• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 443
16 754
113
Valóban szörnyű, hogyha egy gyereket is lemészárolnak. A vita arról szólt - ha elgondolkodsz rajta - hogy igaz-e a hír vagy sem. kell-e hinni ma a médiának, vagy fenntartással kell kezelni, mert lehet ferdítés. Illetve, ha egy hírt olvasunk, érdemes józanul átgondolni. Sajnálom, ha ez nem ment át. A másik. pontosnak kell lenni, a nyelvi pontatlanságnak akár kemény következményei is lehetnek. Tudod. "A királynőt megölni nem kell félnetek..." És ha olvasok egy olyan hírt, amiben a számok a statisztikai valószínűséget nem fedik, legyek óvatos az állításaival szemben, ne higgyem el kritikátlanul.
Amikor rákérdeztek a riporternőre,hogy mit látott,azt mondta,hogy egy katonától hallotta,ő maga nem látott semmit.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
! ! !
Egy összehangolt szárazföldi, vízi és légi hadműveletet látunk, amihez a Hamásznak egyedül aligha vannak meg a képességei.
..
Kulcs-megállapítások hangzanak el ebben is! Hallgassátok meg!
A legfrissebb adásunkban Földi László, a Védett Társadalom Alapítvány igazgatója, titkosszolgálati szakértő volt a vendégünk.
..
 
  • Tetszik
Reactions: zztop and Ursula

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 443
16 754
113
Mit? Mi közük van nekik ehhez?
Érdemben szerinted hogyan avatkoznának az ügybe?
A helyzetre sokkal veszélyesebbek Törökország reakciói.
Hogy avatkoznának bele? Mondjuk az elkövetkezendő harminc évben nagyjából évi 5 milliárd dollár értékben szállítanak fegyvert a Hezbollahnak. Az Irán elleni szankciókat holnaptól nem tekintik magukra nézve kötelezőnek,és van még elég nyalánkság ilyen dolgokban,ami a zsidókat gondolkodásra késztetné. Akár néhány Izraeli gép seggbe durrantása Szíria környékén,amikor a légtér közelében járnak.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 506
113
Bahreini elemzők háborús veszélyt jósolnak Izrael számára öt fronton

A közeljövőben Izraelt az ellenségeskedések kitörése fenyegeti egyszerre öt fronton. Erre a következtetésre jutottak a Bahreinben működő Le Beck szakértői központ elemzői – írja a Bild.

A Gázai övezetben működő Hamász palesztin mozgalommal a harc már folyamatban van.
Most súlyosbodott a helyzet a libanoni határon, és a Hezbollah mozgalom ott léphet be a háborúba Izraellel.
Emellett valószínűleg a ciszjordániai palesztinok is csatlakoznak a háborúhoz, Szíria és Irán belépése a háborúba pedig kérdéses.

Szakértők szerint a kialakuló konfliktus hosszú ideig tart, és még nagyobb léptékű eszkalációval járó lesz. A palesztin kérdés Irán és Szíria államideológiájának egyik sarokköve. Egyértelmű, hogy Irán nem lesz képes a háttérben maradni, amikor Izrael katonai művelete a Gázai övezetben kibontakozik. Valószínű, hogy először libanoni, iraki és jemeni "megbízottjai", katonai kiképzői és az IRGC (Iráni Forradalmi Gárda) szakemberei vesznek részt.

A bahreini agytröszt képviselői szerint Izrael még mindig fél nyíltan megvádolni az iráni hatóságokat az ország megtámadásával, mivel megértik, hogy egy ilyen vád valójában sarokba szorítaná Teheránt, és nem hagyna mozgásteret. Akkor Irán háborúba lépése egyszerűen elkerülhetetlenné válik.

Amíg Izrael nem lép át bizonyos határokat Iránnal kapcsolatban, addig az utóbbi tartózkodhat az ellenségeskedésben való közvetlen részvételtől, mivel viszont tart attól, hogy az Egyesült Államok és a NATO belép a háborúba.

Az azonban, hogy az események hogyan fognak alakulni, az még nem világos.

