[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
<blockquote rel="Montezuma">... aki Indiát vagy Kínát nézi bazári majomnak.
Ha ismersz személyesen indiaiakat, akkor tudhatod, hogy azt az országot tényleg majmok lakják. :(
</blockquote>

Nem, indiaival nem dolgoztam együtt még érintőlegesen sem, nem állítanám, hogy van ilyen ismerősöm (leszámítva a X. században érkezett egykori "migránsok" mai utódjait, de ezt inkább hagyjuk). Lehet, hogy majmok élnek Indiában, de azért van pár ezer éves múltjuk és némi kultúrájuk, vallásuk, miegymás.
Indiában szerintem hatalmas potenciál rejlik, ne írjuk le őket.

@szuvorov: okosan csinaljak.
Nemcsak okosan, de nagyon hatékonyan is. Ha jobban megnézzük, a világ minden pontján ott vannak és működnek a kolóniáik. A nyugati globalizáció technokrata és felülről építkezik, a kínai ellenben "biológiai" és "alulról" hálózza be a világot.
Bocs, ha rondán fogalmaztam.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Nógrádi György - Már megvan a migránsok új útvonala 2016.02.27.
https://www.youtube.com/watch?v=XaeM5Q8BeT0


A biztonságpolitikai szakértő szerint a NATO-flotta bevetése miatt a migránsok új útvonalat választanak majd. Mivel több mint 90 százalékukat embercsempészek hozzák Európába, és a logisztikájuk tökéletes, így biztosan legalább két alternatív útvonalban gondolkodnak.
http://www.hirado.hu/2016/02/27/nogradi-mar-megvan-a-migransok-uj-utvonala/
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://www.karpatinfo.net/cikk/kulfold/hivatalos-nyelv-lehet-torok-az-europai-unioban/nyelv-europai-unio-ciprus

No comment.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://www.karpatinfo.net/cikk/kulfold/az-oroszok-96-szazaleka-nem-szeretne-hogy-orszagukban-majdan-legyen/oroszorszag-majdan-kozvelemeny-kutatas-felmeres-ukran-orosz-viszony
"A megkérdezett orosz állampolgárok 96 százaléka nem szeretné, hogy a „Majdan” országukban ismétlődjön meg. Ez derült ki az Orosz Közvélemény-kutatási Központ felmérése alapján..."

Vannak néhányan, akik mindig azzal jönnek, hogy az oroszok fellázadnak Putyin ellen, és feldarabolódik nemsokára Oroszország. Vélhetően van néhány ország (USA..) akik nem lennének kétségbeesettek emiatt. Esetleg még próbálkoznak is különböző okok miatt.
Azért jó hogy időnként őket is megkérdezik..
 

Lord Gazember

Well-Known Member
2015. március 18.
1 347
2 352
113
A forgatókönyv:

Nyugat-Európát elárasztják (USA+Oroszo.) migránsokkal, hogy az EU felbomoljon.
Az USA-nak ez azért jó, mert a mohamedánná vált Nyugat-Európa lehetetlenné teszi, hogy az Eurázsiai Unió Lisszabonig terjeszkedjen.
Németországnak (legalábbis Merkelék ezt hiszik), ez azért jó, mert azt gondolják, hogy így megszabadulhatnak az állandó Holokauszt megemlékezésektől (mert "mohamedánék" ezt nem fogják megengedni).
Csak erre a kiemelt részre reflektálnék.
Szerintem ez a része butaság. Miért áldoznák be Merkelék a saját országukat csak azért, hogy megszabaduljanak a múlt terhétől? Túl nagy az áldozat. Ez olyan, mint ha megszúrnád az újjad és, hogy elállítsd a vérzést levágnád a kezed. Sokkal nagyobbat vesztesz, mint amennyit nyersz. Az egész országod összeomlik/átalakul és csak azt nyered vele, hogy nem kell többet hajbókolnod Izrael előtt.
 

omae

Well-Known Member
2015. július 13.
1 690
2 304
113
<blockquote rel="haubagoi"><blockquote rel="Montezuma">Nincs stratégiai értelme egy EU elleni orosz katonai agressziónak.

Már hogyne lenne!

