Szavakban már mindenki leígérte a csillagos eget is akinek ezt kötelezően vagy önszorgalomból meg kellet tenni a palesztin ügy miatt, és bár értem miből fakad ez amit leírtál de szerintem az torony magasan veri legvadabb hülyeség lécét eddig...., szeretem olvasni amiket írsz de azért ezelőtt gondolkoznod kellet volna.
Amúgy azt mondták a zsidók hogy bemennek, azt nem mondták el hogy hogyan, csak azt hogy sokáig fog a háború tartani. Te azt vizionálod hogy azért kell az övezet határán felállított haderő hogy majd bemennek és megszállják és ők majd járőröznek amcsi módon és felrobbantják meg lelövetik magukat... miközben zsidó szemmel nézve, zsidó életekkel szemben értéktelen palesztinokra vadásznak.
Hosszú háború..... lehet hogy nem csak gázát jelenti. A másik dolog az hogy jelenleg levegőből bombáznak és már most rengeteg épület összedőlt pedig csak pár nap telt el, a tüzérségük még csak nem is nagyon dolgozik, vagy legalábbis nem láttam erről túl sok infót. A légibombák eléggé megfogják szerkezetileg gyengíteni a többi épületet is.
A bombázás és annak ténye hogy blokád alá vették az övezetet erősen csökkenti a lakosok komfortérzetét, de ezzel nem lehet legyőzni közvetlenül a hamaszt, ők elvannak a föld alatt és van elég készletük plusz a csempész alagutakon nekik lesz ellátmányuk még ha nem is bőséges, de fogynak amúgy is, de a romok alól még előugrálhatnak majd ha lesz még kitartás.
Felehetnénk a kérdést hogy akkor mi értelme van a blokádnak és bombázásnak? Erre mondod azt te hogy majd bemennek és kitarkítják.... én meg azt mondom hogy mindent csak sorjában.
Amit most látunk az az hogy a palesztinokkal szívben indem muszlim ott van mint a belpesti értelmiség a cigányokkal, csak ne költözzenek a szomszédba, meg szavakon kívül ne kelljen tenni semmit. Egyiptom katonákat küld hogy be ne törjenek a palesztinok, izrael meg bombázza még az átkelőket is hogy ne lehessen eljátszani azt hogy etetik meg itatják őket.... tegyük hozzá Egyiptomnak megvan a maga sok millió éhenkórásza, elég ha nem árad meg eléggé a Nílus és van baj bőven.
Szóval szerintem és ahogy én csinálnám. Első fázis, bombázás és kiéheztetés, mert tudom hogy Egyiptomom nem fog lépni semmit jelenleg. Amikor a lakosság már eléri a határát ott lesz egy belső törés, elkezdik lopni a családjuknak a harcosok az éltet vizet stb... elérheti az elégedetlenek száma azt a kritikus tömeget amikor belső harc tör ki köztük a végső harc és a megadás akarók között. Addig is folyamatos bombázás, tengerentúli utánpótlás hajókon történő megérkezése Izraelbe, csapatok elhelyezése és felkészítése a második fázisra, addig nekik csak az a dolguk hogy senki nem jöjjön ki onnan, nem pedig bemenni.
Amikor ezeknek a belső szakadásoknak a jelei megmutatkoznak, és ők felkészültek, el lehet kezdeni a szélső háztömböket leradírozni, és úgy benyomulni miközben a lakosságot még jobban zsúfolják össze a belső területre. Közben különböző csatornákon izrael bejelenti hogy hajlandó humanitárius folyosót nyitni "buszozás" és Egyiptomon is egyre nagyobb nyomás lesz, és ők is egyezkednek majd hogy oké beengedjük őket de valaki fizessen ezért és vegye át őket, ők kényszerhelyzetben lesznek mert hát mégis muszlim szolidaritás, vagy ez vagy a másik lehetőség.... hogy törjék fel az izraeli blokádot..... sok sikert, akkor háborút is kapnak meg menekülteket is.
Nőket gyerekeket kiengedik, férfiakt jobban átvizsgálva majd egy másik szakaszban, itt a hamasz majd aljaskodik és robbant, és támad de ezzel csak elássa magát és médiahátszelet ad Izraelnek hetek múlva is ebben a szakaszban.
Közben folyamatosan haladhat a rombolás, nem kell az egész övezetbe bemenni továbbra sem, és a végén marad egy kicsi terület ahol összezsúfolva marad a kemény mag , amire még a kisszéket is rálehet majd dobni és kifüstölni a föld alól.
Ezzel a gázai probléma pár ezer zsidó élet árán megszűnt, a tenger felől Izrael biztosítva van. Ciszjordánia lesz problémásabb, de szerintem velük nem fognak most foglalkozni, megkapják a gázaiak egy részét buszokon, aztán megeszik egymást amíg lemeccsezik ki a főnök.
A hezblollah meg számomra is kérdéses, de három amerikai hordozó nem virágokat visz, és nem csak hagyományos fegyvereket, az iráni rendszer pedig nem elbukni akar hanem hatalmat növelni. A többi országot meg el lehet felejteni, a törökök meg nyilatkozhatnak de nekik is van valami ami fontosabb gázánál.... Szíria északi- észak keleti része..... amcsik fokozatosan kivonulnak dél felé ők meg be, és megmarad nekik az olajban gazdag rész a költségek fedezésére, a törökök meg etnikailag átrendezhetik a déli határukat a menekültekkel, akár palesztin menekültekkel, hmm hmm.
Bonyolult? Sok tényezős? Igen... de csak ismerni kell a lehetséges reakciókat, és motivációkat. Erkölcs, sorsközösség, ezek a kis emberek dolgai, a lényeg a hatalom, a muszlim országok vezetői pedig szeretik a hatalmukat, nyilvánosan együtt érezni meg nem kerül semmibe.
Viszont tudom hogy nem fogsz egyetérteni ezzel, de csak leírtam én hogyan oldanám meg a gázai szakaszt olcsón.
Fogy a víz és az élelem, gyógyszer.....