[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

2ndt

Well-Known Member
2015. július 9.
2 655
1 539
113
<blockquote rel="blitzkrieg">Ha ma Paksról népszavaznának, 20 év múlva lehet, hogy gyertyafénynél olvasnánk az újságot. :)

Feltéve ha lenne újság, mert ugye a nyomdagép se megy delej nélkül.
</blockquote>

A, dehogy. A nep okos. Eloszor is mindenkinek megszavaznanak (fejenkent egy darab) konnektorrol toltheto elemlampat.
Aztan megszavaznak, hogy vegyuk fel deviza alapu hitelt nullponti energias TV Shop villanyrezsora, vegul ketsegbeesesukben a napelemek mellett dontenenek es megszavaznak, hogy mas idozonaban legyunk, mert nappal sut a nap. :))))
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 029
113
"Lebecsülöd őket. Sőt szerintem túlbecsülöd az észt."

A jo donteshez szukseges az esz (megertes); anelkul lutri az egesz folyamat vagy "vallas" (eggyel tobb osszetevod hianyzik az esz hianyaban a jo donteshez).


<i>"Attól hogy valaki agyas még nem lesz gerinces, a meritokráciád simán bukhat azon hogy a képzett felsőbb réteg elkezd ragaszkodni a hatalomhoz és visszaél vele. Viszont a meritokrácia és a közvetlen demokrácia egy hibride viszonylag az ami ideális lenne. "</i>


Viszont ne egy hat osztallyal rendelkezo jomunkasember vagy egy bufe-ruhatar szakos bolcsesz dontson mar arrol, hogy kell-e Paks II.

1. Népszavazáson nem ők döntenek, legfeljebb ők is részei a többségi döntésnek, viszont az ő bőrükre/pénzükre (áramszolgáltatásukra ha már Paks II ) is megy a játék. Ugyanolyan "illetlenség" kihagyni bárkit egy bármilyen népszavazásból, mint a parlamenti választásokból bárkit, akinek nincs pl. politológiai, jogi vagy közgazdasági végzettsége - pedig ugye akit a parlamentbe küldünk az főleg ilyen témákban hoz döntéseket/törvényeket.

2. Egy népszavazási döntést nagymértékben tud befolyásolni a megfelelően részletes és KÖZÉRTHETŐ szakmai tájékoztatás. Ezért nagyon nem mindegy, ki adja a tájékoztatást, ilyenkor én őrizkednék politikust odaállítani bármit megmagyarázni. A legtöbb hozzáértő szakember meg képes közérthető emberi nyelven és alapfokon elmagyarázni a lényeget, hogy az átlagember is megértse.

3. Egy pozitív népszavazási döntéshez nem kell mindenkit meggyőzni, a helyes útra téríteni, elég az 50% + néhány fő.

4. Egy népszavazási döntés után nem érv (én a jogszogáltatással üldöztetném a hangoztatóját), hogy pl. csak 70% vett részt rajta, és csak annak 55%-a szavazta meg, ez ugye kevesebb mint a népesség többsége és pfujjj. Viszont szerintem mindenki szabadon szavazhat, aki nem tette, azt nem érdekli az ügy, így szavazatának hiánya nem lehet semmiféle hivatkozási alap.
 

2ndt

Well-Known Member
2015. július 9.
2 655
1 539
113
@emel

<i>"1. Népszavazáson nem ők döntenek, legfeljebb ők is részei a többségi döntésnek, viszont az ő bőrükre/pénzükre (áramszolgáltatásukra ha már Paks II ) is megy a játék. Ugyanolyan "illetlenség" kihagyni bárkit egy bármilyen népszavazásból, mint a parlamenti választásokból bárkit, akinek nincs pl. politológiai, jogi vagy közgazdasági végzettsége - pedig ugye akit a parlamentbe küldünk az főleg ilyen témákban hoz döntéseket/törvényeket."</i>

Most komolyan, illetlenseg?;)
Alapveto kitetel barmilyen ertelmes, fenntarthato rendszer kialakitasanal, hogy minimalisra csokkentsuk az idiotak reszvetelet.
Az emberek annyira idiotak altalanossagban, hogy meg a sajat erdekeiket sem ismerik fel.

A parlament azert mas teszta, mert nekik fuggetlen szakertokre kellene hallgatniuk; az mas kerdes, hogy nem teszik, de mondjuk akkor, ha rajtam mulna, mennenek is a bortonbe olyankor.