Az USA-val együtt konkrétan ezt tervezik! Így kerül vissza Kelet-Európa Oroszországhoz.

Úgyhogy sajnálom, de nem lesz Topolozás meg Satanozás az USA ellen.

A forgatókönyv:

Nyugat-Európát elárasztják (USA+Oroszo.) migránsokkal, hogy az EU felbomoljon.
Az USA-nak ez azért jó, mert a mohamedánná vált Nyugat-Európa lehetetlenné teszi, hogy az Eurázsiai Unió Lisszabonig terjeszkedjen.
Németországnak (legalábbis Merkelék ezt hiszik), ez azért jó, mert azt gondolják, hogy így megszabadulhatnak az állandó Holokauszt megemlékezésektől (mert "mohamedánék" ezt nem fogják megengedni).
Aztán végülis ez Oroszo.-nak sem rossz, mert Kelet-Európát leválasztják az EU-ról, hogy megvédjék azt a migránsoktól és az iszlamizációtól. Az összes európai zsidó Kelet-Európába és Oroszországba menekül, így Oroszo. visszakapja a "szovjet" tudósait stb. Ráadásul Izrael is támogatja.
Izraelnek is jó. Kétpólusúvá válik a világ, csinálnak egy erős Eurázsiai Uniót, de az USA is megmarad (!). Így Izrael a kettő között egyensúlyozva nagyobb mozgásteret nyer.
És végül: az USA + Oroszo. közösen megsemmisítik a Közel-Kelet összes mohamedán középhatalmát (Törökországot, Szaúd-Arábiát, Iránt, Pakisztánt), aztán a teljes káoszba fulladt Közel-Keleten Oroszország feladata délre nyomulni egészen addig, míg kijut az Indiai-óceánra (!). (Ld. Zsirinovszkij "Utolsó csapás délre")
Ezzel Oroszo. elvágja a Kínai Selyemutat, míg az USA pedig a Csendes-óceán felől keríti be Kínát.
Vagyis Kína bekerítésében Oroszo. és az USA együttműködik.
A végén Kínát megfojtják, és visszaáll a kétpólusú világrend, úgy, ahogy 1945-1991 között ismertük.

Szóval sajnálom Monte, bármennyire is a becsípődésed, de nem lesz globális USA elleni atomháború. Az USA életben marad, és segíteni fogja az Eurázsiai Unió megszületését és megerősödését. Mint ahogy most is éppen ezt teszi.
Kínát pedig közösen fogják lenyomni.
Az USA-Eurázsiai Unió "összejátszásra" már India is rájött, és ezért kezd kihátrálni Oroszo. mellől (közös fejlesztési projektek ellehetetlenítése/visszamondása stb.) - persze ez nem baj, India amúgy sem megbízható szövetséges, Kína ellen meg egyedül is jó, nem kell, hogy Oroszo. szövetségese legyen, sőt.
Tovább ragozom, erre az összejátszásra már Kína is rájött, és ezért nem küldött katonákat Szíriába Asszad védelmére, viszont ezért küldi Pakisztánt most a Szaud-Arábia által szervezett Northern Thunder hadgyakorlatra, Szíria - és Oroszo. - ellen. Persze ez sem baj, az amerikai-orosz-izraeli tervek szerint pont ez kell ahhoz, hogy Szaúd-Arábia és Irán kinyírják egymást. Szóval gyönyörűen halad minden a tervek szerint.
</blockquote>

