[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 053
113
Fip7: a németek már annyira szánalmas agymosottak mint az ÉK nép .

Oroszország már nem lehet "fehér civilizáció utolsó mentsvára" Putyin liberális és az szovjet időket is visszasírják arra felé .

A németeknek kéne valamit varázsolni de az csak álom marad.

Esetleg saját uniót létrehozni a németeknek mint ahogy teszik azt Puytinék egyre kevesebb sikerrel .
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 593
113
Littlejohn:

Ebben a harcban Európa egyetlen szövetségese a nemzetközi zsidóság. Szándékosan nem Izrael Államot írtam.

A zsidó/keresztény kultúra/életmód/értékek nagy veszélyben vannak

Ezzel a kijelentéssel tisztelettel vitatkoznék, mivel elég megnézni a multikulturális folyamatokat támogató szervezetek vezetőinek származását/orientációját. S ez még csak a jéghegy csúcsa.

Továbbá gyakorló katolikusként úgy látom, hogy: 1.A keresztény kultúrát ne keverjük a zsidóval, s ne említsük egy lapon azzal. Mozog a Rozi, vagy rozoga mozi...

2. A tömeg mindig is tömeg marad. A keménymag megmarad az elveinél, őrzik az általuk vallott értékeket, de a tömeg megy a mederben. Nincs veszélyben egyik sem, azért mert a demos a tömegvonzás elvét követve leadja a keresztény szokásait, melyben eddig sem volt túl mély gondolati elmélyültsége. (Nem tudom mennyire helyes az, ha példaként a templomba járást presztízskérdésként megélő mamók hozzáállását említem meg.)

Továbbá, az általad franciáknál említett növekvő rasszizmus a megismerés által kiváltott reakció. Semmi meglepő nincs benne.

 

A történelemből tanulva, s hideg fejjel végigfuttatva a dolgot arra a következtetésre jutottam, hogy maximum 20 éven belül Európában olyan népirtások várhatóak, amelyekhez fogható még nem volt. :/
 

xfotel

Member
2013. április 10.
960
8
18
Littlejohn said

A zsidó/keresztény kultúra/életmód/értékek nagy veszélyben vannak
Az európai keresztény kultúra elhunyt, nagyon. Negyvenötben. Béke poraira.

Sok-sok jellemhiba vezetett ide, ez van. Ez nem ez a hely, ahol érdemes a teológiába mélyebben belemenni, de a megbocsátás és a bűnbocsánat doktrínája, ami hosszabb távon összeegyeztethetetlen a túléléssel. Az iszlám sok helyen számunkra érthetetlen módon kemény, de nagyobb struktúrákban sokkal spontánabb és rugalmasabb, ezért tud kulturálisan (és mint civilizáció) igen komoly fellendüléseket produkálni.

A másik ősbűn, ami visszahull az európai fejekre, a gyarmatosítás, a rabszolgáztatás, általában a kivagyiság és a gőg. Egy teljesen ide nem illő példával tudom legjobban illusztrálni: Amerika és Kína. Amerikában döngetik a mellüket, hogy a szellemi tulajdon és a szabadalmak mekkora cucc, de abban a pillanatban, hogy Kínában megjelenik tízezer ember aki egy marék szotyiért dolgozik, odatelepül az IBM és az Apple teljes gyártókapacitása.Tudtátok, hogy a kínaiak Apple és más alkatrészből olyan telefonokat raknak össze ami messze jobb, mint az iPhone, feleáron, pult alatt, a világ legjobb telefonja... A kapzsiság. Ugyanez a baj Európában is: azért vannak az arabok és keleteurópaiak ott, mert a gané munkát el kell végezni valakinek, minimális pénzért.

Egy ideiglenes reményt látok, ami nem is az: ha egy kicsit békén lennének hagyva. Ha a közel-keleten nem lennének durván kiszipolyozva, agyba-főve szívatva, és tényleg létrejöhetne egy európához hasonló súlyú békés régió, nagyon jól ellennének.

Amúgy meg tényleg mindenki azt kapja, amit érdemel. Bőven túl vagyok azon, hogy most fehéremberi együttérzést tanúsítsak a francia iránt, akinek arabok felgyújtottak a fos francia autóját. Ez kevesebb mint a minimális bántódás amit valójában kívánok neki.
 

bandras87

New Member
2013. március 16.
6
3
3
Mit gondoltok a palagáz és olaj forradalom milyen hatással lesz a Közel-Keletre, Oroszországra, Európára?

Egyes elemzők szerint két éven belül 50 dollár körül lesz az olajár.

