• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

erdifefe1

Active Member
2016. január 13.
246
220
43
Ha bemennek oda rendet rakni és elveszítenek 20-25 ezer embert akkor mi lesz?? Mi fog ott megváltozni Izraelben? Mitõl pusztulnának ki? ha 100ezer halottjuk lenne is az 1% a a lakosságnak? Min változtatna? Ekkora marhaságot se olvastam.Mitõl írtódnak ki ha benemmek oda abba a fél Budapest méretũ területre???
ha izrael bemegy gázába hatalmas pofonba rohan jóval több áldozattal mint eddig volt. De izrael be fog menni és újra majdnem kiirtatják magukat mint az elmult több ezer évbe időről időre. ez nálluk valami hagyomány népszokás hogy leredukálják magukat a csúcsrHa bemennek
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
905
10 277
93
MIért lenne ellenzéke? Miért ne értene velük egyet a lakosság döntő többsége, amiből származnak, ami hamaszos terroristává szocializálta őket. Az ISIS uralmát is megelőzte egy mérsékelt kannibál felkelése a helyi szunni többségnek Irakban és Szíriában, aztán jöttek a kicsit jobban szervezett lefejezős szívevők és ők lettek az ISIS. Ez történt Gázában is, ahol előtte PFSZ terroristák voltak hatalmon. Ez nem úgy megy, hogy a Hamasz terrorban tart egy békés többséget. Ennek még a gondolata is teljesen elmebeteg: nincs ott semmilyen békés többség, ők nem mi vagyunk! Gáza nem Budapest és a palesztin nem egy átlagmagyar.
Megfordítom: miért értene egyet a Hamasszal mindenki? Azért mert ez a meggyőződésed? Ok, de ez nem tény, bizonyíték vagy bármi csak egy attitűd. Ez kevés a halálos ítélethez. Már egy normális világban. Ha állami szinten ide süllyedne le Izrael, akkor miért érdemelne különb bánásmódot?
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Megbaszódni meg nem fog soha az életben mert Amerika soha nem hagyná.
Minden változik! Az Egyesült Államok népességösszetétele is! Mi lesz még egy generáció múlva majd?
Tartós megoldás kell, valamilyen szintű megbékélés, kiegyezés. Különben rámegy a szemita testvérháborúra az egész emberiség!
..
 
  • Tetszik
Reactions: Venom85

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 800
14 368
113
Látom kezd forrni az indulat itt is, mint annó az ukrán topikban, az itt írók is kezdenek 2 részre szakadni abban a kérdésben, hogy most ki a nagyobb agresszor állat ebben a történetben.
Vissza kellene térnünk abba az állapotba hogy minél több híreket hozzunk (lehetőleg olyat ami még nem volt) és azt időrendi sorrendbe állítva próbáljunk valamit megmagyarázni a történtekről.

Találtam egy olyan hírt, amely ha igaz, teljesen biztosan a mostani helyzet kirobbanásához vezetett.

Netanjahu szeptember 22, az ENSZ 78. kongresszusán térképen illusztrálta, milyen sorsot szán a saját és a palesztin népnek az elkövetkező időkben:


Az izraeli miniszterelnök szeptember 22-én pénteken ószövetségi történetek megidézésével kezdte beszédét; ahogyan akkor Mózes, úgy ma Izrael is válaszúton áll a "nagy áldás" és a "nagy átok" között. A "teheráni zsarnokok" képviselik az "átkot". Az "áldás" viszont az Izrael és az Egyesült Arab Emírségek, Bahrein, Szudán és Marokkó között 2020-ban létrejött normalizációs megállapodások (Ábrahám-megállapodások), amelyek "a béke korszakát nyitották meg".

