1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Közel-kelet

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - molnibalage által indítva @ 2013. március 1..

 1. duckdodgers

  duckdodgers Well-Known Member

  lol :))

  Hadd meséljek el erről egy kis történetet. Körülbelül 5 éve történt Sopron mellett. Egy gazdálkodó családnál (méhészek) volt dolgunk és az öreg bácsika behívott minket utána egy kávéra és üdítőre. Legnagyobb meglepetésemre a kandalló felett egy koronás címer és vitéz nagybányai Horthy Miklós Kormányzó Úr képe lógott. Meg is kérdeztem az öregtől a dolgot, mivel korábban Ő maga mesélte hogy zsidók és hogy Ő volt is táborban. Azt mondta, hogy a mai napig áldja Horthy nevét ugyanis Ők menekült lengyel zsidók voltak, itt befogadták és semmiféle sérelem nem érte Őket a német bevonulásig. Utána egyszer már úgy volt viszik, de aztán Horthy leállíttatta a deportálásokat és végül valamikor a nyilas hatalomátvétel után vitték el Őket. Azt most nem mondanám el hogy miket mondott a ma kiabáló díszpéldányokra, de igen tanulságos volt meghallgatni...
   
 2. duckdodgers

  duckdodgers Well-Known Member

  panoz :

  megjegyezném hogy a cionizmust nem más találta ki hanem a zsidók...
   
 3. panoz

  panoz Well-Known Member

  Na de kérem! Mi itt mindannyian a palesztinok jólétét szem előtt tartva vitatjuk a zsidó-arab relációkat.

  Fel sem merülhet semmilyen -izmus remélhetőleg mint hátsó szándék.

   

  Őszintén merem remélni hogy a cionizmust a zsidók találták fel és nem mondjuk a tadzsikok.
   
 4. Montezuma

  Montezuma New Member

  A török kormányfő véleménye:

  http://nol.hu/kulfold/emberiseg_elleni_bunnek_tartja_a_cionizmust_a_torok_kormanyfo

  Aki szokta volt olvasni a kedvenc topicomat, az tudhatja, hogy a kereszténység, az iszlám, a szocializmus vagy épp a demokrácia is pont ennyire emberiség ellenes a gyakorlatban. Félreértés ne essék, eszemben sincs az élő cionizmus gyakorlatát védeni, mert az pont olyan, mint az inkvizíció, a Gestapo vagy az ÁVH volt. (A mostani 3 betűsöket csak azért nem írom ide, nehogy besértődjenek.)

  Más: Izrael megalakult, mert a II. VH két legnagyobb győztesének ez fontos volt (USA és SZU). Hogy miért? Nem, nem szívjóságból, erről szó sincs. Nem, nem azért, mert megsajnálták őket a nácik miatt. Lószart.

  Harmadik - ez nem geopolitikai, hanem érzelmi kérdés: Ha apám és anyám kivándorolt volna például Csádba és én szíveskedek ott megszületni, akkor életem végéig Csádot tartanám a szülőföldemnek, ami jobb esetben hazát is jelent. Minden Izraelben azóta született zsidó embernek az a valódi hazája. És minden ott születő palesztin embernek is.

  Az izraeli-palesztin viszály mesterségesen gerjesztett és mesterségesen életben tartott. Izrael és Palesztina is csak egy eszköz a sokkal nagyobb léptékben gondolkodó hatalmak tábláján, lásd alább:

  http://hungarian.ruvr.ru/2013_02_28/Iran-felajanlotta-indianak-es-Oroszorszagnak-hogy-kozosen-harcoljanak-a-terrorizmus-ellen/

  Néhány kellemetlen tény:

  Az erőszakosan nyomuló zsidó telepesek döntő része a volt Szovjetunióból kivándorolt orosz ajkú. Avigdor Lieberman kisinyovi születésű. Az izraeli kormány a palesztin telepeket szinte teljesen leválasztotta az ivóvíz készletekről figyelmen kívül hagyva a lakossági és földrajzi arányokat. Az arab államok lakossága fel van hergelve, az arab államok elitje csak a pofáját jártatja és soha  nem tesz semmit, de azt nagyon. Tiszta szégyen rájuk nézve, hogy lassan egy perzsa és egy ottomán többet tesz a palesztinokért, mint a saját fivéreik - az más kérdés, hogy természetesen őket sem a palesztinok izgatják.

