Az a gond, hogy nem nagyon látok más kiutat. Az EU komoly reformra szorul, de még a legnagyobb nemzetállamok is mint a Németország, Franciaország apróságok a XXI század nagyhatalmaihoz képest.
Azért ezt nem mondanám. Az európai nemzetek nemzettudatát néhány és ezen keresztül a nemzetállamokat néhány száz éve alakították ki illetve erősítették fel a nacionalizmusnak arra a szintjére amit még ma is sokszor tapasztalhatunk.Bármi ami nem az.
"Olyan óriási a kulturális és etnikai szakadék egyes tagállamok között, hogy ezt csak erővel (fegyverrel) lehetne egyben tartani."
Véleményem szerint "kenyér és cirkusz bőven elég".
"Én értem, hogy ellenszenves egy Európai Egyesült Államok terv. De milyen más lehetőségünk van? "
Az a kerdes, honnan nezi az ember. Elmeletben nincs vele baj, sot a "vilagkormannyal" sem. Optimalis esetben ez(ek) lenne(nek) a megoldas(ok), ami(k) megoldhatna(k) a problemakat.
A nacionalista megkozelites mindenkepp visszalepes lenne.
Amitol jogosan lehet tartani, az az, hogy nem az europai atlagembereket fogja szolgalni.
Az Európai Egyesült Államokat én is támogatom, mert ebben a világban ha az EU tagállamai egymagukban próbálnak boldogulni, akkor bedarálják őket a nagyhatalmak. Viszont ezzel az EU-s politikai garnitúrával már én sem támogatom. Nem hiszem el, hogy az európai emberek érdekeit tartják szem előtt.
<blockquote rel="Panzerfaust">Bármi ami nem az.
Irán-USA megállapodás:
Eleve ez volt az egyik amerikai stratégiai terv: iráni gáz + Nabucco. A dolog szépséghibája csak az, hogy bár iráni gáz majd jöhet, de a tranzit és logisztika amerikai kézben marad, ergo Európa kap egy újabb nyakörvet.
Irán USA oldalra történő átállítása befejezné Oroszország illetve a Heartland bekerítését – csakhogy nem mindenki felhőtlenül boldog az iráni-amerikai közeledés miatt. Izrael és Szaúd-Arábia már távolról sem, ez pedig alaposan felülírhatja még a végeredményt a "győztes" és "vesztes" kérdésében.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..