 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 471
46 400
113
Ez jó, Izraelnek mindenre van forgatókönyve. Európának van arra forgatókönyve, h az importált agysebészek majd itt állnak bosszút? Mármint a profilkép-kereteken meg a hestegeken kívül van-e forgatókönyve.
Ez szerinted Izraelt mennyire érdekli a jelen helyzetben? De megmondom őszintén ez kizárólag bennünket érint. Ezen kívül mind az oroszok, mind az amerikaiak, közben röhögve tapsolnak "rajtunk".
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 471
46 400
113
Valóban szörnyű, hogyha egy gyereket is lemészárolnak. A vita arról szólt - ha elgondolkodsz rajta - hogy igaz-e a hír vagy sem. kell-e hinni ma a médiának, vagy fenntartással kell kezelni, mert lehet ferdítés. Illetve, ha egy hírt olvasunk, érdemes józanul átgondolni. Sajnálom, ha ez nem ment át. A másik. pontosnak kell lenni, a nyelvi pontatlanságnak akár kemény következményei is lehetnek. Tudod. "A királynőt megölni nem kell félnetek..." És ha olvasok egy olyan hírt, amiben a számok a statisztikai valószínűséget nem fedik, legyek óvatos az állításaival szemben, ne higgyem el kritikátlanul. Úgy, hogy én észnél vagyok!
Nyilván emiatt teszel be az ukrán topicba kontroll nélkül nyers gépi fordított tartalmat - naponta többször! :cool::oops:
 
  • Tetszik
Reactions: Irsai Olivér

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 377
45 769
113
Érdekes, a nagy liberalisták most a palesztin támadásra reakcióként 180 fokot (nem 360-at) fordultak, kezdik látni, hogy ez a migráció életveszélyes vállalkozás.

Tarjányi Péter: Európának újabb terrorhullámmal kell számolnia, Izrael csak a kezdet​

...
Tarjányi arról is beszélt, hogy bár senkit nem akar megrémiszteni, de fel kell készülnie a lakosságnak arra, hogy az elkövetkező időszakban Európára is újabb terrorhullám vár, ami ugyanis Izraelben történt, csak a kezdet volt.

És milyen könnyen kilépnek a nagy liberalista szerepéből!

Dániel Péter harcba szólít: Ideje megmutatni a világnak Izrael valódi erejét​

...
Eddig én izraeli állampolgárként egy türelmes, liberális, megértő demokrata fiú voltam. De most azt mondom, hogy olyan kemény leckét kell adni aljas, sunyi ellenségeinknek, amit 50 év alatt sem felejtenek majd el!
A HAMASZ terroristái kinyitották a pokol kapuit... ennek kegyetlen következményeit pedig mindenki érezni, viselni fogja a Gázai övezetben! A totális blokádot és könyörtelen ostromot a végsőkig, az utolsó terroristáig kell folytatni....

"Szemet szemért, fogat fogért!" (Máté 5:38; 2Mózes 21:24, 25; 5Mózes 19:21) Hajrá Izraeli Véderő! GO IDF!

Ideje megmutatni a világnak Izrael valódi erejét!
Üdvözlettel: dr. Dániel Péter a polgári védelem önkéntese
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 377
45 769
113
Nyilván emiatt teszel be az ukrán topicba kontroll nélkül nyers gépi fordított tartalmat - naponta többször! :cool::oops:
Tévedsz! Javítom. A katonai szakszavakat nem ismerem, és az orosz szlenget sem. De megnyugtat, hogy a topic résztvevői mind kiváló tudósai ezen ismeretköröknek, és majd igazítanak a néha suta kifejezéseken. Én pedig elnézem nekik azt az iszonyú mennyiségű helytelen nyelvhasználatot, hiszen nem anyanyelvi tanárok. Kell egy kis nagyvonalúság a boldog élethez. Neked is ajánlom!
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 377
45 769
113
Hogy avatkoznának bele? Mondjuk az elkövetkezendő harminc évben nagyjából évi 5 milliárd dollár értékben szállítanak fegyvert a Hezbollahnak. Az Irán elleni szankciókat holnaptól nem tekintik magukra nézve kötelezőnek,és van még elég nyalánkság ilyen dolgokban,ami a zsidókat gondolkodásra késztetné. Akár néhány Izraeli gép seggbe durrantása Szíria környékén,amikor a légtér közelében járnak.