1. Ez kirobbanthat egy újabb arab-tavaszt? Mi lesz Európa reakciója a menekülthullámra?

2. Mit tud lépni Oroszország ha drasztikusan lecsökkenek az olaj és gázbevételei?

3. Mi lesz Izraellel ha az USA számára már nem lesz olyan fontos az arab világ stabilitása?

4. Lehetséges, hogy az olcsó energiahordozók és a viszonylag olcsó kelet-európai munkaerő együttesen hazacsábítja Kínából a termelés egy jelentős részét?
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 878
31 315
113
Ha két éven belül 50 dollár lesz az olajár, akkor a benzin adóját megemelik, hogy helyreálljon a rendszer. Mert milyen is lenne, ha Európában nem menne rá az ember gatyája is a tankolásra. Ez a mi oldalunk. Az exportőrök elméletileg bármennyi olajat el tudnak adni Kína fele, épp legyen szállítókapacitás hozza. Ha nagyon esnének az árak, akkor visszafognák a termelést ezzel kicsit visszaemelve az árakat.

Európa reakciója csakis rossz lehet. Mármint az európai politikusoké, mert lényegi kérdésekben csak elbaszott döntéseket tudtak eddig hozni. Amikor Irántól olajat kellett volna venni nyomott áron euróért, akkor az a sok korrupt fasz embargót vetett ki rá. A multikuluralitás európai eröltetése ami magába foglalja a bevándorlókkal kapcsolatos intézkedéseket is, úgy szar ahogy van, mégtöbb bevándorló és menekült mégnagyobb szívást jelent. Amennyiben nem cserélődik ki a politikai vezetés az elkövetkező 1-2 parlamenti és euro-parlamenti választásokon valami nacionalistább társaságokra, akkor megszívjuk.

Izrael az USA számára fontos lesz mindaddig, amíg az AIPAC kormányoz Amerikában.

Nem lesznek annyira olcsók az energiahordozók nálunk, a munkaerő még mindig sokkal drágább, mint Kínában, nem csak Kína létezik, hanem vannak még csóró országok Ázsiában, ahova Kína helyett lehet menni, uh én nem számítok tömeges visszatelepülésre a termelés terén.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 023
58 834
113
<a title="" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/a-nagy-sakktabla/page-12/" rel="nofollow">bandras87</a>

 

Szerintem sem lesz az olaj/földgáz árra különösebb befolyással az új technológiák megjelenése. Egyszerűen ilyen áron több hasznot hozz, mintha 50 dollár lenne. Az 50 dollár se a régi se az új termelőknek nem érné meg, szóval szerintem kartellezni fognak. 
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
10
38
<a title="Profile" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/a-nagy-sakktabla/page-12/" rel="nofollow">fip7</a>: Pont ez lenne a lényeg. Ebben a topicban volt , hogy megírtam hogy a nagy Szovjetunio csődje egy ugyan ilyen energia hordozó árak letörése miatt is volt. 

Kik a FŐ olaj exportálok ( akik amerika ellenségei  ) ?

Oroszország, Venezuella, Irán , Peru, Szíria ( épp semlegesítés alatt vagy abból vagy épp kijövőben , Én még nem tudom eldönteni ) Eu nem rég felodotta az Olaj embargót Szíriába.

 

Tehát ha letörik az Olaj árát akkor ezeknek országoknak jelentősen csökken a bevételük, bár egyébként Én sem adnék az egyes elemzők hírekre sokszor falsh volt számomra is.

<a title="Profile" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/a-nagy-sakktabla/page-12/" rel="nofollow">joker</a>: Ha megemelik a benzin adóját az Nekünk " jó " mert a Magyar állam zsebébe marad a lové és Ő költheti el , és nem úgy mint most idegen országok zsebébe vándorol a kis GDP egy része.....
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 878
31 315
113
desertfox maradjunk annyiba, hogy lehet ha jobb. Ha a költségeidben vagy végfelhasználói árakban nem fog tükröződni, akkor termelőként vagy vásárlóként ugyanott vagy. A másik oldalon az állam tényleg többet kaszál, ennek a plusznak viszont a felhasználása dönti el, hogy jó vagy sem. Mert ha lenyúlják / hülyeségekre költik / külföldi cégektől rendelnek meg megaberuházásokat, akkor vagy nem lesz érezhető ez a többletjövedelem, vagy megintcsak idegen országoknál köt ki a pénz.
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
10
38
<a title="Profile" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/a-nagy-sakktabla/page-12/" rel="nofollow">joker</a> Oké , de pont ez az hogy a mostani a költségvetés elköltök ( kormány ) nem igazán  pazarló vagy külföldi érdekeket szolgáló módon költi a költségvetést, de gondolom ezt Te is látod. 
A politikába sosincs igen tutira, most ugy nézz ki haza érdekek kicsit jobban szemelőtt vannak tartva  , de hogy ez meddig tart ki, szerintem senki sem tudja.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 023
58 834
113
<a title="" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/a-nagy-sakktabla/page-12/" rel="nofollow">desertfox</a>