<i>
"2. A legtöbb hozzáértő szakember meg képes közérthető emberi nyelven és alapfokon elmagyarázni a lényeget, hogy az átlagember is megértse."</i>

Szerintem meg nem. Az emberi dontesmechanizmus nem kifejezetten racionalis. Pelda Paks kapcsan: ismeroseim javaresze nem tenyek, hanem part-preferencia alapjan foglal allast, ugyanez a migrans-valsag kapcsan. Mindegy, milyen szamitast tolsz az orruk ala. Kognitiv torzitas.


<i>"4. Egy népszavazási döntés után nem érv (én a jogszogáltatással üldöztetném a hangoztatóját), hogy pl. csak 70% vett részt rajta, és csak annak 55%-a szavazta meg, ez ugye kevesebb mint a népesség többsége és pfujjj. Viszont szerintem mindenki szabadon szavazhat, aki nem tette, azt nem érdekli az ügy, így szavazatának hiánya nem lehet semmiféle hivatkozási alap. "</i>

Az aldott nep leszavazta a 300 forintos vizitdijat. Gratulaljunk? Jobb attol az orvosoknak, hogy hany szazalek szavazta meg? Hianyzik ez a penz (is) az egeszsegugybol?
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Putyinék kiakadtak – kezdődik a következő hidegháború?
A túl közel repülő orosz vadászgépek után jön a romániai rakétapajzs. A 800 millió dolláros rendszert hivatalosan egyébként a NATO-nak azért telepítették, hogy Amerikát és Európát védje az esetleges iráni és egyéb szélsőséges országokból érkező lövedékek ellen. A Kreml szerint az Egyesült Államok az erejét fitogtatja - írja a Reuters.
Irán folyamatosan fejleszti és teszteli nukleáris lövedékeit, amelyeknek így egyre nagyobb a hatótávja és pontossága is, azaz nemsokára képesek lesznek elérni európai nagyvárosokat is – indokolta a rakétapajzsot az amerikai külügyminisztérium.
Mikor a teljes ernyő elkészül, Európa és az amerikai kontinens egésze védett lesz, egészen Grönland magasságáig. Holnap az Egyesült Államok elkezdi építeni a másik rakétapajzsot Lengyelországban, amely várhatóan 2018-ra lesz kész. A romániai bázist júliusban adják át a NATO csapatainak.
http://privatbankar.hu/makro/putyinek-kiakadtak-kezdodik-a-kovetkezo-hideghaboru-293293
 

omae

Well-Known Member
2015. július 13.
1 690
2 304
113
@2ndt

Van egy általános megvetésed az emberrel szemben. Lenéző vagy, de ez igazából a te dolgod.

Társadalmi folyamatokba ment a válasz.
 

2ndt

Well-Known Member
2015. július 9.
2 655
1 539
113
<i>"Van egy általános megvetésed az emberrel szemben</i>."

Ez igaz.

<i>"Lenéző vagy, de ez igazából a te dolgod. "</i>

Minek neznem le? En is ember vagyok.

<i>Társadalmi folyamatokba ment a válasz.</i>

OK.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Nógrádi György - 240 millió migráns
https://www.youtube.com/watch?v=cL1zJKk7AOM
 

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 418
2 767
113
<blockquote rel="gergo55">Semmi V-xx csodafegyver?:))
Ha megnézem, hogy a közös felesztések idő/ktg. története hogy ment le/el.... hát nem sok jóra lehet számítani. Azt már meg sem kérdezem, hogy vannak az emberek akik majd kezelik az új fegyvereket.
Majd miráncsok heggesztik a tengókat...?? Persze...
Megnyugtatlak. Stuttgartba egy tetszőlegesen kiválasztott hegesztő a fronius mellett Mehet nevü...
</blockquote>
Bocsánat. Mehmet nevű.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://nol.hu/kulfold/egymillio-oroszt-varnak-a-gorogok-1615417