Oroszország visszavonta az egyiptomi ipari övezet létrehozásának állami támogatását​


Izrael titkos terve a Gázai övezet átvételére és a palesztinok Egyiptomba kényszerítésére​

Izrael szerint tárgyalások folynak arról, hogy amerikaiak és palesztin civilek elhagyhassák Gázát Egyiptomba a szárazföldi hadműveletek megkezdése előtt - CNN
Источник: https://rusvesna.su/news/1697046367
 
  • Hűha
Reactions: Kim Philby

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 000
32 369
113
100% megértem a zsidókat. Nagyipari népirtás áldozatai voltak, eddig Izrael volt az, ahol relativ biztonsâgban élhettek, körülvéve őrültekkel, akik közûl sokan még ma is a tengerbe akarják őket folytani. Most ott is gyilkolják őket, a vélt biztonságban. Erre reagálnak.Érthető, ha hosszú tàvon is biztonságban akarnak élni és végre pontot tesznek a mondat végére.

A cionizmus, mint politikai mozgalom megelőzte a vészkorszakot. Másrészt a palesztinoknak semmi köze nem volt a náci zsidóüldözéshez (tudom, Huszeini jeruzsálemi főmufti haverkodott velük, van közös fényképen Dolfival is, de hagyjuk az ilyen előrángatott érveket) vagy a keresztény Európa pogromjaihoz. Egy "zsidók számára biztonságos terület" akadhatott volna pl. Észak-Amerikában, Ausztráliában vagy pl. Sztálin Szibériában akart kijelölni egyet nekik (csak nem nagyon akaródzott nekik Birobidzsánba menni), de itt a vallás és a nacionalizmus volt a fő szempont, így csak a "Szentföld" jöhetett szóba.

A cionisták szerint az a föld mindig is az övék volt, és Palesztinában nem élt jelentős számú palesztin (pontosabban arab, mert a palesztin megnevezést is elvetik), mielőtt az 1920-as években elkezdtek volna a zsidók betelepedni, és a megszállt területeken meg a menekülttáborokban élő több millió palesztin menjen "vissza" az arab országokba, vagy valami ilyesmi. Őszintén szólva a zsidó indoklásnak arra, hogy miért vannak ott, azon kívül, hogy "Isten adta nekik a földet" és "1000 éve az övék volt" (i.sz. 70-ig, vagy 130-ig, vagy mittomén, de 1000 évnél régebben), semmi értelme semmilyen racionális világban. Csak annyi, mint ha a magyarság visszakövetelné Levédiát vagy Etelközt.

A "palesztinok" (és szimpatizánsaik az arab világban és a globális Délen, valamint a nyugati baloldalon (nem a neolib, nyilvánvaló okokból pro-cionista, hanem a valódi, marxista baloldalon, mint pl. Jeremy Corbyn) viszont azt mondják, hogy Izrael csak egy európai, "fehér" gyarmatosító projekt a sokból (és hát így is volt, lásd a Balfour-nyilatkozatot, amely idején Palesztina brit "mandátumterület" volt), és hogy a zsidók többnyire illegálisan vannak ott (kivéve esetleg azokat, akiknek az ősei az 1920-as évek előtt is ott éltek már folyamatosan), miután elvették (vagy megvásárolták a helyi sejktől "üveggyöngyökért", mint az európaiak az indiánoktól Manhattant) a földjüket, és kirúgták onnan az őslakosokat, ugyanúgy, ahogy a telepes államok tették a múltban, például Ausztráliában, Dél-Afrikában és Észak-Amerikában. Tehát az "európai gyarmatosítás" áldozatai, és maga Izrael létezése a nagy igazságtalanság, amit helyre kell hozni, dekolonizációval. Ahogyan megtörtént Algériában, ahol a teljes (3 milliós) francia lakosságot elkergették (jó pár helyi "kollaboránssal" együtt), néminemű, civilek ellen elkövetett tömeggyilkolászással ösztönözve a hezitálókat a távozásra.

Azt viszont a palesztinok nem veszik tudomásul, hogy a zsidók évezredek óta jelen vannak a Szentföldön, még ha 1000+ éven át nem is voltak többségben, és ugyanúgy őshonosak a térségben, mint az arabok (mindkettő szemita nép, akik kulturális és nyelvi rokonságban állnak egymással, valójában Krisztus idején pedig arámiul beszélt a köznép az egész térségben).