  A világ 5 legnagyobb főbűnöse: USA, Nagy-Britannia, Franciaország, Szovjetunió (Oo.) és Kína. Az elmúlt 50-60 év rajtuk állt, ... de szóljatok, ha tévedek. És akkor nem említem a gazdag arab olajmonarchiákat, akik simán tudták volna segíteni a palesztinokat, ha akarták volna.

  Annyiszor írtam már a botról meg a botot tartó kézről. Ebben a sztoriban Izrael is csak egy bot.
   
 5. duckdodgers

  duckdodgers Well-Known Member

  az előbb el is felejtettem, de most felhoztad így eszembejutott : Oroszországból senki sem zavarta el a zsidókat, mindössze annyi történt hogy aki akart az a SzU összeomlása után már kapott útlevelet és önként távozott.
   
 6. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  <div>
  Szerintem ha Gázát mint önálló államot ismerjük el akkor egy blokádhoz nem ártana egy ENSZ határozat.

  Levegővétel előtt ne kérjünk egyet...?

  emel :

  az egész egykori gyarmatbirodalomra igaz amit mondasz. direkte úgy lett felosztva hogy az a későbbiekben problémaforrás legyen.

  A konteós hozzállás helyett inkább okosabb lenne azt feltételezni, hogy szegényeknek gőzük nem volt arról, hogy mit kellene csinálni és le is szarták. Az eredmény ismert...


  </div>
   
 7. independence

  independence Active Member

  Alighanem döntött az esküdtszék (lájkolók...)[​IMG]

   

  A több + jel a nyerő...[​IMG]
   
 8. Python

  Python Well-Known Member

  A tábornok fia videó, magyar felirattal:

  http://www.youtube.com/watch?v=-IVKoUcclYo
   
 9. independence

  independence Active Member

  Python

   

  Jó videó , nem rég láttam.

   

  De ez is egy jó kis sorozat.:

   

  http://www.youtube.com/watch?v=qHl6p0xR_kE&feature=PlayList&p=DD20B1CDBB0D1AE1&playnext=1&playnext_from=PL&index=18
   
 10. Python

  Python Well-Known Member

  independence:

  Az interjút duckdodgers linkelte ma korábban (ha visszapörgetsz megtalálod) csak az felirat nélküli.
  Mivel nem mindenki beszél angolul a fórumozók közül, így belinkeltem, a magyar feliratos verziót is.
   
 11. Python

  Python Well-Known Member

  A Benjamin H. Freedman beszéd, nem hinném, hogy egy Közel-Keket topikba való lenne.
  De Miko Peled tabuk nélkül beszél a palesztin-izraeli konfliktusról, a telepek kérdéséről, stb.!
   
 12. independence

  independence Active Member

  Emlékeim szerint , ebben a videóban is van taglalva hogy miként lett izrael... Szóval akkor ide való...
   
 13. boki

  boki Well-Known Member

  Oroszországból senki sem zavarta el a zsidókat, mindössze annyi történt hogy aki akart az a SzU összeomlása után már kapott útlevelet és önként távozott.

  Kénytelenek voltak távozni a hirtelen jott vad kapitilazmus , Jelcini liberalizmus miatt, mivel minden megszunt,Munka híján  meg az Izraele csábításmiatt mentek ki Izraelbe. Ezek a szovjet(orosz)  zsidók (magasan képzettek) állították talpra az Izraeli gazdaságot.

  Hol volt az izraeli hadiipar , elektrotechnika, távkozlés és még lehetne sorolni 1991-ben. Es hol van most? Az orosz(zsido) magasan képzett mérnokok, tudósok nélkul valahol a szarban lennének!
   