Ezeknek az arab-izraeli szövetségeknek a célja az Irán elleni front megerősítése. Utóbbit "hiteles nukleáris fenyegetéssel kell szembesíteni", Netanjahu itt nyíltan utalt Izrael be nem jelentett nukleáris arzenáljának használatára, hogy máshol kijelentse, hogy Izrael "a béke hídjává válhat". Netanjahu hivatala utólag elmagyarázta, hogy a nukleáris fenyegetés elszólás volt; a beszéd szövegkönyvében valójában "katonai fenyegetés" szerepelt. A már megkötött négy megállapodás mellett - tért rá beszédének lényegére Netanjahu - Izrael ma "egy még drámaibb áttörés küszöbén áll", nevezetesen a "történelmi béke Szaúd-Arábiával".

Ehhez azonban fel kellene áldozni a palesztin ügyet - jelenti ki.
(Gratulálunk , Darwin díjas a térség gyújtózsinórjának meggyújtása).
Így folytatja okfejtését:

A további megállapodások megkötésekor ugyanis "a palesztinoknak nem szabad vétójogot adni". 2002-ben 57 túlnyomórészt iszlám ország az arab békekezdeményezéssel, más néven szaúdi kezdeményezéssel összekötötte az Izraellel való rendszeres kapcsolatfelvételt a palesztin kérdéssel. Akkor az országok a normalizálást ajánlották fel, cserébe azért, hogy Izrael kivonul az 1967-es határok mögötti megszállt palesztin területekről és létrehozza a palesztin államot. Netanjahu viszont megfordítja a dolgokat, amikor azt állítja, hogy további izraeli-arab megállapodások megkötése "valójában növelné az Izrael és a palesztinok közötti békemegállapodás esélyeit". Mert akkor "ők (a palesztinok, jW) is hajlandóbbak lesznek feladni Izrael elpusztításának fantáziáját, és végre a vele való valódi béke útjára lépni". Hiszen ő már "régóta törekedett arra, hogy békét kössön a palesztinokkal".


Azt, hogy a megszállt területek hivatalos bekebelezése a jelek szerint immár hivatalos izraeli politika, Netanjahu is világossá tette ENSZ-beszéde során, amikor bemutatta az "új Közel-Kelet" térképét. A megszállt területeket már nem jelölték, de Ciszjordániát, Kelet-Jeruzsálemet, a Gázai övezetet és a szíriai Golán-fennsíkot egységesen kék színnel jelölték izraeli területként. New Yorkban sejteni lehetett, hogy mennyire őszinte Netanjahu "régi" törekvése, hogy "békét kössön a palesztinokkal".

Hát mit mondjak ha tényleg ez volt Netanjahu felszólalásának a lényege, akkor ezt a palesztínok simán vehetik egy "végső megoldásnak"népük eltörléséhez a földön - és inkább egy halálos, öngyilkos háborúba kezdtek egy náluk jóval erősebb, és igen támogatott ősi ellenségük ellen.


Tehát ez szeptember 22-én történt.
A következő hétvégén a több mint 3 napos totális Izraeli légtérzárlat
Környező országokban hétvégén 1 - 2 napos totál légtérzárlat
Hétfőn magyar légvédelmi általános riasztási próba
Kedden orosz (nukleáris?) riasztási próba
Szerdán USA országos (nukleáris?) riasztási rendszer próba
Szombaton indul a háború..

És ennek ellenére állítják hogy a titkosszolgálatok nem tudtak semmit, totálisan hülyének nézve a világpolgárokat.

Laith Arafeh az X-en, korábban Twitteren azt írta:
"Nincs nagyobb sértés az ENSZ minden alapelvére nézve, mint az, hogy Netanjahu az ENSZ-közgyűlés előtt egy olyan "Izrael-térképet" mutat, amely a folyótól a tengerig az egész országot tartalmazza, és negligálja Palesztinát és népét".