Sokáig ( úgy 35 évvel ezelőttig...) azon a véleményen voltam, hogy ha a zsidók jól bánnak a palesztinokkal, arabokkal, akkor békésen tudnak egymással élni.
Ez sajnos tévhit volt. Azóta az a véleményem, hogy a palesztinok ( arabok) csak erőből értenek. Izraelnek ez létkérdés, palesztinoknak nem.
Si vis pacem, para bellum.

A két álláspont kibékíthetetlen, így csak az erő marad. Ha csak az erő számít, Izrael mindig győzni fog, ahogyan az európai telepesek is mindig legyőzték az őslakosokat, ha háborúra került sor.
Izrael azért erősebbként valójában sosem adott meg mindent, amit a palesztinok követeltek, tehát az eredetileg az ENSZ határozatban szereplő két állam megoldást. Max. "bantusztánokat" engedett meg a palesztinoknak ("biztonsági" aggályokból, amelyek jogosnak nevezhetők természetesen). Rakhatnék be itt térképeket, de gondolom ismerősek.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 000
32 369
113
A keresztesek államai, amelyeket szintén vallási indokkal hoztak létre, kb. 150 évig álltak fenn a Szentföldön. Ma is megcsodálhatók a hatalmas váraik, mint a Krak des Chevaliers (legalábbis amíg a következő mérsékelt fejlevágó bagázs le nem rombolja, immár teljesen).
Egyáltalán nem biztos, hogy Izrael hosszabb életű projekt lesz, hiába a jelenlegi katonai fölény. Ott ülnek több 100 millió őket gyűlölő szapora népek között, lehet egyszer csak megunják. Az USA gyakorlatilag zsidó államként funkcionál, ahol az elit jelentős része nemgój, a gój politikusok orra buknak igyekezetükben, hogy melyik bír mélyebben benyalni a zsidóknak, a neoprotok ("evangelikálok") fura vallási tébolyának pedig része a keresztény cionizmus. Szerintük a bibliai próféciák beteljesedéséhez a zsidóknak Izraelben kell lenniük ahhoz, hogy Jézus második eljövetele és az apokalipszis bekövetkezzen. Ezek az emberek természetesen ugyanúgy mentálisan betegek, és valóságérzék nélküliek, mint az iszlám fanatikusok, csak jobban szeretik távolról művelni vagy "közvetítőkön" keresztül élvezni az öldökést, és öngyilkosok sem akarnak lenni a hitükért.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 000
32 369
113
Van olyan teória is, hogy Izrael tarthatatlansága esetére Ukrajnát nézték ki az új zsidó szállásterületnek, tehát az egykori "Pale"-t (nem tudom hogy minek kellene hívni magyarul, angolul "Pale of settlement"-nek hívják, az a terület, amelyet a cár a zsidók számára kijelölt, pontosabban onnét nem költözhettek át a birodalom többi részére, pár kiváltságost leszámítva - ugyanis az atyuska Lengyelország felosztásával kapott a nyakába egy rakás zsidó lakost, akikkel hamarosan meggyűlt a bajuk az orosz hatóságoknak, mert kiderült, hogy asszimilálhatatlan, párhuzamos társadalmat alkot és szipolyozza a keresztény parasztságot - Szolzsenyicin megírta a sztorit a "200 év együtt"-ben, természetesen angolul ma sincs hivatalos kiadása...), és ezért olyan fontos az "ukrán projekt", ezért támogatta, pénzelte, szította az USA a Majdant, nem mondom, hogy így van, de oda is "visszatérnének" a zsidók, méghozzá jóval rövidebb hiátus után. A lakosság meg lesz gyérítve, a világ legjobb termőföldjei állnak ott stb. Persze ez lehet, hogy egy elborult antiszemita konteó csupán. Azért nehéz elképzelni, hogy az Izraelben élő ortodoxok tömegesen akarnának odaköltözni és elhagyni a Szentföldet. Amerikai zsidókról már inkább el tudom képzelni, hogy benne vannak egy ilyen projektben.
 

