<b>exsorkatona:</b>
<blockquote><i>Szerintem a multinacionális cégek és a bank- vagy pénzvilág között oly mértékű az összefonódás, hogy ez az ok és magyarázat nekem nem áll össze. (Ha szükséges kifejtem.)</i>
Az összefonódás nem kérdés, hiszen a bankrendszereken keresztül finanszírozták/finanszírozzák a fél világ termelő beruházásait. Én egy súlypont eltolódásra hívtam csak fel a figyelmet – a társtulajdonosok között is mindig van egy falkavezér, aki diktálni akar, tud és képes. Én azt állítottam, hogy – szerintem – mostanra elégséges effektív hatalom összpontosul azon korporációk kezében, akik tovább nem óhajtanak nem a pénzvilág legfelső köreinek alvállalkozni. Majd az új erősek nyomtatnak saját pénzt, amit - esetleg – használhatnak adott bankrendszerek, vagyis fordul a kocka a csúcson. Innentől kezdve bele fog szólni a pénzrendszer működésébe az, akinek a termékei/javai a valós kereslet miatt életben képesek tartani az értékközvetítő papírdarabjait.
Nem a multikorpik vannak eladósodva, hanem az államok, ugye?
<i>Sokkal inkább elképzelhető, hogy a jelenlegi elit elérkezettnek látja az időt, hogy mindent, ami eddig a totális hatalmának az útjában állt felszámoljon. És nem válogat az eszközökben.</i>
Ez sem vitás. A kérdésem ezzel kapcsolatban csak annyi, hogy egészen pontosan ki is az a bizonyos elit, aki fel akar itt számolni minden akadályt a totális hatalmának az útjából? Ugyanis a jelenlegi bank és pénzrendszer totális hatalommal bírt eddig is, így ők nem érdekeltek abban, hogy kockáztassák vagy megborítsák a saját pozícióikat.
<i>Lehet, hogy alapvetően tévedek, de én ilyen tendenciákat vélek felfeldezni – egyébként lássuk be, elég szürreálisan alakulnak a világ dolgai nagyban és kicsiben is, igaz? Erre csak egy hasonlóan szürreális magyarázat adhat választ, egyébként meg a klasszikus/hivatalos magyarázatok több helyen sántítanak és akkor nagyon finoman fogalmaztam.</i>
</blockquote>
Hát, most nehéz helyzetbe hoztál.
)) Nem vagyok a kérdés szakértője, sokkal inkább a világban tapasztalt eseményekre, olvasmányokon kialakult megérzésekre hagyatkozhatom. Igyekszem érthetően megfogalmazni.
Mostanában a politikusok igen gyakran egy ÚJ VILÁGREND eljöveteléről beszélnek. Talán ők tudnak valamit és nem csak úgy vaktában használják ezt a kifejezést, amit egyesek csak "összeesküvés elméletnek" tartanak.
Akik jelenleg a politikusok mögött állnak az a gazdasági elit akik megmondják nekik, mit és hogyan csináljanak. Ebbe az elitbe tulajdonképpen lehetetlen beférkőzni, hiszen ezek régi zsidó családok.
Abban igazad van, hogy a jelenlegi "alvállalkozók" szeretnének változtatni a helyzetükön (lehet, hogy Kínára gondoltál), de még nincsenek abban a helyzetben. Talán 5-10 év múlva. (A nemzetközi piacokat amerikai cégek uralják, mégha a termékeket Kínában is gyártják és a kínai bankok leszorították az amerikaiakat a képzeletbeli dobogóról.)
Szerintem az országok eladósodottsága nem döntő tényező. Ez egy rendkívüli zsarolási potenciál. A virtuális pénz, követelés mögött nincs elég fedezet, vagyon, úgyhogy ebből bármikor elengedhetnek, átválthatnak vagyis trükközhetnek, lenyúlhatnak valós vagyont, stb.
Akinek viszont nincs adóssága azt nehezebb kézben tartani, de hát mire való egy atomhatalom és hadserege.
Hogy mi is lenne az a totális hatalom? Ehhez talán csak a sci-fi filmek adhatnak jó ötleteket, pl. Éhezők viadala, Elysium vagy a Beavatott.
De, egy a közeli jövőben esedékes lehetőség: az USA adósságának ki nemfizetése.