Nem hiszem hogy a szolgálatok erre sem figyeltek fel.
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 057
10 911
113
Milyen szempontból lesz megbaszva az IDF? Ne felejtsük el hogy Gáza az nem Ukrajna ahol 3 Magyarországnyi területen folyik a konfliktus sok ezer kilométer hosszan. Egész Gáza az akkora mint egy Debrecen méretű város. 150ezer katona van felsorakoztatva a határon. Bemennek oda elég hamar rend lesz... Aztán mi lesz ha jön a Hezbollah északról? Mindenféle nehézfegyverzet nélkül. Szíria még a saját területét se tudta helyreállítani nemhogy majd megtámadja Izraelt. Szal én nagyon nem látom azt hogy mitõl lenne az IDF megbaszva.. És ne felejtsük el hogy ottvannak az amerikaiak Jordániában. Ottvan Izrael mellett már 2 repülõgép hordozó kötelék sok ezer amerikai katonával százas nagyságrendű repülõvel stb.... Mitõl lenne az IDF megbaszva?? Ha házról házra kell Gázát elfoglalni akkor mi lesz? Veszítenek 25-30 ezer katonát amit kétlek,de tegyük fel. MIn változtat? 2 nap alatt 300ezer tartalékos lépett szolgálatba. De ha kell még ugyanennyit összeszednek. Izrael ha akarja akkor ezt az egészet 2 hét alatt lerendezi. Megbaszódni meg nem fog soha az életben mert Amerika soha nem hagyná. Ha odáig fajulna a dolog akkor menne oda néhány amerikai dandár semmi idõ alatt.

Itt ebben a konfliktusban a legnagyobb probléma nem ott Gázában van. Azt a zsidók lerendezik pikk pakk. Itt a probléma ott van hogy milesz itt Európában.Milyen forgatóköny van erre itt? Migránslázadások, terrorcselekmények,stb. Láthatjuk napi szinten mi megy nyugaton. Svédeknél,franciáknál amikor az arabok felgyújtanak egy egész várost mert kikapott az Algériai focicsapat..... Amilyen balfasz semmirekellǒ az Únió hát ebben az egész konfliktusban én attól tartok hogy Európa fog szopni a végén de nagyon.
Pontosan!
Az európai helyzettől tartok én is...

Izraelért nem kell aggódni..megtudja magát védeni és meg is fogja.

Na de Európa ?
2015 novemberében az invázióban is csak nálunk működött az immunrendszer.
Nyugat-európa meg felszopta a sok igazhitűt meg bantu barbárt, akik előmásztak Afrika mélyéről..

Jönnie kell majd nyugaton is a jobboldali kormányoknak, mert a progresszívek életképtelenek,nem tudják kezelni az ilyen helyzeteket.
 

u9k6N5vF

Well-Known Member
2022. március 24.
314
2 565
93
Érdekes ez a szituáció a mi szempontunkból is.
Jóban vagyunk a törökkel és Izraellel is.
Mi egy normális nép vagyunk, aki az intelligenciájával eddig relatíve sikeresen kezelte a mindenkori realitásokat. Remélem, ezer év múlva is lehet majd egymásra kurva anyádat kiáltó magyarokat találni. :)





Először az akarat kéne, de basznak rá. Jobb nekik Londonban tüntetni, mint Gázában vagy Szíriában harcolnil.
Meglepő, hogy az európai zsidók a kényelmüket feladva készek meghallani Izraelért és hazamennek.
A muzulmánok a keresztény kultúrájúnak mondható Londonban tüntetnek. Muzulmán pelenkázza az angol öreget, muzulmán programoz a brit IT-vállalatnál, muzulmán a főváros polgármestere. Minek menjen a muzulmán Gázába vagy Szíriába, ha az európai lövészárok sokkal kényelmesebb? Nincs elég muzulmán a Közel-Keleten? Van elég zsidó Izraelben? Na ugye!