Érdekes koncepció.... Mikor fog ez megvalósulni? :)</blockquote>

Nyilván velem van a probléma de én ezt teljesen irreális képzelgésnek tartom.
A migráns kérdésben hogy jött ide Oroszország? Meg a németek, angolok, franciák, beneluxok miért akarják az EU-t felborítani? Vagy miért nem tesznek ellene?
Az USA miért örülne annak az amúgy teljesen abszurd elképzelésnek hogy Nyugat-Európa mohamedán lenne? Olyan jó volna egy keresztény ellenes Európa nekik vagy mi?
Szóval Merkelék ebben az ármányban látják a kiutat abból hogy folyamatosan holokauszt megemlékezéseken vegyenek részt? Öööö, bagoly te szoktál szívni amúgy már nem személyeskedésnek mondom csak ahogy olvaslak megjön a kedvem egy kis tépéshez.
Aztán persze az oroszoknak sem rossz mert habár pont alávernek az általik áhított eurázsiai uniónak de legalább lesz egy pár NATO tagállam amit felszabadíthatnak, na meg persze zsidó tudósok, mert zsidók is meg tudósok is és az oroszok nagy nosztalgiával gondolnak mind kettőre. Ja és Izraelt is támogatja azzal hogy a zsidókat kiüldözi Európából, mert hát na azért mert hogy csak. Ők úgy is mindig oroszba vágytak.
Ja hogy Izraelnek ez azért jó mert lesz egy két pólusú világrend (ahol a harmadik pólus egy közel-kelet + nyugat európa iszlamista szövetség) meg egy eurázsiai unió ami pont a gyengébb európai államokat kapná, de az USA is megmarad ami amúgy sem volt veszélyben mert hát balról meg jobbról migráns álló óceánjai vannak. Illetve majdnem.
Szóval megsemmisítik a mohamedán országokat délen és felrakják őket észak-nyugatnak hogy lemenjenek délnek és bekerítsék Kínát.
Mert az USA meg az Orosz inkább hozná vissza hidegháborús időket mert az olyan jó volt nekik.
Hmm. Az nem lehet hogy nincs masterplan? Nem lehet hogy amit látsz az akció reakció és ezek a nagyhatalmú emberek úgy fekszenek és úgy kelnek hogy nem tudják mi fog történni. Nem lehet hogy volt egy érdekcsoport az USA-ban még kétezres években amelyik felelőtlenül pénzszerzésre használta fel a hatalmat, értelmetlen háborúk kirobbantásával ami aztán szép lezüllesztette a régiót? Nem lehet hogy ez a káosz megijesztette a világot mert rájöttek nem lesz biztonságosabb a XXI. század mint a XX. volt? Most mindenki fegyverkezik meg méregeti a másikat, hogy vajon ez nekem pattog? Ez most balhét akar?
Szerintem kényelmes azt hinni hogy van egy terv amit a szemünk előtt valósítanak meg nagyon okos emberek akiknek a számítása hibátlan. Sokkal kétségbe ejtőbb beismerni hogy nincs a bolygón olyan ember akik tudná mi fog történni holnap.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 109
82 826
113
Jelenleg az EÁÚ nem aktuális téma. Az oroszoknak eloszor is saját gazdasági dolgaikat kell helyre rakni. Felejtsuk már el ezt az Európa, Baltikum meg a Mars oroszok általi megszállást, támadádát....
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
Ácsi!
Semmi gond egy meredek ötlettel, nem kell itt "fikázni" senkit.
Merkel nagyon úgy fest, nem Németország érdekeit nézi és szolgálja ki, papíron persze igen, de ennyi. Hogy nem a holokauszttól megszabadulás a fő motivációja, az biztos, de ettől függetlenül nagyon nehéz lenne azt bebizonyítani, hogy Angyalkánk Európáért és/vagy Németországért tesz mindent, amit tesz.
A másik lehetőség, hogy egy idealista hibbant tyúk.
Vagy szóljatok, ha tévedek, és szerintetek Merkel politikája totál rendben van.

<b>omae</b>
Ha nincs <i>Masterplan</i>, akkor hatványozottan igaznak érzem a veszélyét az aggályaimnak.
 

