Óh köszi, hogy írhattam ekkora marhaságot, igazad van!!Azerbajdzsán.De majdnem ugyanaz
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Óh köszi, hogy írhattam ekkora marhaságot, igazad van!!Azerbajdzsán.De majdnem ugyanaz
Upsz, belátom, hogy ezen átsiklott a szemem. (y)
De igen, én végig olvastam. Kíváncsiságból is, és azért is mert a szavaidból az ellenkezője derül ki. Pedig tényleg betyár jó kis cikk.
Nézd, nekem pláne nem a szívem csücske az iszlám, vagy éppen a Törökök, de ez az írás igen-igen pontos képet fest a miértekről, és ha elfogadhatóvá nem is (mint keresztény), de érthetőnek érthetővé teszi a történteket.
Mert nem csak egy olvasta van a dolgoknak.
De úgy látom te csak minden harmadik-negyedik sort (elejét ;-) )olvastad, az okokat már nem. Pedig szerintem teljesen érthetőek azok is. Ha muszlim lennék és Török, semmi problémát nem éreznék a megoldásban. De mint írtam, a szavaidból ebből semmit nem lehet észrevenni.
Nálad Örmény jó, Török rossz.
Pont mint a fényes nyugat vs pusztai népek. :-O
...
Gőg?
Érdekes, hogy pont te írod.
Én csak annyi kérek, ne haragudj már meg magadra, mert rám nincs miért! ;-)
a koviubi is jól mutat.De ezt nem kell locsolni.
Mármint eleinte lehet, de évek múlva is jól mutat a Szmercs az ablakban, amit csinált.
Valóban nem az örmény állam írtotta a törököket, azerieket, mert nem is létezett vagy 600 éve. Azt sem értem miért veszed egy kalap alá a törököket meg az azerieket, olyan mintha a szlovikat meg a lengyeleket egy kalap alá vennéd. Ne haragudj, de Azerbajdzsánban soha nem irtották szisztematikusan az örményeket, ők is az orosz birodalom részei voltak. Az meg, hogy mi történt a kelet-anatóliai örményekkel miért is az azeriek bűne?
Ja és kurvára gáz a stílus amit megengedsz magadnak!
Az a baj, hogy a Szovjetunió / FÁK felbomlásakor a nemzetközi jog ezeket a határokat ismerte el. Ezenfelül is rengeteg igazságtalan határ van, de ha egyoldalúan köpünk nemzetközi szerződésekre, az elég nagy káoszhoz vezet. Mert ha a nemzetek önrendelkezési jogát tartjuk elsődlegesnek, akkor csonkoljuk meg a Balti országokat is, ahol 1/3-os orosz kisebbség él, Spanyolországot, Belgiumot osszuk fel stb..Még egyszer megkérdezem: miért kellene ma tiszteletben tartani azt hogy térkép szerint Hegyi-Karabah Afganisztánhoz tartozik??!! Merthogy ez csak azért van így, mert egy ŐS-demokrata/kommunista diktátor "oszd meg és uralkodj rajtuk" alapon így húzta meg a határokat a térképen (mármint Sztálin)?? Őt persze nem zavarta hogy az mindig is örmény többségű terület volt (most mindegy hogy 60-80 vagy 90%-ban), pont ebből húzta a hasznot, meg azóta is mindenki akiket nem érdekel a helyi lakosság hovatartozása és véleménye!? "Mert a határvonal azt mutatja..."
Nem kell rahajtani, a ket partra eleg egy egy teherauto, kozte pedig csatarlancban egy csapat onkentes atadogathat mindent ami kezi erovel mozgathato. Jarmuveken kivul gyakorlatilag mindent jelent ez. Elelmiszer, loszer, kezifegyverek, uzemanyag is megoldhato csovon atpumpalva. Persze kisebb a teljesitmeny de nem hiszem hogy jelentektelen volna. Szoval semminel tobb,inkabb kellemetlen.Ahogy elnéztem a műholdfotókat, max. gyalogszerrel vagy kiskocsival, mert annyira le van pukkanva, mállik szét a vasbeton a régi hídon, hogy teherautóval arra nem életbiztosítás ráhajtani az fix! Az újabb híd meg nem sérült eddig annyira, hogy ne lenne még használható. Szerencsére a LORA híd mellé csapódott be, így csak a lökéshullám és a repeszhatás csipkézte meg a szélét. Ha nem 10m lenne a LORA CEP -je, hanem mondjuk 2,5m akkor bizony a híd kb. 1/4 -e rombolva lett volna annyira, hogy nem lenne használható.
Nem kell rahajtani, a ket partra eleg egy egy teherauto, kozte pedig csatarlancban egy csapat onkentes atadogathat mindent ami kezi erovel mozgathato. Jarmuveken kivul gyakorlatilag mindent jelent ez. Elelmiszer, loszer, kezifegyverek, uzemanyag is megoldhato csovon atpumpalva. Persze kisebb a teljesitmeny de nem hiszem hogy jelentektelen volna. Szoval semminel tobb,inkabb kellemetlen.
Pontosan. Kicsit nem értem az örményeket. Évtizedeik voltak, de semmi komolyabb fedett közlekedőárok, csak pár megerősített őrház\bunker. Ennyi idő alatt már komplett alagutrendszernek kellene lenni a védőálásokban.Azt mondjuk megnézem mire átpakolsz(nyilván nem egyedül) ilyen módszerrel 2-3 URAL-nyi (15-18 tonna)tüzérségi lőszert,vagy kaját vagy gyalogsági lőszert vagy bármit...
Értem én,hogy nagyon jól hangzik de így nem lehet érdemben logisztikát szervezni.
Ez az előzménye az egyik fenti videónak:
SZerintem ez a folytatás (ez már volt itt)
Töménytelen mennyiségben be kell szereznünk modern ATGM-eket.