Ha ezt megteszik (Gáza teljes kiirtása), akkor az már lehet, hogy bekapcsolja a vészjelzőt Irántól kezdve mindenkinél a térségben. Az USA-n és az EU-n kívül ezt senki sem fogja nekik elnézni. Nyugat-Európában meg vadászni fognak minden zsidóra, nem is beszélve esetleges terrortámadásokról.
De ha úgy jön ki a képlet, akkor még egy rohadt nagy háború is lehet belőle.
ez igaz,vszont Bibi mondta nekik hogy tipli van gyerekek mert szétbombázunk mindent .. értem én hogy lehetséges hogy a normál palesztin is a Hamasz túsza,de innentől,hogy elhangzott a felszólítás ,majdnem szabad kezet kapnak,most még 1-2 nap kell ahhoz,hogy az emberek átértékeljék a kezdeti sokkot,mert kb ennyi idő kell ahhoz,hogy az emberek feldolgozzák azt amit láttak,és forduljon bennük valami ,hogy az IAF bombázása során is bizony meghal nem is kevés civil. (emberek alatt itt a nemzetközi sajtóra gondolok,mármint a nyugati sajtóra)
egy romba dőlt város meg elég nehéz lesz újjáépíteni ,ha az IAF rendszeresen megcsapkodja őket,pl Kőműves Kelemen szinten kell majd mindent rendbe tenni,
tegyük fel rommá bombázzák Gázát, egy idő után jöhet még egy utca,még egy háztömb,még egy kerület stb stb .. a végén lehet megmarad valami a városból,de teszem azt felhúznak az izraeli dózerek egy falat és Gáza már is le van redukálva egy még kisebb területű várossá .. (eddig se volt nagy) ,amit majd a következő alkalommal megint meg lehet bombázni és így tovább .. előbb utóbb mindenki radikalizálódni fog a falakon belül,de egyre kevesebben lesznek .. aztán vagy eltűnnek onnan, vagy meghal mindegyik.
nincs sok opciós lehetőség .. én már az elején azzal kezdtem,hogy a palesztinok most nagyon nagyon túl tolták a bicajt,mert Izrael nem fog se tárgyalni,se jópofáskodni,semmilyen gyengeséget nem fog mutatni,éppen ellenkezőleg brutálisan szét fogja őket verni,szimplán azon egyszerű oknál fogva,hogy nekik nincs más lehetőségük,abban a közegben Izrael nem mutathat gyengséget,mert azzal aláírja a halálos ítéletét.
a nemzetközi megítélésükre szerintem most nagy mértékben szarnak,mert attól sokkal nagyobb a tét,konkrétan Izrael állam fennmaradása!
gondoljatok bele,hogy meghunyászkodnak a zsidók,mikor lenne a következő támadás jövő héten ? két hónap múlva ? egyszerűen nem tehetnek mást ha életben akarnak maradni,mint azt hogy a lehető legbrutálisabban odavernek,hogy a többieknek elrettentő példa legyen,hogy eszükbe ne jusson (pedig fog) mégegyszer hasonló dolgot elkövetni, ez egy ilyen ördögi kör,hogy a terrorra mindig egy nagyobb brutálisabb terror lesz a válasz.
abba hogy annak idején ki kezdte ne menjünk bele,a mostról van szó,hiába voltak elözményei.