1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] A nagy sakktábla

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Montezuma által indítva @ 2013. február 9..

 1. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Clintonné fog nyerni, mert Dugin-nak ő kell a globális mókához.

  Trump és a nemzeti tőkésréteg pedig részben sértettségből, részben pedig Amerika széthullásától való félelmétől, belülről fogja puccsolni Clintonnét, hogy ne vigye az USA bőrét a vásárra.

  Clintonné viszont nem tehet mást, mert az ő tőkésrétegük a nemzetközi rendszerhez kötött, így nekik muszáj az USA világbirodalmának megtartásáért harcolniuk, ha hatalomban kívánnak maradni.

  Viszont Trump-ék akkor is hatalomban tudnának maradni, ha az USA világbirodalma elvész. Ezért számukra Clintonné leendő akciói felesleges kockázatot jelentenek majd. A kockázatokat pedig minimalizálni szokás...

  ... még mielőtt valaki valami rosszra gondolna, pl. úgy, hogy amit Clintonné háborúzással akar majd megoldani, Trump-ék a háttérből megoldják üzletkötéssel - hogy ne legyen baj.
   
 2. boki

  boki Well-Known Member

  Mindenkinek világos , hogy Clinton fog nyerni(Trumpot addigra jól lejáratják), de ez nem lesz jó a világnak.
   
 3. vcsaba81

  vcsaba81 Member

  Arra nem gondolt senki, hogy ez a Trump esetleg Clintonné embere?
  Minden egyes nyilatkozatávl csak Clintont segiti, ha ő nem lenne akkor Cruz vagy esetleg a fiatal Bush lenne a befutó a repiknél. Hilleryt is csak a kisebbség és az idősek támogatják. A fiatalok körében Sanders a nyerő, az átlag fehér felnőttek körében meg republikánusok embere lenne a nyerő. Annak idején is csak azért nyert Obama, mert egy degenerált hülyét küldtek csatába a republikánusok. Ha Rubio vagy Rand Paul mögé állnának akkor megszorongatnák Clintont is.
   
 4. fip7

  fip7 Well-Known Member

  Nem tudom miért írjátok le Trump-ot....
  Trump ténylegesen népszerű az USA-ban és annál népszerűbb lesz minél jobban támadják.
  Clintonné-nek meg nagyon sok takargatni valója van, amiből elég sok ki is fog majd bukni az elnökválasztási kampány során. Figyeljétek meg. Közel sincs ez még lefutva!
   
 5. zeal

  zeal Well-Known Member

  Akkor johetnek a szamok fip7? :) Aktualis betfair szorzok:

  Next President:
  Hillary Clinton 1.37
  Donald Trump 5.00
  Bernie Sanders 70.00

  Gender of Next President:
  Female 1.36
  Male: 3.55
  :D
   
 6. Lord Gazember

  Lord Gazember Well-Known Member

  Ha jól emlékszem, akkor már máskor is hoztál ilyen számokat csak akkor még Trumpnak bőven tíz felett volt a szorzója, most pedig csak öt. Magyarán rohadtul semmit sem jelentenek ezek a számok. Folyamatosan változtatják őket így kár is figyelembe venni.
   
 7. omae

  omae Well-Known Member

  Nem venném készpénznek a fogadási szorzókat, Trump nagyon erős és igazából teljesen mindegy mit mond egyre erősebb lesz. Nem tudom elképzelni milyen lesz az USA az irányítása alatt de az egyre valószínűbb hogy ő nyer. Rubio-nak semmi karizmája nincs, más meg nem maradt akit a republikánusok állíthatnak jelöltnek. Clintonné meg sokak szemében csak egy hazug politikus, Trump viszont olyan mint egy film főszereplője aki nagyon magabiztos és még a széllel szemben is csak halad előre.
   
 8. zeal

  zeal Well-Known Member

  Lord Gazember
  A szamok nem hazudnak. :) Persze meg igy sem akarom tulertekelni oket, de szamomra meg mindig ez a legobjektivabb elorejelzes.
   
 9. ghostface

  ghostface Well-Known Member

  De. Én ezt már hónapokkal ezelőtt felvetettem. Persze nem úgy gondolom, hogy Trump közvetlenül a demokraták embere lenne. Viszont azt eltudom képzelni, hogy a republikánus oldalon való előretörésében akár benne lehet a keze Clinton néni támogatóinak is. Egy biztos! Semmivel és senkivel sem lehet hatékonyabban kelteni a hisztériát és ezzel aktivizálni a sok "rettegő demokrata szavazót", mint egy ilyen Trumppal és az ő nyilatkozataival.
   
 10. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  Bízom benne,hogy Trump nyer,de akkor neki is óriási szembe széllel kell haladnia,bár a nagytőke nem a gerincéről híres,másodpercek alatt beállnak az éppen aktuális bürokrácia mögé.Ha nem Trump nyer,gondolom alelnök lesz,az sem egy teljesen súlytalan pozíció,és 4 év múlva újra ott lehet a választásokon.Még 94-ben éltem kint Floridában 1 évet,tartom a kapcsolatot pár hazánk fiával kint,a többség Trumppal van,most már nagyon érzik a népek a bőrükön a végtelen fegyverkezés,és háborúk árát,akinek még van 1 fillér esze,az tudja,hogy az usát senki sem fenyegeti katonailag,teljesen felesleges ekkora hadsereg,amit tőlük vesznek el.Meg aztán az életszínvonal csökkenését a legnehezebb jól elmagyarázni a politikusoknak,és abból szeretne a legkevésbé engedni mindenki,nem egyszerű a helyzet,fortyog az egész kakigyár,unják a népek a folyamatos hazudozást.
   