erdifefe1

Active Member
2016. január 13.
246
220
43
Kezd tele lenni a faszom ezzel a topikkal ám. A holokauszt jóval régebbi, ami után a szegény kiírtott és ettől megrettent zsidóság kiírtotta a Jász Kolostort, szóval akkor mire hallgatjuk, ha ez olyan elévülős népírtás volt. Ja, Begin aztán béke nobelt kapott. Aztán amikor az ezzel és hasonlókkal elűzöttek utódai akik már menekülttáborban nőttek fel, csodálatos szerencséjükre Ariel Sharon kortársai lettek, akkor közelkeletegyetlendemokráciásan az a szardarab fasz szar lebombáztatta az egyik menekülttábort is. Ezért is békenobel járt. Aztán ezek a szemét palesztinok nem átallanak 'a kézbe harapni, ami...' :mad:

Az elmúlt napokban egy végtelen csalódás volt olvasni ezt a topikot.

Amikor odamentek a senki által nem hívott Deir-Yassin Mészárosok, a palesztinok elég laza srácok voltak, mint az irániak mielőtt Uncle Sém fost kezdett kavarni nekik.

Tudjátok mit mondhatták? Ezek állatok, ezeket meg kell semmisíteni. Azóta élnek ebben a szemét szarban.

Olyan gecire érzékeny a fórum foskonzervatív része az egyéb nemzetiségű nácikra, mintha azoknak nem lenne az erő joga, de a zsidóság kizárólagos nemzetállamában A FAJ, annak aztán joga van, ne háborgassuk a múltat.

Aztán ugyanez amikor a saját magyar nemzetéről van szó, hápogva sipákol, milyen durva dolgokat tennénk egypáran, a revans és a szabadság miatt.

Kibaszott hasznos idióták tucatjait olvashattam a napokban, akik elájulnak más érdekérvényesítésének a gátlástalanságától, de.sajátra képtelenek. Kibaszott fasz szar népség, söpredék akik által csak csicska marad ez a nemzet.

@Szittya nak igaza lesz, ha bemennek, meg lesz baszva az IDF. Aztán lehet megint tapsolni az atomháborúnak,.mert a zsidók inkább megbasszák a bolygót is, de veszteni emberien nem fognak.
Milyen szempontból lesz megbaszva az IDF? Ne felejtsük el hogy Gáza az nem Ukrajna ahol 3 Magyarországnyi területen folyik a konfliktus sok ezer kilométer hosszan. Egész Gáza az akkora mint egy Debrecen méretű város. 150ezer katona van felsorakoztatva a határon. Bemennek oda elég hamar rend lesz... Aztán mi lesz ha jön a Hezbollah északról? Mindenféle nehézfegyverzet nélkül. Szíria még a saját területét se tudta helyreállítani nemhogy majd megtámadja Izraelt. Szal én nagyon nem látom azt hogy mitõl lenne az IDF megbaszva.. És ne felejtsük el hogy ottvannak az amerikaiak Jordániában. Ottvan Izrael mellett már 2 repülõgép hordozó kötelék sok ezer amerikai katonával százas nagyságrendű repülõvel stb.... Mitõl lenne az IDF megbaszva?? Ha házról házra kell Gázát elfoglalni akkor mi lesz? Veszítenek 25-30 ezer katonát amit kétlek,de tegyük fel. MIn változtat? 2 nap alatt 300ezer tartalékos lépett szolgálatba. De ha kell még ugyanennyit összeszednek. Izrael ha akarja akkor ezt az egészet 2 hét alatt lerendezi. Megbaszódni meg nem fog soha az életben mert Amerika soha nem hagyná. Ha odáig fajulna a dolog akkor menne oda néhány amerikai dandár semmi idõ alatt.