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 608
8 053
113
Jelenleg az EÁÚ nem aktuális téma. Az oroszoknak eloszor is saját gazdasági dolgaikat kell helyre rakni. Felejtsuk már el ezt az Európa, Baltikum meg a Mars oroszok általi megszállást, támadádát....
Egyvalamiről elfelejtkezel, nagyon jól el lehet terelni a figyelmet az EU szerencsétlenkedéséről egy orosz invázióval, még ha ennek semmi alapja sincs.
Tegyük már fel a kérdést, mi a francért támadnák meg Európát az oroszok.
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
Nyugat-Európának az orosz fenyegetés miatt szüksége van a katonai képességek fejlesztésére - <i>rendeljenek amerikai fegyvereket és majd hívják be a THAAD rendszereket is.</i>
Kelet-Európának az orosz fenyegetés miatt szüksége van a katonai képességek fejlesztésére - <i>rendeljenek amerikai fegyvereket és majd hívják be a THAAD rendszereket is.</i>
Japánnak és Dél-Koreának az észak-koreai fenyegetés miatt szüksége van a katonai képességek fejlesztésére - <i>rendeljenek amerikai fegyvereket és majd hívják be a THAAD rendszereket is. </i>
Tajvannak, a Fülöp-szigeteknek, Indonéziának és Ausztráliának a kínai fenyegetés miatt szüksége van a katonai képességek fejlesztésére - <i>rendeljenek amerikai fegyvereket és majd hívják be a THAAD rendszereket is.</i>
Az USA-nak az orosz, a kínai, az észak-koreai és az iszlám fenyegetés miatt szüksége van a katonai képességek fejlesztésére - <i> még több fegyver és még több rakétavédelem.</i>

Már Roosewelt is felhívta a figyelmet az egyre kevesebbek kezében összpontosuló katonai-ipari komplexum miatti lehetséges problémákra.
Miután az amerikai munkavállalók 84%-a a szolgáltatóiparban dolgozik, így a maradék pár százaléknak kellene kitermelnie azt, amit az USA költ. A fegyvergyártás és fejlesztés az amerikai ipari szektor döntő részére befolyással van és ez csak akkor rentábilis, ha sok fegyvert el lehet adni. Ehhez pedig fenyegetés és háborúk kellenek - az amerikai fegyverkezés és az elmúlt évtizedek katonai ámokfutása törvényszerűen beindította az orosz és kínai újrafegyverkezést is, amire hivatkozva az USA még többet költ fegyverkezésre.
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 446
23 613
113
<blockquote rel="haubagoi">


A forgatókönyv:

Nyugat-Európát elárasztják (USA+Oroszo.) migránsokkal, hogy az EU felbomoljon.
Az USA-nak ez azért jó, mert a mohamedánná vált Nyugat-Európa lehetetlenné teszi, hogy az Eurázsiai Unió Lisszabonig terjeszkedjen.
Németországnak (legalábbis Merkelék ezt hiszik), ez azért jó, mert azt gondolják, hogy így megszabadulhatnak az állandó Holokauszt megemlékezésektől (mert "mohamedánék" ezt nem fogják megengedni).
Csak erre a kiemelt részre reflektálnék.
Szerintem ez a része butaság. Miért áldoznák be Merkelék a saját országukat csak azért, hogy megszabaduljanak a múlt terhétől? Túl nagy az áldozat. Ez olyan, mint ha megszúrnád az újjad és, hogy elállítsd a vérzést levágnád a kezed. Sokkal nagyobbat vesztesz, mint amennyit nyersz. Az egész országod összeomlik/átalakul és csak azt nyered vele, hogy nem kell többet hajbókolnod Izrael előtt.

</blockquote>

A németeknek meg a többi nyugati államnak szerintem egy gazdaságilag nagyon fejlett gazdag "Nyugat - Európai Unió" lehet az érdeke. Megszabadulnának a fejletlen közép - európai és dél - európai országoktól, akikkel csak a gond van (korrupt, gazdaságilag fejletlen, mára már teljesen kizsákmányolt, politikailag inkorrekt, az eu - s pénzeket elnyelő de politikailag egyenrangú és folyton akadékoskodó egymással marakodó) Létrejönne egy kis unió, fejlett gazdag országokkal, akiknek már nem kell a szegény tagok gazdaságát hatalmas pénzekkel támogatni (görögök, olaszok, spanyolok).
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 824
47 194
113
<blockquote rel="Lord Gazember"><blockquote rel="haubagoi">


A forgatókönyv:

