Szerintem is logikusabb Isztambulon keresztül vinni Moszkvába, mint közvetlenül áttolni a néhány éve felújított Transszibériai vonalon...
Pökhendiségből még hozzátenném, hogy március óta Kazahsztán nem enged át a területén olyan árut ami Ukrajnát is érintené.
De nem a Transszibériai vonalról beszéltünk, hanem a kínai selyemútról...
<b>A Transszibériai vonal nem egyenlő a kínai selyemúttal.</b>
Az oroszoknak természetesen az az érdekük, hogy a Transszibériai vonalon menjen a Kína és EU közti áruforgalom, viszont Kínának ez nem érdeke. Kínának a selyemút az érdeke, amely nem egyezik meg a Transszibériai vonallal.
Továbbá az is érthető, hogy Kazahsztán - amely az Eurázsiai Unió tagja - segít Moszkvának, ami a kereskelelmi útvonalakat illeti.
<i>"Szerintem is logikusabb Isztambulon keresztül vinni Moszkvába, mint közvetlenül áttolni a néhány éve felújított Transszibériai vonalon..."</i>
Erre pedig csak azt tudom írni, hogy elolvasod te egyáltalán, amit írok?
Ezt írtam:
"(Ja, az a kábításnak tett kitérő Romániából Ukrajnán keresztül (LOL) Moszkvába, majd onnan Legyelországon keresztül Németo.-ba, nagyon hihető...)"
Vagyis leírtam, hogy (a kínai selyemútnál) azt a kitérőt Isztambulból Moszkvába, majd onnan Németo.-ba nem kell komolyan venni.
A legvalószínűbb, hogy azért tették bele a kínaiak ezt a kitérőt Isztambulból Moszkvába, majd onnan Németo-ba, mert az oroszok panaszkodtak, hogy "figyelj Kína, minket ez a selyemút kikerül", erre Kína: "nesztek bmeg, akkor majd visszafordulunk Isztambulból Moszkvába csak a ti kedvetekért...és onnan megyünk tovább Németo.-ba".
Lefordítva, ezt azt jelenti, hogy <b>ez a kitérő egy kínai fricska Oroszo. ellen</b>.
Figyelem! Kiemelném, hogy ezt az útvonaltérképet KÍNAI oldalról szereztem be, tehát maguk a kínaiak rajzolták be ezt az útvonalat.
Ezt a kitérőt az általam idézet "The Diplomat" cikk sem vette komolyan:
"<b>From Istanbul, the Silk Road</b> crosses the Bosporus Strait and <b>heads northwest through Europe</b>, including Bulgaria, Romania, the Czech Republic, and Germany. "
Tehát:
<b>
1. Tehát a kínai selyemút nem megy, nem tér ki Moszkvába.
2. Hogy a kínaiak mégis így rajzolták, az egy fricska Oroszo.-nak, </b>mivel az oroszok sérelmezték, hogy a selyemút kikerüli őket.
Erre Kína: nesztek, akkor visszafordulunk a kedvetekért Moszkvába,
így, jól lesz?
------------>
3. Megismételném: <b>a Transszibériai vonal pedig nem egyenlő a selyemúttal.</b>
Az oroszok szeretnék, ha az áruforgalom az EU és Kína között a Transszibériai vonalon menne, a kínaiak pedig nem szeretnék.
A kínaiak a selyemutat szeretnék, <b>amely kikerüli Oroszországot.</b>
Ezért Oroszo. gazdasági, politikai és katonai érdeke a kínai selyemút elvágása, amely közel-keleti és közép-ázsiai káoszcsinálással valósítható meg, és itt az érdekeik megegyeznek az USA-éval. (és ez volt a mondanivalóm lényege)