<blockquote rel="Montezuma"><b>Xfotel:</b>
Ha az oroszok a törököknek csapnának oda, az életbe lépteti az V. cikkelyt.
idézem magam: "ha én nátó lennék, kitenném törökországot"
ha jól emlékszem egyöntetű szavazat kell a kiléptetésükhöz, de megtehetik maguktól is. ez ugye felhívás lenne az oroszoknak egy keringőre, ha nincs táncos kedvük egy black flag második géplelövéssel rá lehet segíteni.
egyéb kapcsolódó információk ezzel kapcsolatban
- arról a reptérről viszik a kurdoknak az fegyvert, ahonnan a törökök bombázni indulnak őket
- az ensz elítéli a törökországi kurdok nyilvános ledarálását
- erdogan: amerika vagy engem választ vagy a kurdokat
- ha nagyon akarják a nemzetközi terrorizmus támogatását is lehet kapargatni (inkább nagyon nem akarják) + az rongyos hárommilliárd euró amit az EU remegő májfoltos kézzel begyűrt a nadrágzsebükbe ("nem áll módunkban a menekülteket megállítani")
amint mondtam ez garantálná a török és orosz összeomlást és politikai váltást. a párhuzamos szaúdi-iráni játszmában én iránra fogadnék. végeredményben egy elkerült harmadik véhát, eurázsiai és szaúdi bukást, illetve nátó+síita győzelmet látok ebben az irányban.</blockquote>
Igen, kétségtelen, hogy van benne logika, nem lehetetlen, hogy lehet ilyen stratégiai szándék. Egyébként ahogy levették Iránról a béklyót, az rögtön dollár helyett euro-t akar az olajért/gázáért. Kizárt, hogy ezt ne tudta volna előre az USA, és mégis...