 14. Montezuma

  Montezuma New Member

  Melegszik a téma, fiúk! [​IMG] Talán célszerű lenne néhány dolgot tisztázni, mert nagyon sok a félreértés a szabadkőművességgel kapcsolatban is - mostanra ez is szitokszóvá vált, pedig nem a szabadkőműves eszmékkel van a baj, hanem ismét az emberi tényezővel. Erről majd írok a sakkmesterek topicjában pár szót, mert megint szét kell választani az elveket és a gyarló módon pitiáner gyakorlatot.

  Boki: Oroszországot a nyugati bankárvilág több alkalommal is lerabolta már, legutóbb a Jelcin-Gajdar lakájkormány idején. Oroszhonban Gorbacsovot tartják hazaárulónak, pedig ő csak egy idealista, de jó szándékú politikus volt, akinek Európa nagyon sokat köszönhet. Ugyanakkor a tintás Jelcin és az atlantista páholyok tanácsadói voltak azok, akik példátlan mértékű anyagi/emberi veszteséget okoztak az oroszoknak a nevetséges sokkterápiájukkal. Nem a zsidósággal volt és van baj, velük is csak szokás szerint a balhét vitetik el.
   
 15. Python

  Python Well-Known Member

  independence:  Akkor idevaló. ;)

  Nem mondtam, hogy törlendő, de főleg az USA -val kapcsolatos dolgokról szól; míg a tábornok fia interjú az teljesen aktuális témát veséz ki igen alaposan, és az itt taglalt kérdésköröket járja körül tabuk nélkül.
   
 16. Python

  Python Well-Known Member

  Monte:

  A nagy sakktábla, sakkmesterek topikok. ;) :)
  Látom bővül a repertoár, személy szerint várom az újabb "esszéd".
   
 17. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  És ennyi kellett csak, hogy eljussunk a konetó/NWO szálhoz. Nem semmi...
   
 18. Montezuma

  Montezuma New Member

  NWO: 1991. szeptember 11. George Bush

  http://www.youtube.com/watch?v=byxeOG_pZ1o

  Vagy ez a videó is egy csalás és nem is Bush beszélt? [​IMG]
   
 19. doca

  doca New Member

  Anno a szovjet exodusban nagy szerepet vállalt a MALÉV is és nem kevés félelem volt lehetséges pogromok miatt a Szovjetunióban, főleg ez okozta az exodust/aliját.

   

  Kanada vezetése deliberalizálta a bevándorlás kérdését(lásd. vízumkényszer bevezetése több országgal szemben), erre szimultán "fellázadtak" az indiánok és a Quebec-párt ismét komoly stratégiát dolgoz ki a függetlenedésre. Szerintem ez nem véletlen. AMely országok szembe mennek az egységesítés közös szabályaival, azok dezintegrációval nézhetnek szembe, Románia esete ugyancsak érdekes, hogy hirtelen támadta meg Nagy-Britannia,Hollandia és egy sor nyugati ország a lóhúsbotrány miatt és a Fidesz is hirtelen komoly bicózást intézett a Székely Autonómia miatt(ami egy okés dolog), csak itt is érdekes az időbeni egybeesés.
   
 20. doca

  doca New Member

  Pár napja hozzá akartam szólni a török-izraeli relációhoz , de végül nem tettem meg, mert nélkülem is elindult a flame war :)

  Erdogan retorikája szerintem is nagyban populista és inkább a török választópolgároknak szól, akik döntően palesztin pártiak, moszlim testvéreiknek tekintik őket. Törökország a NATO 2. legerősebb serege és Erdogan kettős játszmát játszik a Nyugat-Kelet között, szem előtt tartva, hogy visszaszerezze minél több volt hódoltsági területét(Szíria, majd esetleg Libanon) és régi ottomán befolyását először a Közel-Keleten.

  Mindezeknek ellentmondanak a következő tények(melyek az érdekellentét valódiságára utalnak):

  - a török vadászgépek IFF-rendszere át lett konfigurálva .il gépek foe azonosítására

  - Törökország támogatja Irán nukleáris jogait és saját ballisztikus rakétát fejleszt

  - nem támogatja az Irán elleni gazdasági szankciókat,  olajvezeték köti össze a két országot, amiért cserébe Irán valutát és nemesfémet kap

  - Izrael akadályoztatja a török kémműhold elkészültét
   

Ezen oldal megosztása