Amikor voltak is ott azeriek, 20% körüli arányuk volt, ti írtátok, abban biztos vagyok, ha anno a szovjetek nem csesznek ki a karabahi örményekkel, hanem etnikai szempontok szerint húzzák meg a határokat, akkor semmi baja nem lenne volna ott annak a 20% azerinek...így ellettek zavarva.
Mint írtam korábban, az örmények megtapasztalták az elmúlt évszázadokban, hogy milyen elnyomásban, másodrendű polgárként élni a muszlim államokban... ezért lázadtak fel, miért is kéne egy 80%-ban örmény/mostmár 95%/ területnek azerbajdzsánhoz tartoznia ? Agyrém... nagyon jól tették az örmények, hogy anno felkeltek. Ugyanezt csinálta a rongyos gárda, nem engedte a magyar többségű Sopront oda az osztráknak, és ugyanezt csinálta Civitas Fortissima lakossága, akik a tót megszállókat verték vissza a döntő részt magyar városért.. csak azt csinálják az örmények, amit mi... nekünk sikerült, nekik is fog, 1 négyzetmétert se adni a buzulmánoknak és belátják majd, ha nem fanatikusak, hogy nincs értelme meghalni egy színörmény területért.
A periféria ahol nem élt döntő magyar lakosság az nem érdekel...havasalföld, moldva magyar csatlósok voltak tudom, de nem magyar területek. A magyar területek a Kárpát-Medence karéjáig a kárpátokig terjedtek, azon túl csak magyar érdekszféra volt.
Ezek a források minden népet annak neveztek, ami keletről jött és lóhátról nyilazott, mivel ez a sztyeppei népek jellegzetes harcmodora volt.. ez önmagában sokat nem mond, a mongolok is lóhátról nyilaztak aztán mégsem türkök, de ha így is van, sok pozitívat nem jelent, lévén a 150 év török hódoltságnak és persze nem csak kizárólag annak, hanem a nem türk, de lóhátról nyilazó mongoloknak is, hogy annyian vagyunk amennyien, és hogy nincs letaglózó többségünk a mai korban... ezt a türk és nem türk csapások tették lehetővé, hogy Erdélyt például benépesítsék a románok, mert nem maradt ott magyar, de az ország közepén se nagyon.
A türk "tezsvírek" lemészárolták a magyar férfiakat a nőket rabszolgának, a gyerekeket janicsárnak hurcolták el.
Ha erre gondoltál, sajnos valóban van közünk a turkicekhez, nem is kevés, de ez már nagyon off.