[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 232
113
"Semmit. Nincs ott, ezek csak hazugságok."

Mire alapozod ezt, milyen tényekre? Ha nincsenek ilyen információk a birtokodban, akkor a helyes megfogalmazás ez:
Semmit. <b>Szerintem</b> nincs ott, <b>lehet, hogy</b>ezek csak hazugságok.

Alapos feltételezés az eddigiek alapján. A svéd, meg a bécsi egyetemes sztori olyan tipikus szélhámos hazugságok, hogy mindennek a legaljára taszították Nógrádit. Innen nehéz maximális jóindulattal is feltételezni azt, hogy bármi igaz abból amit magáról állít. Most még kiderülhet, hogy a szerényebb tíz százaléka talán, de ő ezzel már nem lesz beljebb.
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
http://worldnewsdailyreport.com/george-bush-senior-on-ufos-americans-cant-handle-the-truth/
Milyen igazságra nincsenek felkészülve az emberek idősebb Bush szerint? Vagy ezzel se foglalkozzunk, hiszen az öregnek is biztosan meglágyult az agya.

http://edition.cnn.com/2015/08/05/politics/no-aircraft-carrier-persian-gulf-iran/
Mi van az USA hordozócsoportokkal? A Perzsa-öböl már nem is fontos?

:D
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Abból is kiderül, hogy Nógrádi valójában egy politikai médiaceleb, hogy pontosan előre lehet jelezni melyik pártok híveinek fog tetszeni amit mond és melyikeknek nem. Ő egy populista politikus amit egyébként jól csinál. Szaniszló Ferencnél és Bogár Lászlónál jóval okosabb és tehetségesebb, de lényegében ugyanazt csinálja mint ők, csak színvonalasabban.

Kaiser Ferenc, Tálas Péter, vagy Wágner Péter inkább tűnik szakértőnek, őket nem is lehet ilyen egyértelműen jobb-bal vagy libsi-illibsi síkon elhelyezni, mert aki szakmailag elismert azt nem politikai síkon ítélik meg.
 

Lord Gazember

Well-Known Member
2015. március 18.
1 349
2 355
113
"Alapos feltételezés az eddigiek alapján. "

Ezt értem és nincs is ezzel baj, azt feltételezel bárkiről és bármiről amit akarsz. <b>De</b>, mivel ez csak egy feltételezés illik egy megfelelő nyelvtani szerkezetbe rakni, hogy a félreértéseket elkerüljük. Mivel csak féltételezed, de nem tudod nem jelentheted ki egyértelmű tényként, mint ahogy azt fentebb tetted.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 232
113
A paplannal házaló cigányról is tudod, hogy ha beengeded a lakásba, akkor hiány lesz kisebb-nagyobb értékekben ott.
 

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
2 409
8 697
113
A paplannal házaló cigányról is tudod, hogy ha beengeded a lakásba, akkor hiány lesz kisebb-nagyobb értékekben ott.

Sőt, ha már ilyen szempontból vizsgáljuk.. Akkor te egy lator senkiházi vagy mert egy cigány azt kiabálta rád?
 

Lord Gazember

Well-Known Member
2015. március 18.
1 349
2 355
113
"Ő egy populista politikus "
Nem politikus, hanem szakértő. A populistát nem feltétlenül vitatom.
Szaniszló és Bogár sem egy kategória, bár nyilván a spektrum ugyanazon oldalán vannak.
Kaiser és Wágner munkásságát nem ismerem, de ezek után átolvasom ami tőlük elérhető, viszont Tálastól nem vagyok elragadtatva, azt a makogást/brekegést amit az interjúk alatt csinál, nem tudom a felkészültséggel párosítani. Bizonyos kérdésekben -ilyen volt a kerítés- feketét/fehéret mond. A kerítés rossz és nincs semmi értelme pont. Senki nem mondta, hogy jó csak azt, hogy szükséges.
 

Lord Gazember

Well-Known Member
2015. március 18.
1 349
2 355
113
"A paplannal házaló cigányról is tudod, hogy ha beengeded a lakásba, akkor hiány lesz kisebb-nagyobb értékekben ott."

Ez akkor lesz biztos, amikor bizonyíték van rá. Nyilván nem engeded be a házadba, de akkor ne mond rá, hogy tolvaj, mert nem tudhatod.
 

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
2 409
8 697
113
Ezekkel a "szakmában" lévő elismert szakemberekkel is tele a hócipője az embernek, mikor évekig mindig azt hangoztatják semmilyen veszély nem fenyeget Európa a béke szigete. Köszönöm szépen az ilyen szakértőket... Gondolom az újságíró ezeket kérdezgette Nógrádiról.. Hát akkor ne legyen semmilyen címe inkább csak csinálja a dolgát ahogy kell. De van egy olyan gyanúm, hogy ez az egész nem így történt ahogy az újságíró előadta, s hamarosan lesz rá válasz Nógráditól.
 

czulu

Well-Known Member
2014. február 1.
2 274
95
48
Alaptétel:

Ha a zindex és társai lejárató kampányt kezdtek ellene, akkor biztos


jó az öreg.


