OFF:
Állítólag mostanában nem szólok hozzá a témákhoz (legalábbis hibás példaként bekerültem az ukrajnai topic egy-két hozzászólásába), de szerintem ez annyira nem igaz.
Akkor írok, ha van mondanivalóm. Az nem mondanivaló, ha valakivel századszor tudatom, hogy szerintem totál hülye – ez csak szimpla önismétlés.
Privátban is megkeresett a minap egy fórumozó kolléga, aki felrótta nekem a (há)borús világ- és jövőképemet valamint a rettegésben eltöltött boldogtalan éveimet illetve hogy az orosz-kínai oldalhoz húzok, stb, stb, stb…, oké-oké, nincs is ezzel semmi gond, legyen így.
Tisztázandólag:
1. Azt írom le, amit igaznak vélek függetlenül attól, hogy kinek tetszik és kinek nem.
2. Örülök a like-oknak de nem likevadászaton vagyok.
3. Azért ide írok, mert egyébként hol a fenében találok ennyi hasonló érdeklődésű embert egy helyen? Max. valami agymosó szektában, de azt inkább kihagynám, így maradok ennél a defektusomnál. <i>(Feltéve persze, ha a hozzászólók többsége meg nem szavazza, hogy inkább fogjam be, mert uncsi a banán. Vagyok annyira demokratikus, hogy fejet hajtok. Akkor is „fejet hajtok” ha az admin diktatórikus módszerekkel esetleg kitilt – mivel akkor meg nem lesz más választásom.)</i>
Ha valakinek valami még mindig nem tiszta, akkor megkérem arra, hogy figyelmesen olvassa végig a legelső (http://htka.hu/kozosseg/discussion/48128/biztpol-a-nagy-sakktabla) és a második hozzászólásomat ebben a topikban, mindjárt az első oldalon megtalálható. A második hozzászólásom első három pontja szerintem tiszta, a negyedik pedig egyértelmű. Ha még mindig van kérdés ezzel kapcsolatban, akkor természetesen állok szíves rendelkezésre a leírtak szellemében.
Más:
Vagy elfogadjuk az „alternatív média” létét, de akkor van „mainstream” is, ha viszont nincs mainstream, akkor minden média „létjogosult” – innentől kezdve meglepő, ha olyanokat kell a vélemény szabadságára és a magánvélemény jogosságára emlékeztetni, akik egyébként ezeket az elveket képviselve szívvel-lélekkel pártolja a világnak azon felét, ahol ez hivatalosan értéknek számít.
Milyen alapon mer itt bárki bármilyen híroldalt önkényesen cenzúrázni? Készen állok arra, ha kell, akkor elemzések helyett a napi fősodratú híreket fogom mondatonként ízekre szedni és megmutatni, hogy olcsó szójáték, manipuláció és hazugság a 90 százalékuk.
Konteó: minden konteó, amit nem bizonyít a mainstream vagy nem fér bele a nyugis és langyos kis világképünkbe? Na ne…., a mainstream által konteónak titulált és szándékosan nevetségessé tett hírforrások ennek ellenére köszönik szépen jól vannak, sőt, az olvasottságuk meghaladja az orvosi rendelvényre felírt hivatalos agymosást. Nemrég pont ezen aggódott az amerikai think tank jeles alakja, Brezinsky is.
Apropó: http://index.hu/tudomany/2014/08/05/amikor_a_konteorol_kiderul_hogy_valosag/
Javaslom mindenkinek, akit érdekel a Nagy Sakktábla, hogy először a nagy nevektől olvasson és tájékozódjon (Samuel P. Huntington, Brezinsky vagy Emanuell Todd) utána nézzen rá Snowdenre vagy a Wikileaks dolgaira és ezt követően figyelmesen olvasson mainstream-et, de vigyázni kell: nehogy gond legyen a rövidtávú memóriával! Mostanában hetente új szenzációk vannak, a két héttel ezelőtti mellélövést vagy hazugságot pedig borítsa a feledés jótékony homálya, ugye…
A nagy nemzetek fő stratégiai céljai nem változtak és ezen semmiféle firkász nem fog tudni változtatni olcsó „hangulatkeltéssel” – ebben pedig a hivatalos nyugati mainstream jár élen, a nyugati alternatív média pedig röhög rajtuk.
Aki nem hiszi járjon utána és nézze meg, hogy a nyugati mainstream vagy alternatív média hozzászólásai és kommentjei miről szólnak – nagy meglepetés lesz sokaknak, már ott sem lehet hülyíteni az egyszeri polgárt. Még jobb, ha egyenesben tud valaki kommunikálni például nyugat-európai kollégákkal – nagyon kemény vélemények jönnek tőlük, ehhez képest én is csak ministránsfiú vagyok.
Aki pedig neves és értékes kommentelő társaink hozzászólását hiányolja, az keresse meg őket és kérjen tőlük véleményt – ebből a topicból még senki sem lett kitiltva, sőt, ha a hivatkozott első és második hozzászólásomban a pontokat betartjuk, akkor az adminoknak sem lesz sok dolga ezzel.