ne legyen enyém a nógrádi kettő emlékplakett, ha nem orbán előtt jöttem rá, hogy valaki európában erősen közrejátszott a migránscunamiban, abban persze különbözünk, hogy sztem a vatikán keze is benne van, ő meg a keresztény értelmiségieknek lebbentette fel a fátylat, hogy a komcsik. két dolog még ehhez: orbán milyen elegánsan vindikálja, hogy a politikai következmény, hogy középtől jobbra fogják nyerni a választásokat európában, magukra gondolt persze, de nem vagyok róla meggyőződve, hogy egy erős biztonsági, esetleg fegyverliberalizálási üzenettel ne lehetne megzavarni őket. sok szempontból egyedi pillanat politikailag. a másik a kettőből: a miggercunami másik egyedi politikai esélye a közép-európai blokk szorosabb szövetsége, amit a nyilatkozatokban látok ugyanakkor, hogy ez az összetartás kurvára felszínes pillanatnyi dolog volt.
szíria témában történelmi nap a mai: az amerikaiak felszereléssel támogatják az alkaidát, katonai tanácsadókkal terepen az fsa-t, lelkiekben a kurdokat (a törököket a kurdok ellen), hírszerzéssel az isis-t, szervízzel az iraki síita milíciák M1A1jait, miközben készek elismerni Asszadot. így néz ki amikor nagyon barátja és ellensége vagy mindenkinek egyszerre.
szíria témában történelmi nap a mai: az amerikaiak felszereléssel támogatják az alkaidát, katonai tanácsadókkal terepen az fsa-t, lelkiekben a kurdokat (a törököket a kurdok ellen), hírszerzéssel az isis-t, szervízzel az iraki síita milíciák M1A1jait, miközben készek elismerni Asszadot. így néz ki amikor nagyon barátja és ellensége vagy mindenkinek egyszerre.