Itt ebben a konfliktusban a legnagyobb probléma nem ott Gázában van. Azt a zsidók lerendezik pikk pakk. Itt a probléma ott van hogy milesz itt Európában.Milyen forgatóköny van erre itt? Migránslázadások, terrorcselekmények,stb. Láthatjuk napi szinten mi megy nyugaton. Svédeknél,franciáknál amikor az arabok felgyújtanak egy egész várost mert kikapott az Algériai focicsapat..... Amilyen balfasz semmirekellǒ az Únió hát ebben az egész konfliktusban én attól tartok hogy Európa fog szopni a végén de nagyon.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 877
91 417
113
Milyen szempontból lesz megbaszva az IDF? Ne felejtsük el hogy Gáza az nem Ukrajna ahol 3 Magyarországnyi területen folyik a konfliktus sok ezer kilométer hosszan. Egész Gáza az akkora mint egy Debrecen méretű város. 150ezer katona van felsorakoztatva a határon. Bemennek oda elég hamar rend lesz... Aztán mi lesz ha jön a Hezbollah északról? Mindenféle nehézfegyverzet nélkül. Szíria még a saját területét se tudta helyreállítani nemhogy majd megtámadja Izraelt. Szal én nagyon nem látom azt hogy mitõl lenne az IDF megbaszva.. És ne felejtsük el hogy ottvannak az amerikaiak Jordániában. Ottvan Izrael mellett már 2 repülõgép hordozó kötelék sok ezer amerikai katonával százas nagyságrendű repülõvel stb.... Mitõl lenne az IDF megbaszva?? Ha házról házra kell Gázát elfoglalni akkor mi lesz? Veszítenek 25-30 ezer katonát amit kétlek,de tegyük fel. MIn változtat? 2 nap alatt 300ezer tartalékos lépett szolgálatba. De ha kell még ugyanennyit összeszednek. Izrael ha akarja akkor ezt az egészet 2 hét alatt lerendezi. Megbaszódni meg nem fog soha az életben mert Amerika soha nem hagyná. Ha odáig fajulna a dolog akkor menne oda néhány amerikai dandár semmi idõ alatt.

Itt ebben a konfliktusban a legnagyobb probléma nem ott Gázában van. Azt a zsidók lerendezik pikk pakk. Itt a probléma ott van hogy milesz itt Európában.Milyen forgatóköny van erre itt? Migránslázadások, terrorcselekmények,stb. Láthatjuk napi szinten mi megy nyugaton. Svédeknél,franciáknál amikor az arabok felgyújtanak egy egész várost mert kikapott az Algériai focicsapat..... Amilyen balfasz semmirekellǒ az Únió hát ebben az egész konfliktusban én attól tartok hogy Európa fog szopni a végén de nagyon.
Katonailag nem tud megbaszódni (bár az oroszokról is ezt hittem), de geopolitikailag igen. Az arabok is kezdeményezhetnek gazdasági szankciókat, bojkottot, ami csúnya lehet és a társadalmi támogatást is kikezdheti.
De sztem nem fognak, csak vmit névleg, megszerették az arab hercegségek a pénzt és a társadalmuk sem akar a jólétből engedni a Hamasz miatt, Azok az arab országok lesznek hangosak valóban, akik csórók és nincs mit veszíteni,
 
  • Tetszik
Reactions: aquarell

erdifefe1

Active Member
2016. január 13.
246
220
43
Katonailag nem tud megbaszódni (bár az oroszokról is ezt hittem), de geopolitikailag igen. Az arabok is kezdeményezhetnek gazdasági szankciókat, bojkottot, ami csúnya lehet és a társadalmi támogatást is kikezdheti.
De sztem nem fognak, csak vmit névleg, megszerették az arab hercegségek a pénzt és a társadalmuk sem akar a jólétből engedni a Hamasz miatt, Azok az arab országok lesznek hangosak valóban, akik csórók és nincs mit veszíteni,
Ezt én is így gondolom. Ki fog háborúba menni a Palesztinok miatt? Melyik Öböl menti gazdag olajállam?? jah semelyik.. Jó nekik ott a jólétben.Max majd eldurrantanak egy két rossz szót azt csókolom. Mindegyik tudja hogy Izrael elleni háború az = Amerika elleni háborúval.
 

erdifefe1

Active Member
2016. január 13.
246
220
43
És ez most mit jelent? Hogy Izrael egy terror állam?? Az...
Ebben az egészben én azt mondanám hogy itt a Palesztinok a legnagyobb faszfejek. Nekik kellene elkergetni a Hamaszt mindenestül. Ha nem is jolétben de utána békességben élhetnének. De az soha nem lesz ott béke,mert ez az arab mentalitás,mondjuk úgy hogy csóró arab mentalitás, pusztítsunk ki mindenkit aki nem tartozik közéjük. Vallásilag közéjuk