mehet, ha nem zárják ki vagy nem bűnszervezetes/visszaeső az illető, plusz benn is viselkedett. Régi Btk alapján még a végrehajtási rezsim szerint alakult a feltételes (2/3-tól 4/5-ig) de ez megszűnt. Alapból minenkinek jár a 2/3. Az értelme meg annyi hogy valamivel elfele kell motíválni a rabokat a benti bűnözéstől (ugyanis ugrik a feltételes) és van aki tényleg javul, benntartani felesleges, káros.

Amit viszont nem értek (utólag könnyű okosnak lenni) hogy miért nem zárták eleve ki a könnyítést feltételest, de gondolom alaposan átrágták.

Viszont ha most még feltételesen volt akkor jó hír hogy a feltételes szabadláb az ugye feltételes. Ha bűnözöl alatta akkor mész vissza és még kapsz egy kicsit, ráadásul jobban meg is zúznak. Sztojka úrnak most van 4,5 év hátralévő, plusz egy fincsi bűnszervezetben üzletszerű halmazat. Ha ismét elítélik, a feltételes kizárt. Egy ideig ki lesz vonva a forgalomból.

Alapból a lehetőség mindenki esetében megvan rá, hogy 2/3 letöltése után feltételesen szabadlábra mehet, ha nem zárják ki vagy nem bűnszervezetes/visszaeső az illető, plusz benn is viselkedett. Régi Btk alapján még a végrehajtási rezsim szerint alakult a feltételes (2/3-tól 4/5-ig) de ez megszűnt. Alapból minenkinek jár a 2/3. Az értelme meg annyi hogy valamivel elfele kell motíválni a rabokat a benti bűnözéstől (ugyanis ugrik a feltételes) és van aki tényleg javul, benntartani felesleges, káros.

Amit viszont nem értek (utólag könnyű okosnak lenni) hogy miért nem zárták eleve ki a könnyítést feltételest, de gondolom alaposan átrágták.

Viszont ha most még feltételesen volt akkor jó hír hogy a feltételes szabadláb az ugye feltételes. Ha bűnözöl alatta akkor mész vissza és még kapsz egy kicsit, ráadásul jobban meg is zúznak. Sztojka úrnak most van 4,5 év hátralévő, plusz egy fincsi bűnszervezetben üzletszerű halmazat. Ha ismét elítélik, a feltételes kizárt. Egy ideig ki lesz vonva a forgalomból.

Azt tudtam, hogy valamennyit elengednek mindenkinek,azt is,hogy amilyen börtönben van, fegyház,vagy börtön,ahhoz képest, de az 1/3-ad nem kevés.
Értem persze, hogy motiválni kell a normális életre a rabokat,de a sikkasztók,közlekedésiek,kisebb lopásoknál gondoltam erre,akkor a minden rab így van.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Rájöttem, hogy sokkal jobb, izgalmasabb a magyar fociválogatott helyett a magyar haderőfejlesztésnek szurkolni... mert itt legalább van eredmény :confused::rolleyes:
Hajrá HM :D hajrá Zrínyi 2026 :p
Amúgy félig viccesen, de a Zrínyi 2026 az melyik Zrínyiről kapta a nevét? Miklós, Miklós vagy esetleg Ilona?

• Tetszik
Reactions: arcas
Rájöttem, hogy sokkal jobb, izgalmasabb a magyar fociválogatott helyett a magyar haderőfejlesztésnek szurkolni... mert itt legalább van eredmény :confused::rolleyes:
Hajrá HM :D hajrá Zrínyi 2026 :p

A magyar válogatott szemét.Néha elhitetik velem, hogy "na most aztán megtaláltak valamit", aztán jönnek az ilyen meccsek...
A horvátok azt hiszem elég jók még, szóval nagyon nyakatekerten Zrínyi mindenképpen el van, akármelyikről is van szó :)

• Tetszik
Reactions: arcas