<blockquote rel="Fade">
"Putyin azért rossz a nyugati világ szemében mert kiáll az orosz emberek , Oroszország érdekei mellett..."
Induljunk onnan, hogy 2012fele itt forumon is Mokszva-Berlin tengely lett vizonálva olyan jó volt a két ország kapcsolata, eközben Párizs catharinet meg mistralt adott el Moszkvának... Rossz volt tán Putyin a "nyi világ" (vezetés) szemében?
Aztán jött a Krím anektálása amit még talán el lehetett volna sikálni, talán hirtelen felébredhetett volna mindkét fél és vmi kompromisszumra juthattak volna... de jött KUkrajna, több csúnya tragédiával. Innen pedig kinek mi és igen Putyin innen elég rossz. Az pedig, hogy Ukrajna következményei jók e az Orosz embereknek vagy Oroszországnak ez is nézőpont kérdése.
...
Igazad van Fade. De tudod, amiben én nem vagyok biztos az az, hogy a Krímet és Kelet-Ukrajnát Putyin csinálta volna. Kimondom, de szerintem Duginék szervezték mindkettőt. Innentől kezdve lett vége a Putyin-féle békés Lisszabontól-Vlagyivosztokig álomnak.
Ez volt az USA érdeke. De privát véleményem, hogy egyébként Oroszországnak is jobb lesz így, mert egy SZU 2.0 képében egy "Keleti-Blokk"-ot sokkal könnyebben elvezet Moszkva, mint egy Lisszabontól-Vlagyivosztokig uniót, amelyben csak feloldódott volna Oroszország.
Mindenesetre az ukrán-orosz háborútól kezdve nagyon elcsesződött minden... békés Eurázsiai Uniót szerettem volna, de egy Dugin-i brutális birodalmat kapunk helyette...
...amely semmi más, mint az USA saját ellenpólusa, amelyet ő maga kreál saját magának.
És emiatt az, hogy háború lesz, amelyben az új Szovjetunió győz, mi pedig visszakerülünk az új Szovjetunióhoz, már előre eldöntött tény.
Maga az USA akarja így, mert kell neki vissza a régi játszópajti.
Nem több-, hanem csak kétpólusú világ lesz. Back to the USSR.
Jó időutazást kívánok mindenkinek.
Ui.: Ja, és bár Putyin nem tette volna, de a Dugin-i Eurázsiai Unió olyan lesz, amely szétcseszi Törökországot, Németországot és végül még Iránt is.
Oroszországban a puccs már megtörtént. Ugyan Putyin még ugyanaz, de már mások irányítanak.
</blockquote>
Kicsit gyakorlatiasabb oldalról átgondolva én még nem temetném ennyire a helyzetet.
Személy szerint visszagondolva a Krímet Putyin, és egy egységes Oo. akciójának lehet tekinteni.
Hogy ez Duginék elképzeléseivel egybeesett, hát megesik. Egy geopolitikailag veszélyt jelentő bázis kialakítását akadályozták meg egy szempillantás alatt.
Erre a "lendületre" akart Dugin Sztrelkovon keresztül rátenyerelni, hogy Novorossiát megvalósítsa.
Tudta, hogy ehhez először saját erejükből kell a harcokat is ellátni, amíg a kellő eszkaláció után Putyin lépéskényszerbe kerül és ugratja a VDV-t.
Szóval a szakiknak juttatott ellátmány Dugin kapcsolataitól ered, úgy vélem. A raktárt vezető fejesek lepapírozzák, hogy a rakéták a helyükön, de közben már teherautóznak a határ felé. Ezért elég valamilyen védekezésre, de ezért is kevés másra.
De már Putyinnak is érdeke megtartani a tüzet Donbassban, mert a kiárusított ország új gazdái nem szeretnének egy átvonuló frontot Ukrajnán. Alkupozíció.
De orosz-ukrán háború mint olyan továbbra sem áll fenn, így az érvelésed erre vonatkozó része bukik.
Szíria mint <i>geopolitikai</i> mező orosz/SAA része megint csak a Kreml szárnyai alatt van.
Ahova innen kilyukadni akarok: a fontos mezőkön még mindig Putyin vezeti az orosz gépezetet.