Az oroszok nevezik különleges katonai műveletnek. De ez propaganda kifejezés. Jogilag az ott háború. Az hogy az oroszok kamuznak, az legyen az ő problémájuk. Mellesleg még az orosz jog szerint is háború lesz az, csak illegitim törvényekkel próbálják átértelmezni. Mi maradjunk a saját álláspontunknál: az ott háború.
Miért érzed magad feljogosítva Oroszország hatályos jogi intézményeinek megkérdőjelezésére? Én két érvényes okot tudok mondani, de szerintem egyik sem igaz rád:
  • értesz a joghoz
  • orosz állampolgár vagy





Mondjuk az ukránoknál is ugyanezt láttuk nemrég. Egyébként ott ahol van nemzeti egység, ott ez nem annyira meglepő. Sok helyen ez lenne. Csak mi vagyunk a negatív példa :(
Magyarországon háború van, vagy szeretnéd, ha lenne?





nem tudom kiverni a fejemből, hogy van a szomszédunkban egy ország ami félig üres...bőven lenne hely az egész izraeli lakosságnak. És akkor ott nem kell napi harcot vívni a fennmaradásukért.
A zsidókat a történelem során valamiért mindig üldözték. A zsidók államot alapítottak ott, ahol sok-sok évszázada folyamatosan és egyértelműen tudtukra adják, hogy nemkívánatosak. Normális életet kívánok a zsidóknak, de ha lehet választani, én nem szeretnék egy Izraelt a szomszédba. Texas például elég nagy ahhoz, hogy egy Izraelnyi területet eladjanak belőle a zsidóknak. A muzulmánok meg öljék békében egymást a Közel-Keleten.





Fölösleges a további palesztinmosdatás, úgy tűnnik minden igaz a lefejezett csecsemőkről is. De még annál is durvább!

A hozzászólásod maga a tényeknél ezerszer durvább.





Reálisnak tűnik, hogy mondjuk a fesztivál őrsége reagált, és onnét elszabadult a pokol.

A jól megtervezett túszejtő akció
Ebben mi a reális? Szerintem semmi.





Hát nem. Nekünk magyaroknak a zsidó példa a követendő a visszatérésre őseink földjére!
A saját utunkat kell járni, szellemben, lélekben és gyakorlatban egyaránt.
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 057
10 911
113
Mi egy normális nép vagyunk, aki az intelligenciájával eddig relatíve sikeresen kezelte a mindenkori realitásokat. Remélem, ezer év múlva is lehet majd egymásra kurva anyádat kiáltó magyarokat találni. :)






A muzulmánok a keresztény kultúrájúnak mondható Londonban tüntetnek. Muzulmán pelenkázza az angol öreget, muzulmán programoz a brit IT-vállalatnál, muzulmán a főváros polgármestere. Minek menjen a muzulmán Gázába vagy Szíriába, ha az európai lövészárok sokkal kényelmesebb? Nincs elég muzulmán a Közel-Keleten? Van elég zsidó Izraelben? Na ugye!






Miért érzed magad feljogosítva Oroszország hatályos jogi intézményeinek megkérdőjelezésére? Én két érvényes okot tudok mondani, de szerintem egyik sem igaz rád:
  • értesz a joghoz
  • orosz állampolgár vagy






Magyarországon háború van, vagy szeretnéd, ha lenne?






A zsidókat a történelem során valamiért mindig üldözték. A zsidók államot alapítottak ott, ahol sok-sok évszázada folyamatosan és egyértelműen tudtukra adják, hogy nemkívánatosak. Normális életet kívánok a zsidóknak, de ha lehet választani, én nem szeretnék egy Izraelt a szomszédba. Texas például elég nagy ahhoz, hogy egy Izraelnyi területet eladjanak belőle a zsidóknak. A muzulmánok meg öljék békében egymást a Közel-Keleten.






A hozzászólásod maga a tényeknél ezerszer durvább.






Ebben mi a reális? Szerintem semmi.