Nyugat-Európát elárasztják (USA+Oroszo.) migránsokkal, hogy az EU felbomoljon.
Az USA-nak ez azért jó, mert a mohamedánná vált Nyugat-Európa lehetetlenné teszi, hogy az Eurázsiai Unió Lisszabonig terjeszkedjen.
Németországnak (legalábbis Merkelék ezt hiszik), ez azért jó, mert azt gondolják, hogy így megszabadulhatnak az állandó Holokauszt megemlékezésektől (mert "mohamedánék" ezt nem fogják megengedni).
Csak erre a kiemelt részre reflektálnék.
Szerintem ez a része butaság. Miért áldoznák be Merkelék a saját országukat csak azért, hogy megszabaduljanak a múlt terhétől? Túl nagy az áldozat. Ez olyan, mint ha megszúrnád az újjad és, hogy elállítsd a vérzést levágnád a kezed. Sokkal nagyobbat vesztesz, mint amennyit nyersz. Az egész országod összeomlik/átalakul és csak azt nyered vele, hogy nem kell többet hajbókolnod Izrael előtt.

</blockquote>

A németeknek meg a többi nyugati államnak szerintem egy gazdaságilag nagyon fejlett gazdag "Nyugat - Európai Unió" lehet az érdeke. Megszabadulnának a fejletlen közép - európai és dél - európai országoktól, akikkel csak a gond van (korrupt, gazdaságilag fejletlen, mára már teljesen kizsákmányolt, politikailag inkorrekt, az eu - s pénzeket elnyelő de politikailag egyenrangú és folyton akadékoskodó egymással marakodó) Létrejönne egy kis unió, fejlett gazdag országokkal, akiknek már nem kell a szegény tagok gazdaságát hatalmas pénzekkel támogatni (görögök, olaszok, spanyolok). </blockquote>

Hahaaha, én egy senki vagyok, ez igaz, de ha mint német vezető, az lenne a legnagyobb érdekem, hogy legyen egy szűk - gazdag nyugati mag az EU-n belül, leszakítva a sok szerencsétlen csórót magamról, azt nem feltétlen így próbálnám megoldani, hogy a föld legcsóróbb afrikai, meg közel keleti csóróinak küldenék millió szám meghívót :p. Lehet én vagyok hülye, de ebben így nem látom a logikát.
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 446
23 613
113
<blockquote rel="szuvorov"><blockquote rel="Lord Gazember"><blockquote rel="haubagoi">


A forgatókönyv:

Nyugat-Európát elárasztják (USA+Oroszo.) migránsokkal, hogy az EU felbomoljon.
Az USA-nak ez azért jó, mert a mohamedánná vált Nyugat-Európa lehetetlenné teszi, hogy az Eurázsiai Unió Lisszabonig terjeszkedjen.
Németországnak (legalábbis Merkelék ezt hiszik), ez azért jó, mert azt gondolják, hogy így megszabadulhatnak az állandó Holokauszt megemlékezésektől (mert "mohamedánék" ezt nem fogják megengedni).
Csak erre a kiemelt részre reflektálnék.
Szerintem ez a része butaság. Miért áldoznák be Merkelék a saját országukat csak azért, hogy megszabaduljanak a múlt terhétől? Túl nagy az áldozat. Ez olyan, mint ha megszúrnád az újjad és, hogy elállítsd a vérzést levágnád a kezed. Sokkal nagyobbat vesztesz, mint amennyit nyersz. Az egész országod összeomlik/átalakul és csak azt nyered vele, hogy nem kell többet hajbókolnod Izrael előtt.

</blockquote>

A németeknek meg a többi nyugati államnak szerintem egy gazdaságilag nagyon fejlett gazdag "Nyugat - Európai Unió" lehet az érdeke. Megszabadulnának a fejletlen közép - európai és dél - európai országoktól, akikkel csak a gond van (korrupt, gazdaságilag fejletlen, mára már teljesen kizsákmányolt, politikailag inkorrekt, az eu - s pénzeket elnyelő de politikailag egyenrangú és folyton akadékoskodó egymással marakodó) Létrejönne egy kis unió, fejlett gazdag országokkal, akiknek már nem kell a szegény tagok gazdaságát hatalmas pénzekkel támogatni (görögök, olaszok, spanyolok). </blockquote>