Érdekes. Lehet hogy az oroszok a görögök felé egy kicsit jobban nyitnak, mint az várható volt. A törökök viszont nagyon pipák lesznek.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 571
18 438
113
Putyinék kiakadtak – kezdődik a következő hidegháború?
A túl közel repülő orosz vadászgépek után jön a romániai rakétapajzs. A 800 millió dolláros rendszert hivatalosan egyébként a NATO-nak azért telepítették, hogy Amerikát és Európát védje az esetleges iráni és egyéb szélsőséges országokból érkező lövedékek ellen. A Kreml szerint az Egyesült Államok az erejét fitogtatja - írja a Reuters.
Irán folyamatosan fejleszti és teszteli nukleáris lövedékeit, amelyeknek így egyre nagyobb a hatótávja és pontossága is, azaz nemsokára képesek lesznek elérni európai nagyvárosokat is – indokolta a rakétapajzsot az amerikai külügyminisztérium.
Mikor a teljes ernyő elkészül, Európa és az amerikai kontinens egésze védett lesz, egészen Grönland magasságáig. Holnap az Egyesült Államok elkezdi építeni a másik rakétapajzsot Lengyelországban, amely várhatóan 2018-ra lesz kész. A romániai bázist júliusban adják át a NATO csapatainak.
http://privatbankar.hu/makro/putyinek-kiakadtak-kezdodik-a-kovetkezo-hideghaboru-293293

Az amerikai külügyminisztérium tényleg ennyire hülye??? Iránnal most állapodtak meg a szankciók feloldásában, miután a nemzetközi atomenergia szervezet és az ENESZ meg isten tudja hány szervezet is bebizonyította, hogy nem fejlesztenek atomot. Ezért is oldotta fel az USA az embargót! Akkor most, hogy az istenbe lehet erre (még mindig) hivatkozni?? Ezek tényleg ennyire hülyének néznek mindenkit??
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Oroszország ellenséges lépésnek tekinti, hogy a NATO kiterjesztette rakétavédelmi rendszerét Romániára.
A román-bolgár határhoz közeli, oroszok építette deveseli katonai támaszponton a többi között egy nagy teljesítményű radart és negyvennél is több elfogórakétát adtak át csütörtökön.
Az Egyesült Államok és Románia 2009-ben állapodtak meg a 800 millió dolláros beruházásról.
Az amerikai védelmi miniszter helyettese, Robert Work az ünnepségen sokadszor is megismételte, hogy a fejlesztés nem Oroszország ellen irányulnak.
https://www.youtube.com/watch?v=7VcmkhPh5KQ
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 109
82 826
113
Nem az oroszok ellen irányul hát persze....
A romániai a Déliatonai Korzet ellen irányul . A lengyelországi pedig a Nyugati Katonai Korzet ellen.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Egy új tanulmány szerint a Közel-Kelet és Észak-Afrika lakói az elviselhetetlenné váló hőség és kiszáradás miatt hamarosan tömegesen kényszerülnek elhagyni szülőföldjüket. A Pentagon már 2014-ben a klímaváltozást azonnali veszélyforrásként deklarálta az amerikai nemzetbiztonságra. Itthon folytatódik a kormányhivatalokba integrált zöldhatóság pénzügyi elsorvasztása és a nemzeti parkok kivéreztetése.
http://privatbankar.hu/makro/tomegesen-indulhatnak-el-europaba-az-oko-menekultek-293323
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
<i>London volt polgármestere azt mondta, hogy Izrael „létrehozása” egy „hatalmas katasztrófa”, amely „potenciális nukleáris háborús szituációhoz vezet”.</i>
http://persianews.vcp.ir/0-%D8%A8%D8%AF%D9%88%D9%86-%D9%85%D9%88%D8%B6%D9%88%D8%B9/1543997-Izrael-l%C3%A9trehoz%C3%A1sa-hatalmas-katasztr%C3%B3fa.html

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kd8eweGsk3o
 

formosa

Member
2015. május 18.
427
2
18
London "katasztrofális" polgármesterétől azt lellett volna megkérdezni, hogy mit tenne a Palesztína területén élő zsidókkal, akiket Hitler űzött el a hazájukból.
 

thomashewitt

Active Member
2015. március 21.
472
165
43
Hitler, nem elűzte, hanem megölte őket. Holocaust tagadása büntetendő.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Holokauszttagad%C3%A1s_elleni_t%C3%B6rv%C3%A9nyek
 

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 418
2 767
113
Hitler, nem elűzte, hanem megölte őket. Holocaust tagadása büntetendő.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Holokauszttagad%C3%A1s_elleni_t%C3%B6rv%C3%A9nyek

Sőt. Kényszermunka, pénzért (5000 márka) eladás. Aztán még ott van a Haavara egyezmény is.
Persze mindez már a múlt ködébe vész.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 109
82 826
113
Miért kell a Pentagonnak az "orosz fenyegetés" -boncolgatja az újság
http://www.politico.com/magazine/story/2016/05/army-internal-fight-russia-defense-budget-213885
 
Status
Not open for further replies.