Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
@Blitzkrieg
Nem hiszem, hogy Napóleon vagy Hitler teljesen ostobák lettek volna. Szerintem erőssen blicceltek, sőt én meg merem kockáztatni, hogy biztosak voltak benne, hogy előbb-utóbb a körmükre koppintanak.
Hitler szerintem még "józanul" határozta el, hogy megtámadja a Szovjetuniót... De sokat agyalok rajta, hogy vajon miért. Nem hiszem, hogy onnantól kezdve számított arra, hogy győz egyáltalán vagy huzamosabb ideig meg tudja tartan, amit megszerez.
Blitzkrieg írta: "a szovjetek 3,5 honapot tokolodtek egy jelentektelen orszag (Finnorszag) elfoglalasaval.
A rablónak minden ország jelentéktetélen, pláne amíg nem igázza le. Tényleg az akkor megszállt finn területekről mikor takarodnak már ki a ruszki rablók?!?
Blitzkrieg írta: "a szovjetek 3,5 honapot tokolodtek egy jelentektelen orszag (Finnorszag) elfoglalasaval.
A rablónak minden ország jelentéktetélen, pláne amíg nem igázza le. Tényleg az akkor megszállt finn területekről mikor takarodnak már ki a ruszki rablók?!?
<blockquote rel="Montezuma">Noam Chomsky:
http://www.globoport.hu/114199/chomsky-kuszobon-az-uj-vilaghaboru/
Nagyon kicsi az esély arra, hogy elkerüljük.
@blitzkrieg
<i>"A Napoleoni haborukban nem Franciaorszag volt az agresszor, hanem Anglia."</i>
No igen, ezt magyarázom... A II. vh. is talán elkerülhető let volna vagy máshogy történik, ha nem mennek a szankciók.
<blockquote rel="zotyek78">@blitzkrieg
<i>
<blockquote rel="plushun"><blockquote rel="zotyek78">@blitzkrieg
<i>
<blockquote rel="plushun"><blockquote rel="zotyek78">@blitzkrieg
<i>
Már ezerszer leírtam: Szu. és Oo. ugyanaz. Az ideológia változhat, de a rablás marad! Vagy tanulmányozd a törit, ha nekem nem hiszel.
@blitzkrieg
Ez több szempontból vitatható szerintem. Az I. vh-val ellentétben Sztálinnal állt szemben, aki a Szovjetuniót tartotta a kezében eléggé keményen.
A finnek ellen pedig úgy rémlik, hogy még úgy kezdték el az offenzívát, hogy jóval gyengébb eszközeik voltak.
Ezekkel Hitler -és a tábornokai- mind tisztában kellett, hogy legyenek.
Egy dologra nem számított, jelesül, hogy a termelés a támadás után is olyan tempóban folyik, ami elképzelhetetlen volt.
De emellett is eléggé kétesélyes volt a támadás, és mégegyszer jelzem, azért is furcsa, mert Sztálinnal bármikor meg tudott volna egyezni a továbbiakban is.
@blitzkrieg
<i>"A Napoleoni haborukban nem Franciaorszag volt az agresszor, hanem Anglia."</i>
No igen, ezt magyarázom... A II. vh. is talán elkerülhető let volna vagy máshogy történik, ha nem mennek a szankciók.
Megjegyzem, Hitler -Oo.-hoz hasonlóan- akkor is tartotta No.-ot egy ideig. Úgyhogy én nem jelenteném ki egyértelműen, hogy előbb-utóbb nem jön el az a pont, amikor az oroszoknak nem marad más választásuk... Akkor aztán jóccaka.
Már ezerszer leírtam: Szu. és Oo. ugyanaz. Az ideológia változhat, de a rablás marad! Vagy tanulmányozd a törit, ha nekem nem hiszel.
<blockquote rel="zotyek78">@blitzkrieg
A masodik vilaghaboruban inkabb a nemetek feszegettek tul a hurokat. Miutan az angolok belementek Ausztria es Csehorszag bekebelezesebe, Hitler azt hitte, hogy Danzigot mar konnyen megkapja. Hat ez a szamitasa mar nem valt be.