Hahaaha, én egy senki vagyok, ez igaz, de ha mint német vezető, az lenne a legnagyobb érdekem, hogy legyen egy szűk - gazdag nyugati mag az EU-n belül, leszakítva a sok szerencsétlen csórót magamról, azt nem feltétlen így próbálnám megoldani, hogy a föld legcsóróbb afrikai, meg közel keleti csóróinak küldenék millió szám meghívót :p. Lehet én vagyok hülye, de ebben így nem látom a logikát.</blockquote>

Csak azt írtam, hogy mi lehetne az érdekük, amit csinálnak az nettó baromság és semmi köze ehhez (ha csak az nem, hogy teljesen elrugaszkodva a valóságtól, azt hiszi Merkel hogy úgy mint a '60-as évek elején a török vendégmunkasok, majd ezek a szír menekültek olcsó munkaerőt jelentenek a németeknek olyan munkára amit német már nem szívesen lát el. Hiszen ha ezek háborús menekültek, akkor van köztük szakács, fodrász, buszvezető, hegesztő, ápoló, stb... Csak az a baj vele, hogy téved!)
A menekültválság az EU gyengítését és az orosz - EU gazdasági összeborulást kívánja megakadályozni.
Akik a menekültek ilyen nagyszámú befogadását akarják azok Európa árulói.
 

Eltorro

Active Member
2010. szeptember 27.
1 394
2
38
Oroszok már átálltak a B tervre:
Mérnöki és orvosi diplomával egyszerűsített eljárással lehet állampolgársághoz jutni európai államok lakosainak.
Szegény migráncsokat meg katonai gépek viszik Damaszkuszba, ezért 2* is meggondolják belépjenek-e Oo. területére.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 824
47 194
113
<blockquote rel="zsolti"><blockquote rel="szuvorov"><blockquote rel="Lord Gazember"><blockquote rel="haubagoi">


A forgatókönyv:

Nyugat-Európát elárasztják (USA+Oroszo.) migránsokkal, hogy az EU felbomoljon.
Az USA-nak ez azért jó, mert a mohamedánná vált Nyugat-Európa lehetetlenné teszi, hogy az Eurázsiai Unió Lisszabonig terjeszkedjen.
Németországnak (legalábbis Merkelék ezt hiszik), ez azért jó, mert azt gondolják, hogy így megszabadulhatnak az állandó Holokauszt megemlékezésektől (mert "mohamedánék" ezt nem fogják megengedni).
Csak erre a kiemelt részre reflektálnék.
Szerintem ez a része butaság. Miért áldoznák be Merkelék a saját országukat csak azért, hogy megszabaduljanak a múlt terhétől? Túl nagy az áldozat. Ez olyan, mint ha megszúrnád az újjad és, hogy elállítsd a vérzést levágnád a kezed. Sokkal nagyobbat vesztesz, mint amennyit nyersz. Az egész országod összeomlik/átalakul és csak azt nyered vele, hogy nem kell többet hajbókolnod Izrael előtt.

</blockquote>

A németeknek meg a többi nyugati államnak szerintem egy gazdaságilag nagyon fejlett gazdag "Nyugat - Európai Unió" lehet az érdeke. Megszabadulnának a fejletlen közép - európai és dél - európai országoktól, akikkel csak a gond van (korrupt, gazdaságilag fejletlen, mára már teljesen kizsákmányolt, politikailag inkorrekt, az eu - s pénzeket elnyelő de politikailag egyenrangú és folyton akadékoskodó egymással marakodó) Létrejönne egy kis unió, fejlett gazdag országokkal, akiknek már nem kell a szegény tagok gazdaságát hatalmas pénzekkel támogatni (görögök, olaszok, spanyolok). </blockquote>

Hahaaha, én egy senki vagyok, ez igaz, de ha mint német vezető, az lenne a legnagyobb érdekem, hogy legyen egy szűk - gazdag nyugati mag az EU-n belül, leszakítva a sok szerencsétlen csórót magamról, azt nem feltétlen így próbálnám megoldani, hogy a föld legcsóróbb afrikai, meg közel keleti csóróinak küldenék millió szám meghívót :p. Lehet én vagyok hülye, de ebben így nem látom a logikát.</blockquote>

