Sose gondoltam volna hogy egy haditechnikai oldalon előkerül a méz és tejföl mint gyógyszer, de hozzá tenném a magam öt kopejkáját. Egyszer rég Ogyesszában a Filatov klinikán egy derék orvos megmentette a szemem világát, de évekig vissza kellett járjak utókezelésére. Nos amikor a VIT volt nem tudtunk szállást szerezni és Ilyicsovszkban "csöveztünk" egy kedves barát tengerparti nyaralójában. Az első héten apám és én is úgy felégtünk a strandon, hogy szörnyű volt. A hátam egy nyers hússá vállt, rázott a hideg, lázam volt, stb. A tejfölös borogatás segített. Azóta tudom, hogy kazeint tartalmaz a tejföl ami kell a hámosodáshoz, plusz zsíradék-víz szuszpenziót ami hidratál. Egy hét alatt begyógyult a napégés. A mézről pár szót. Égésre nem tudom mit ad, de vágott sebekre az egyik legjobb gyógyszer. Fertőtlenít, ugyanis a méhek a propoliszban is megtalálható baktericidekkel (a herék választják ki ezért is fontosak a méhcsaládok életében) tartósítják a mézet. A mézben a botulin baciknak semmi esélyük nincs. A méz sebgyógyító tulajdonságát különben már a tatárok is ismerték. Akit érdekel, olvassa el A mongolok titkos történetét.