 

Azért az általad felvázolt "képletbe" azért tegyük bele a szállítást is. Hiába lesz 50 dollár az olaj világpiaci ára, ha mi csak az oroszoktól tudunk venni, mert erre van csak vezeték, és ezzel vannak így még néhányan. Amúgy meg a nyersanyag kitermelés így jelentkező többletének egy jelentős részét az ázsiai térség "fölveszi". 
Én nem a csökkenő olaj vagy földgáz árat zárom ki, hanem a jelentős csökkenést. Szerintem a nagy kitermelők kartellezni fognak, az ár nagyjából marad, a termelés volument kicsit vissza fogják az eddigi kitermelők, hogy ne legyen túlkínálat a piacon és így mindenki jól jár a fogyasztókat kivéve. De majd meglátjuk mit hoz a jövő. 
(Legutóbb egy olyat olvastam, hogy 15 éve nem növekszik a föld átlaghőmérséklete. Erre sem sokan tippeltek volna szerintem az utóbbi időben, főleg a NatGeo-s áltudósok nem
sf-smile.gif
 )
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
10
38
Hát az biztos hogy Én is arra tippeltem volna hogy nővekszik, bár télen elég szélsőséges az időjárás.
Egyébként a probléma az hogy a Tőzsdéket az amerikaik "találták" fel , nagy spillerek az Árú tözsdében is és Valuta egyébb tözsdéken is lásd fornit elleni támadás ( 324 )  pikk pakk kilenditik az olaj árát , persze ott van az ellen aki ha van esze és kellő mennyiségű pénze visszahozza az árfolyamot. Jó játék ,de világgal játszanak :D 
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 664
3 516
113
"Szerintem sem lesz az olaj/földgáz árra különösebb befolyással az új technológiák megjelenése."

 

fip7 te nagy közgazdász, nemhogy lesz már van. :)

 

bandras: "Lehetséges, hogy az olcsó energiahordozók és a viszonylag olcsó kelet-európai munkaerő együttesen hazacsábítja Kínából a termelés egy jelentős részét?"

Nálunk ez lehet, de van már ahol elindult ez és ez a US. Heti vagy elöző heti HVGben van róla cikk, de Forreignaffairson is volt egy jó írás pár hónapja.

 

"3. Mi lesz Izraellel ha az USA számára már nem lesz olyan fontos az arab világ stabilitása?"

Válasszuk ketté. Izrael: Egyiptom már nem/alig szállít gázt Izraelnek. Azaz nincs jövő idő. Az érem másik oldala, hogy áprilisban beindult a kitermelés a Tamiron, csak ez az egy mező energia importáló orszából, energia exportáló országgá alakítja Izraelt. Most amúgy vannak terveik arra, hogy autokat is CNGssítik és akkor gyak az olajfüggőségük is megszűnik. 

 

US: Ha minden szépen megy se fog teljesen megszünni a függőségük, csak minimálisra fog csökenni, amit ráadásul baráti/szomszédos országokból fog tudni fedezni. Ha nem megy olyan szépen akkor "csak" annyi történik, hogy lefeleződik/harmadolódik az US energiaimportja. Gyakorlatban ekkor is biztosítnai tudja energiaimportját baráti államokból.

 

"2. Mit tud lépni Oroszország ha drasztikusan lecsökkenek az olaj és gázbevételei?"

Ugyanezt a kérdést fel lehet tenni azon államokra ahol az exportbevétel/termelési GDP legalább felét az olajexport/kitermelés adja. Oroszo amúgy még nincs annyira rossz helyzetben, vannak más iparágak, mezőgazdaság... de mit fog tenni egy olyan ország ahol semmi sincs, csak sivatag. 

 

"1. Ez kirobbanthat egy újabb arab-tavaszt? Mi lesz Európa reakciója a menekülthullámra?"

Az arab tavasz már kirobbant és a kk mindig is robbanásveszélyes állapotban volt. Ha tetszik semmi sem változik, csak fokozódik.

Menekülthullám: Izlés kérdése, "mi" döntünk. Én nagyot szigorítanák, nagyon kemény feltételekhez kötném a menekültstátusz ideglenes megkapását is. 

