6000 bombát dobtak le, ez a poszt 12. délután 5 kor keletkezett.
Aztán volt egy frissítés miszerint csak a mai reggelre éjszaka 750 másik célpontot támadtak.
Nem semmi adat, mennyi idő egy gépnek a két bevetés közötti felkészülés? Messzire nem kell repülniük tehát az mondjuk előny, igaz egy célpontra nem kell mindent ellőni egyszerre, Wiki szerint f15,16 35 összesen van nekik 323 szolgálatban, nyilván nem 100% a bevethetőség, de nem is koncentrálhatnak csak a gázai bombázásra, szóval hogy ennyi támadás sok vagy kevés azt én nem tudom eldönteni, de a 750 es egy éjszakai szám szerint az intenzitást növelik.
Illetve volt ma egy figyelmeztetés hogy hagyják el a lakók az északi területet és induljanak dél felé, az óvóhelyeken sem maradhatnak, illetve aki a biztonsági kerítést megközelíti az életveszélynek teszi ki magát. Szóval úgy látszik valóban szakaszosan fogják őket nyomni dél felé, nem egyszerre nyelik el a területet. Az mondjuk igaz hogy a csempészalagutak délen vannak, de ez így praktikusabb lesz a végső szakaszban.
Láttam már olyat hogy a régészek feltérképeznek drónról egy területet és egy program kielemzi az adott képeket mert nagyon sok pontot vizsgálnak, ebből pedig kapnak egy olyan képet a területen régen volt épületekről és elváltozásokról amit szabad szemmel nem lehetne látni, kíváncsi vagyok hogy ez a módszer vajon alkalmazható lenne e a határkapcsolati területen, ahol nincs sok épület, ami bezavarna hanem csak talaj, akkor könnyebb lenne elvágni ezeket az alagutakat, bár biztos van olyan is ami igencsak mélyen fut.