<b>Honvéd:</b>
Nem butaság, amit írtál. Orosz támadásban egyébként Európa ellen nem hiszek, ha Moszkva háborúra szánná el magát, akkor az elsőcsapás lesz atomeszközökkel az USA ellen. Ebben az esetben pedig már nincs értelme finomkodni és nem számít a PR sem.
A NATO ugyan szintén megpróbálhat egy konvencionális háborút indítani Moszkva ellen, de ez akkor komoly cumi lesz nekik, innentől kezdve ugyanúgy igaz, hogy onnan is csak első csapás indításának van stratégiai értelme.
A tengereken nem lehet megverni az USA-t, európai szárazföldi hadszíntéren pedig nem lehet megverni az oroszokat – pláne nem K-Európában illetve exhazai pályán. Persze próbálkozók eddig is akadtak már, így ez nem zárható ki a későbbiekben sem.
Az orosz nukleáris csapásmérő képesség miatt a hátország fogalma megszűnt, az elsődleges célpontok az amerikai ipari és gazdasági centrumok, katonai vezetési pontok. Az orosz atomfegyverzet nagyon potens globális csapásmérő erő, amihez mérhetővel jelen idő szerint csak és kizárólag az USA rendelkezik, senki más.
Ráadásul az orosz stratégiai fegyverzet sokkal nagyobb százalékban MiRV és MaRV rendszer, szemben az USA rakétaerőivel – ennek tessenek kicsit utána nézni, meglepő eredmény jön ki! Jelen pillanatban az orosz hadászati atomeszközök optimálisabbak egy megelőző atomtámadásra, mint az amerikai erők.
Az USA egyértelműen a világ első számú globális katonai hatalma, de bizonyos régiók tekintetében mégsem lenne képes győzelmet elérni még konvencionális eszközökkel sem. Oroszország az egyik ilyen tuti régió – innentől kezdve a szuperhatalom valójában korlátozott képességű egy határon túl.
<b>Wolfram:</b>
Köszönet az infóért, tényleg nem voltam képben, hogy Molni mester kihúzta a gyufát.
A HTKA-t nem mi működtetjük, nem mi dolgozunk vele csak élvezzük és használjuk – innentől kezdve nincs semmiféle etikai és jogi alapunk arra, hogy bárkit felkérjünk a diszkrét távozásra a p..csába mert nem tetszik a véleménye.
Amúgy meg annak vagyok a híve, hogy ha valaki kesztyűt dob, akkor eldönthetjük: felvesszük vagy inkább nem foglalkozunk vele. Agyatlan vitáknak és a fröcsögésnek az értelme zéró, de ha valaki ragaszkodik hozzá, akkor hajrá.
Hibini és Donald Cook – én is úgy tudom, hogy a nyugati sajtó kezdte megszellőztetni a dolgot, de állítólag korábban Szíria megtámadása előtt is történt egy kis „anomália” az amerikai és orosz flotta között, nem véletlenül állt le hirtelen az egész NATO.
<b>Warrior:</b>
Ha befejezed a sértegető minősítéseket, akkor tárgyalhatunk tovább, addig nagyon nem. Én ráérek, megvárom. Nem mellesleg mindenkit lehet bántani valamiért, de ez nem visz előre sem kicsiben, sem nagyban. A szabad választás a Tiéd.
<b>Mac: </b>
A közhiedelemmel ellentétben a műholdrendszerek és a földi átjátszók hazavághatóak, egy elhúzódó anyagháborúban pedig az oroszok is több, mint jók.