Csak azt írtam, hogy mi lehetne az érdekük, amit csinálnak az nettó baromság és semmi köze ehhez (ha csak az nem, hogy teljesen elrugaszkodva a valóságtól, azt hiszi Merkel hogy úgy mint a '60-as évek elején a török vendégmunkasok, majd ezek a szír menekültek olcsó munkaerőt jelentenek a németeknek olyan munkára amit német már nem szívesen lát el. Hiszen ha ezek háborús menekültek, akkor van köztük szakács, fodrász, buszvezető, hegesztő, ápoló, stb... Csak az a baj vele, hogy téved!)
A menekültválság az EU gyengítését és az orosz - EU gazdasági összeborulást kívánja megakadályozni.
Akik a menekültek ilyen nagyszámú befogadását akarják azok Európa árulói. </blockquote>
Pontosan. Merkel nekem nagyon gyanús, hogy nem magától ilyen értetlen, s jó lenne azt hinni, hogy csak egy javíthatatlan álmodozó, de mivel tudom róla, hogy egyébként amikor kell, tudott Ő nagyon is számító, és hideg lenni, kutató fizikusként a logikájával sem lehet komoly probléma, így arra tendálok, hogy csak szimplán a hazája és az EU árulója.
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
Ne a jelenleg ismert és éppen bomlófélben lévő struktúrákban gondolkodjatok. A befolyási övezetek kiterjesztésénél sokkal fontosabb cél a társadalom belső megváltoztatása úgy, hogy a hatalom megőrizze a hatalmát - legfeljebb mezt cserél. Láttunk már ilyet a történelemben...

Olyan, mintha Európát szándékosan a szélsőséges irányba akarnák lökni, ahol elfogadható, hogy géppisztolyos katonák sétálnak a fővárosok utcáin, ahol a katonai irányítás napi megszokássá válik, satöbbi, satöbbi satöbbi.
Ha gyors alapvető társadalmi változásokat akarnak elérni, a nagy létszámú és eltérő civilizációból eredő tömegek "importálása" hatékony lehet. (Ha szétszakad az addig tradicionálisnak számító társadalmi szövet, onnantól kezdve sokkal könnyebben irányítható adott társadalmi berendezkedés átalakítása felülről.)
Ez a folyamat komoly lökést adhat a szélsőjobboldalnak, elég, ha néhány helyen komolyabb atrocitások kezdődnek, véletlenül, nem annyira véletlenül...
Ha jobbra át jön, akkor Európa nemzetei automatikusan militarizálódni is kezdenek - ettől a ponttól kezdve könnyedén akár háborúba lehet léptetni bármelyik gyalogot a táblán.

A hirtelen felgyorsult és politikailag támogatott migrációs folyamat azt jelzi, hogy valakiknek igen sürgőssé vált egy gyors társadalmi változás elérése Európában.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 279
68 295
113
Nekem meg úgy tűnik hogy közös állam,vagy birodalom kialakítása a cél az usa és az eu közt. Ennek gátja az önálló nemzetállamok. Össze kell keveredni mint az usában, és angolul kell beszélni mert az a fő nyelv az eu-ban amit kb mindenki el gagyog. Ehhez jön még egy TTP ami kb olyan előfutára a dolognak mint anno az eu előtt a szén és acél közösség volt az 50-es években nyugaton. Persze Washington irányítaná a birodalmat ki más.
 

formosa

Member
2015. május 18.
427
2
18
Merkel nem áruló és nem is álmodozó. Neki szakmunkás és diplomás betelepülők kellettek, másrészt meg akarta mutatni, hogy őt nem Adolfnak hívják.

Ám kissé túllőt a célon, mert mindenki be akar települni és a kiválogatásuk ill. hazatoloncolásuk sem problémamentes. Nem véletlenül alkudozik, hogy a törökök táboroztassák a menekülteket, ahol aztán lehetne "válogatni" is. Ettől persze a törökök és a menekülők problémái még megmaradnak, miközben a nem csituló "polgárháborúk" újabb menekülteket "termelnek".

Sajnos amíg a háborúk tartanak, a menekültkérdést sem lehet megoldani. Drótokkal pláne nem, mert az embercsempészek nem drótvágóval dolgoznak.
 
Status
Not open for further replies.