 

joker:  Ha adót vetnek ki rá mert annyira olcsó, az a Magyar, Német, Spanyol költségvetést gazdagítja. Amúgy meg meg kéne érteni, hogy az autó vmilyen szinten luxustárgy. Europa nem US: Ki merem jelenteni lehet nélküle élni. Én is tettem.

Irán: Sött mi több Europa még rakétavédelmet is szeretne Irán ellen. Nem jó ha egy őrült zsarolhat.

"Nem lesznek annyira olcsók az energiahordozók nálunk, a munkaerő még mindig sokkal drágább, mint Kínában"

Kína már csak azért olcsobb nálunk mert nincs "nagy" szociális ellátórendszer, nincsenek az emberek/vállalatok agyonadóztatva. Egyes esetekben még így is !olcsobb! Románia, Bulgária sött néha még MO is mint Kína. Kínai kezdő kollégáknak 1000-1200$t nettót fizet a cég ahol dolgozok. Nekünk kevesebbet. tény bruttoban még mindig pöppet olcsobb Kína.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 023
58 834
113
<a title="" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/a-nagy-sakktabla/page-12/" rel="nofollow">Fade</a>

 

"fip7 te nagy közgazdász, nemhogy lesz már van. :)"

 

Ha nem sértődsz meg önmagamtól idézek, mint a nagyok:

"Én nem a csökkenő olaj vagy földgáz árat zárom ki, hanem a jelentős csökkenést."

Hosszútávon, világpiaci szinten szerintem nem várható nagy mértékű ár csökkenés. Az, hogy több olyan állam lesz aki saját célra, relatív olcsón tud termelni az biztos. Viszont ezek önmaguknak termelnek majd, nem exportra. Ezzel a világpiacon pillanatnyilag csökken majd a kereslet, de itt ismét önmagamtól idéznék:

"Amúgy meg a nyersanyag kitermelés így jelentkező többletének egy jelentős részét az ázsiai térség "fölveszi". "

"Szerintem a nagy kitermelők kartellezni fognak, az ár nagyjából marad, a termelés volument kicsit vissza fogják az eddigi kitermelők, hogy ne legyen túlkínálat a piacon és így mindenki jól jár a fogyasztókat kivéve."

Vagyis a piac ár tekintetében korrigálni fog az önös gazdasági érdek, és a növekvő fogyasztás miatt. 

Nem tudom, hogy te, hogy vagy ezzel, én ezt így látom, de mivel nincs varázsgömböm nem tudom megmondani konkrétan, hogy mi lesz a jövő. 
De ha te megtudod, akkor légyszíves írd le, mert szerintem pár embert érdekelne. Engem mondjuk a jövő havi lottó számok
sf-wink.gif
 

xfotel

Member
2013. április 10.
960
8
18
a jövő a fúziós energia. a lockheednál kamionplatón elférő, kisvárost ellátó erőművön dolgoznak. európában nagy reaktoron.
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 664
3 516
113
"Hosszútávon, világpiaci szinten szerintem nem várható nagy mértékű ár csökkenés."

oké, jogos, kérdés mi a nagy mértékű. Hogy NYon már eddig 30%ot estek a spot árak az az? 50% az lesz? Ha esetleg a nagy mértékű az az, hogy lemegy oda ahol a 90es években volt és 10$/bareles árhoz nem is tudom milyen gázár tartozik, na oda nem azaz akkor nem lesz.

 

"Viszont ezek önmaguknak termelnek majd, nem exportra."

Jaj nem tanítják már a kereslet/kínálat árakra gyakorolt megahtározó összefüggést közgázon? ;)

Mindegy, hogy US nem exportál, amit nem vesz meg az a piacon marad és a kínálati mérleget bővíti. Ha jól tudom US még mindig a világ legnagyobb gázimportőre.

Második legnagyobb fogyasztó Kína vagy talán már első. US szintű shale gas tartalékokkal. A téli Pekingi helyzet után pedig keményen megjött a politikai akarat. US pedig kezet nyujtott engedélyezi (persze jó pénzért) a technologia exportját. Pénzük van. Politikai akarat van. technologia van. Alattuk ott a készlet. Nagyon durva terveket olvasni 2020ra önellátóak akarnak lenni. uhbazz egy US mennyiség után egy Kínai mennyiség a piacon maradhat?

Europában változó a helyzet, ha a kitermelés menni fog a US technologiával Lengyelo és Ukrajna 2020ra önellátóvá válhat. Hoppá megint két nem pici állam nem fogyaszt.