;)


(ráadásul nekem most beugrott az armatás cikk...)
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
Kicsit visszanavigálnám a topikot eredeti irányába, a „<i>ki a szakértő és ki nem</i>” kvízműsort meg bízzuk a nagyokra, a véleményét már mindenki leírta, az önismétlés meg időpocsékolás. A magam részéről több totál hülye (vagy zseni, értsd: pénz beszél kutya ugat) szakértőt ismerek a saját szakmámban, de ez általában nem akadályoz meg abban, hogy a saját neuronjaimat is használjam.

http://www.globoport.hu/136526/igy-vesztette-el-obama-a-sziriai-haborut/
„Obama meggyőződése, hogy a 21. század alapvetően Ázsia százada lesz, és már most Kínára kell elsődlegesen koncentrálni.”

http://ripost.hu/cikk-nagy-fordulat-nemet-katonai-repulok-viszik-haza-a-migransokat/?source=hirlista
„Bodo Ramelow türingiai miniszterelnök egy szerdai interjúban elmondta azt is, hogy a menedékkérők nagy száma miatt az idén télen nem lesz kitoloncolási moratórium.”

http://www.atv.hu/kulfold/20151020-azt-igeri-az-ia-hamarosan-bevonul-jeruzsalembe
Izrael támadás alatt áll, lásd a mindennapi gyilkosságokat.

http://magyaridok.hu/kulfold/fegyverkezik-szlovakiai-lakossag-64544/
Remek.

<b>Kaktusz:</b>
„Ezekkel a "szakmában" lévő elismert szakemberekkel is tele a hócipője az embernek, mikor évekig mindig azt hangoztatják semmilyen veszély nem fenyeget Európa a béke szigete. Köszönöm szépen az ilyen szakértőket... Gondolom az újságíró ezeket kérdezgette Nógrádiról.. Hát akkor ne legyen semmilyen címe inkább csak csinálja a dolgát ahogy kell. De van egy olyan gyanúm, hogy ez az egész nem így történt ahogy az újságíró előadta, s hamarosan lesz rá válasz Nógráditól.”
Egyetértek.
A magam részéről például sosem hangoztattam ilyen „hülye” (értsd: népszedáló) „szakvéleményeket” sem Európáról sem a világ állapotáról. Kíváncsian várom Nógrádi lépését/válaszát, a megfogalmazott vádak azért elég meredek dolgok, de nem tartom kizártnak azt sem, hogy nem lesz reakció.
Ettől függetlenül nem Nógrádi, még csak nem is Kissinger fújja a világ passzátszelét, ergo a globális folyamatok nem igazodnak semelyik szakértőhöz sem.
Lehet jósolgatni meg lehet analizálva kullogni az események után, de menet közben azért elég szépen látszanak bizonyos folyamatok.
 

xfotel

Member
2013. április 10.
960
8
18
őket nem is lehet ilyen egyértelműen jobb-bal vagy libsi-illibsi síkon elhelyezni, mert aki szakmailag elismert azt nem politikai síkon ítélik meg.

az mitől van, hogy egyre rosszabb a mainstream propaganda? az egybites elhallgatás/terelés metodikára miért nem lehet kreatívan ráújítani valamit? szerintem a módszer, hogy toljuk az újságírónak a fülest, nem változott. akkor csak a tehetség fogyott el. arra gondolok, hogy a gyengén megkonstruált propaganda üzenetet egy tőmondattal kettőbe lehet törni, de tekerjük a verklit csakazért is, miközben az ellenpropagandát nem tudjuk ugyanígy megtámadni. ez vert helyzet.

fip7 gratula, beelőztél a nógrádi életrajzzal. ez is illusztrálja, hogy nagyjából 10 másodperc alatt egy kopipészttel lehet ezt a cikket egy marék szarrá változtatni. mert ugye "portrét akartam írni, de véletlenül lejárató cikk lett belőle" - alap lett volna az életrajzot mellékelni, nagyon nem véletlen, hogy nem került be.

az hogy milyen szerepet játszott Tarlós osztrák himi-humijában egy fing a biliben, az a nagy baj, hogy miket mond a pasas. baszta a csőrüket, de mi lesz utána, jön Tálas és előad egy salátát a hivatalos amerikai lovagi énekekből?
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 232
113
<blockquote rel="blogen">Sőt, ha már ilyen szempontból vizsgáljuk.. Akkor te egy lator senkiházi vagy mert egy cigány azt kiabálta rád?

Nógrádi Györgyről konkrétan kiderült itt, hogy hazudott egy svéd és egy osztrák egyetemi esetben.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 232
113
Ez akkor lesz biztos, amikor bizonyíték van rá. Nyilván nem engeded be a házadba, de akkor ne mond rá, hogy tolvaj, mert nem tudhatod.

Jelenleg tudjuk, hogy hazug és csaló. Ezen túl vagyunk, ennek utánajárt az újságíró svéd és ausztriai példákon.
 

arbalest

Well-Known Member
2011. január 11.
8 461
18 024
113
Khmm... a cikkben az volt, hogy az életrajzában volt ez. Melyikben? Ki írta? Nógrádi? Ő a svédre azt mondta, hogy max elírás lehet, az osztrákra pedig, hogy egy jövőbeli egyetem. Kiragadsz a cikkből egy-egy mondatot, a többit félre söpröd.
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
Nógrádi-Saga
Ezek szerint a budapesti Corvinus Egyetem honlapja is részese a nagy Nógrádi-összeesküvésnek:
http://portal.uni-corvinus.hu/index.php?id=25377
 

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
2 409
8 697
113
<blockquote rel="kaktusz"><blockquote rel="blogen">Sőt, ha már ilyen szempontból vizsgáljuk.. Akkor te egy lator senkiházi vagy mert egy cigány azt kiabálta rád?

Nógrádi Györgyről konkrétan kiderült itt, hogy hazudott egy svéd és egy osztrák egyetemi esetben. </blockquote>
Jó... Látom a vita parttalan. Számodra axióma amit leírt az újságíró, számomra nem ez van..
 
Status
Not open for further replies.