 11. fip7

  fip7 Well-Known Member

  Viszont a kutatások szerint Sanders szavazói, ha az öreg nem indul akkor Trumra szavaznának.
  A rebublikánusok meg mint párt egy életre lejáratják magukat azzal ha nem állnak be Trump mögé. Akkor már a naiv amcsi szavazók számára is kiderülne, hogy mekkora "demokrácia deficittel" küd a két párt rendszerük.... (ami amúgy valójában egy)
   
 12. Montezuma

  Montezuma New Member

  Trumpnak komoly esélye van, Clintonnét meg sittre akarja vágni az amerikai elit egy része, majd kiderül, összejön-e.
  <i>http://www.huffingtonpost.com/riley-waggaman/its-time-to-end-the-clint_b_9756970.html</i>
  http://www.transform.hu/index.php/blog/998-ideje-veget-vetni-a-clintonok-politikai-dinasztiajanak
  <i>"Eltekintve attól, amit ez a két szerencsétlen család (<i>értsd Bush és Clinton</i>) tett Amerikának és a világ többi részének az utóbbi negyven-valahány évben, maga a tény, hogy két család ilyen hosszú ideig ennyire totálisan uralhatta az amerikai politikai rendszert, nem igazán kelt bizalmat a mi úgy nevezett demokráciánk “képviseleti” természete iránt. A történelem nem kedvez az olyan társadalmaknak, amelyeket maroknyi politikai kartell kontrollál."</i>
   
 13. xfotel

  xfotel New Member

  trump jo lenne az oroszoknak es nagyon rossz kínának. clintonova ugyanez fordítva. trumpot a média felnagyitja, a számszerű előny clintonnal van es ő ráadásul nem szivbajos ha választási csalásról van szó
   
 14. Python

  Python Well-Known Member

  "Ami Szíriában történt, az nem egy forradalom volt, hanem nemzetközi vita két világhatalom között." - mondta Al Thani a Finacial Timesnak.
  http://www.costadelsolmagazin.com/content/katar-ex-kulugyminisztere-elismerte-beavatkozasukat-sziriaban
   
 15. Python

  Python Well-Known Member

  Az Egyesült Államok nyomást gyakorolt Európára, hogy engedjen egészségügyi és környezeti normáiból a kereskedelemben, adta hírül a német média kiszivárogtatott dokumentumok alapján.
  A Greenpeace teljes terjedelemben is nyilvánosságra hozza hétfőn azt a több száz oldalnyi iratot, amikből eddig idéztek az újságírók.
  https://www.youtube.com/watch?v=HxkIID60tCw
   
 16. Python

  Python Well-Known Member

  Nem kellene megkötni a transzatlanti szabadkereskedelmi egyezményt (TTIP) - véli a Financial Times publicistája, mert tovább erodálná az európai foglalkoztatást, s ezzel tovább gyengítené a demokráciát. A globalizáció vesztesei máris lázadnak.
  http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/kulonos_katasztrofa_johet.613731.html
   
 17. Python

  Python Well-Known Member

  <b>Európa szívében már nukleáris terrortámadástól rettegnek</b>
  A belga atomerőműveken repedéseket találtak, ráadásul a párizsi robbantókhoz köthető szélsőségesek is feltűnő érdeklődést mutatnak a hasadóanyagok iránt. Belgiumban és Hollandiában most minden állampolgárnak jódtablettákat akarnak kiosztani. Hazánkban Paks környékén a hatóságok központilag tárolják a jódtablettákat.
  http://privatbankar.hu/makro/europa-sziveben-mar-nuklearis-terrortamadastol-rettegnek-292937


  Litvánia berezelt, Oroszország a NATO-t próbálja odébb taszigálni
  Orosz repülők immár kétszer is rárepültek amerikai hadihajókra, jelezvén, azok túl közel vannak a Kalinyingrád körüli orosz területekhez. A NATO, de főleg a lengyelek és a balti államok közben orosz agressziótól tartanak. A felek állandóan félreértik egymást, Litvánia pedig elkezdett védelemre költeni.
  http://privatbankar.hu/makro/litvania-berezelt-oroszorszag-a-nato-t-probalja-odebb-taszigalni-292932
   
 18. szegcsab

  szegcsab Well-Known Member

  Gratulálok. Ha jól értem, ok nélkül történt, a lengyelek még mindíg csicskaszerepet játszanak...

  http://hu.euronews.com/2016/05/02/nem-engedtek-at-a-hataron-az-ejszakai-farkasokat/
   
 19. pannonia13

  pannonia13 Member

  Az isis szerencsétlenkedése megörökítve... hát nem éppen ez a kép él róluk a médiában... http://nagypolitika.hu/2016/05/02/video-isis-harcosok-szerencsetlenkedese/
   
 20. thomashewitt

  thomashewitt Active Member

  Nem találtam meg a humor topicot, így ide.
  http://www.liveleak.com/view?i=f71_1462164340
   

Ezen oldal megosztása