T
Törölt tag 008
Guest
Szerintem a világkormánnyal nem lenne gond. Csak az embereket kéne azonos szintre hozni. (Persze nem lesüllyeszteni-lezülleszteni...) Amúgy röhej, de a lelkem legmélyén valszeg komcsi vagyok. De azzal is tisztában vagyok, hogy ez (most) nem megvalósítható. Pedig a Star-Trek világa milyen szép is...
Az a gond hogy valóban csak a legkissebb közös többszörös alapján működhet a dolog. Vagyis van egy szűk elit amit egy jól felszerelt ellátott réteg kiszolgál és a több milliárd ostoba lebutított nyomorgó tömeg. Abban pillanatban, hogy egy ország magasabb szinten van ez már nem működik, mert ő nem fogja lejjebb adni.
Azzal nekem sincs bajom, ha a kommunisták az űrben vannak.....lehetőleg egy messzi messzi galaxisban
Jól látod.... a mai növekedési tempóval. A gond, hogy feléljük a földet...egyre gyorsabban. Világkormány helyett világnyomor lesz.A gazdasági tevékenységek optimalizálása a mai növekedési tempóval globális feladatokat, globális problémákat szül amire csak globális válaszok adhatók. Az összeütközések oka egyszerűen csak az, hogy azok akarják megfogalmazni a mindenki számára kötelező válaszokat akik a problémákat okozták.