Persze simán lehet persze az is, kudarcba fullad a Lengyel, Ukrán terv. Akkor pl kissebb lesz a nyomás az árakon. X Énse tudom mit hoz a jövő. Tippjeim vannak. A shale gas témában ez azért érdekes mert itt htkan 2008-2009ben leírt tippjeim úgy néz ki bejöttek, ezt MZ nemrég meg is jegyezte. Ellenben Iránt, Szíriát, DPRKt.... még mindig nem támadták meg.... :)
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 664
3 516
113
xfotel: Távoli jövő. HA minden jól megy 20évmúlva demo azaz 2050 mire az első iparilag elkezdni termelni az energiát. HA minden jól megy. Addig azért még van kis idő.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 878
31 315
113
desertfox

a mostani kormány valamennyire kézben próbálja tartani a kiadásait, de hogy kinek az érdekeit szolgálja az azért kétséges, ha egy konkrét népcsoporthoz és a szintetikus államukhoz való viszonyát nézem.

 

Fade

"Irán: Sött mi több Europa még rakétavédelmet is szeretne Irán ellen. Nem jó ha egy őrült zsarolhat." - most hirtelen nem tudom, hogy ez röhelyes vagy inkább tragikus. Ha legrosszabb esetben századrendű célpontként rakétavédelmet fejlesztesz / veszel egy vagyonért, ahelyett, hogy összehaverkodnál vele és a saját valutádért az ő fő exportcikkét vásárolnád (amire valami kibaszott nagy szükséged van), akkor nem a saját országod érdekeit szolgálod, hanem valaki másét. Amúgy meg mitől őrült? Kit támadott meg az elmult 100 évben?

"Amúgy meg meg kéne érteni, hogy az autó vmilyen szinten luxustárgy" - hát a napi, heti, havi melóm után csak engedhessek meg magamnak egy kis luxust anélkül, hogy a hetedik bőrt is lenyúzzák rólam. Attól, hogy luxustárgy még nem kellene annyit fizetnem miatta, mintha státusszimbólum lenne. Ha csak kajára és rezsire futja, akkor meg az rabszolgaság, mert a rabszolgáknak is konkrétan ennyi jutott a melójukért cserébe.
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
10
38
<a title="Profile" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/a-nagy-sakktabla/page-12/" rel="nofollow">fip7</a>: egyébkénta világ felveszi , igen , de vannak még tartalékok Amerikába és más helyeken is. Amerikába elkezdik kitermelni a kőolajat vagy egyéb helyeken azzal leverik az árakat nagyon. Ezen kivül is vannak trükökk 1000 féle főleg hogy árutözsdén mozog. Lehet most felhalmoztak készleteket és most ha nem veszel ez miatt csökken a kereslett az amugy is magas árak miatt már csökkkent, ttényleg ezer fajta varációt tudnék amivel letudod törni, ha abba csoportba vagy, kérdés akarják e és z érdekük , ennyi a kérdés , ha az lesz akkor lesz még 200 körül benzin. :D
 

nekerdez

Well-Known Member
2012. június 3.
2 714
2 366
113
Ez a technológia amiről beszéltek nem csoda szer. Komoly geologia mozgásokkal jár valamint. A kőzet repesztéses technológia miatt a kitermelés hely X sugarába eltűnik a talajvíz.  Ergo USA sivatagos kietlen részein lehet alkalmazni. USA-nak mért lenne jó ha Kínai gazdaság tovább pörögne fel még jobban. Valamint olyan tartalékokat mért ma használjon fel. Mikor holnap amikor másnak is sokkal kevesebb lesz többet fog érni a készletei.
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
10
38
Hát nekem erre is lenne egy teoriám , de az baj összeesküvés elmélet szagú. 
Ahogy írtad igaz, egy X sugarú körböl eltűnik a tlajvíz plusz különböző svegyianyagokkal tudják megrepeszteni a talajban a közeteket és iszonyatos sok vízet is ígényel, egy olyan világban ahogy földön az emberek jelentős része ugye bár nem jut tiszta ivóvízhez.  érdekes , hogy az IMF olyan gátakat építését támogatja , ami miatt ki kellett telepíteni közel 2 millió embert , mert el aszjosodott a környezet. csak érdekesnek mondanám ezeket.



1991. A Világbank - a nyilvános tiltakozások ellenére - megkezdi a hitelfolyósítást Thaiföldnek a Pak Mun-gáthoz, amely gyengíti a Mekong folyó ökológiai rendszerét. Az ellenállás a mai napig is tart; a helybéli érintettek kártérítést és a károk helyreállítását követelik a Világbanktól.

Fip7: írta hogy a föld átlaghömérséklete nem emelkedik de a ivóvíz kevesebb, hogyan ? :)
 
Status
Not open for further replies.