A saját utunkat kell járni, szellemben, lélekben és gyakorlatban egyaránt.
Nos igen..ahogy Castel mondta a bejelentkezésében... talpon kell maradnunk egy abnormális világban.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 094
26 700
113
Megfordítom: miért értene egyet a Hamasszal mindenki? Azért mert ez a meggyőződésed? Ok, de ez nem tény, bizonyíték vagy bármi csak egy attitűd. Ez kevés a halálos ítélethez. Már egy normális világban. Ha állami szinten ide süllyedne le Izrael, akkor miért érdemelne különb bánásmódot?
Ez a normális amit most látunk. Ezt tette a Nyugat is, amikor komolyan gondolta. Az illúziók lényegtelenek, pont ezt mondom. Mit tehetsz ellene, egyoldalúan kapitulálsz?
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 094
26 700
113
Ember,nézz már rá a térképre! Ez olyan meszike szinvonal. Amúgy 2 milliót logisztikailag hogy oldanál meg? Csak úgy kiváncsiságból? Ja,és gondolom,aki nem akar menni azt majd lemészárolják. Ismerős az a szó,hogy realitásérzék?
Busszal és vonattal! Nem értem, mit nem értesz, kétmillió egy nevetséges szám az izraeli közlekedési kapacitások függvényében. Kényelmesen pár hét, ahogy haladnak a szárazföldi műveletek úgy nyitja meg az evakuációs folyosót a civileknek Izrael és szállítja őket biztonságba Libanonba mondjuk. Vagy Szíriába. Pár millió embert elszállítani rendkívül egyszerű, naponta csinálják a közlekedési társaságok! A magyar volánbusz NAPONTA szállít ennyit.
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 094
26 700
113
Itt ebben a konfliktusban a legnagyobb probléma nem ott Gázában van. Azt a zsidók lerendezik pikk pakk. Itt a probléma ott van hogy milesz itt Európában.Milyen forgatóköny van erre itt? Migránslázadások, terrorcselekmények,stb. Láthatjuk napi szinten mi megy nyugaton. Svédeknél,franciáknál amikor az arabok felgyújtanak egy egész várost mert kikapott az Algériai focicsapat..... Amilyen balfasz semmirekellǒ az Únió hát ebben az egész konfliktusban én attól tartok hogy Európa fog szopni a végén de nagyon.
Mindenki azt hitte,.hogy ez majd Nyugat-Európában kezdődik:
9786155374517.webp

Erre Izraelben...
 
  • Szomorú
Reactions: Kim Philby

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 096
113
Milyen szempontból lesz megbaszva az IDF? Ne felejtsük el hogy Gáza az nem Ukrajna ahol 3 Magyarországnyi területen folyik a konfliktus sok ezer kilométer hosszan. Egész Gáza az akkora mint egy Debrecen méretű város. 150ezer katona van felsorakoztatva a határon. Bemennek oda elég hamar rend lesz... Aztán mi lesz ha jön a Hezbollah északról? Mindenféle nehézfegyverzet nélkül. Szíria még a saját területét se tudta helyreállítani nemhogy majd megtámadja Izraelt. Szal én nagyon nem látom azt hogy mitõl lenne az IDF megbaszva.. És ne felejtsük el hogy ottvannak az amerikaiak Jordániában. Ottvan Izrael mellett már 2 repülõgép hordozó kötelék sok ezer amerikai katonával százas nagyságrendű repülõvel stb.... Mitõl lenne az IDF megbaszva?? Ha házról házra kell Gázát elfoglalni akkor mi lesz? Veszítenek 25-30 ezer katonát amit kétlek,de tegyük fel. MIn változtat? 2 nap alatt 300ezer tartalékos lépett szolgálatba. De ha kell még ugyanennyit összeszednek. Izrael ha akarja akkor ezt az egészet 2 hét alatt lerendezi. Megbaszódni meg nem fog soha az életben mert Amerika soha nem hagyná. Ha odáig fajulna a dolog akkor menne oda néhány amerikai dandár semmi idõ alatt.

Itt ebben a konfliktusban a legnagyobb probléma nem ott Gázában van. Azt a zsidók lerendezik pikk pakk. Itt a probléma ott van hogy milesz itt Európában.Milyen forgatóköny van erre itt? Migránslázadások, terrorcselekmények,stb. Láthatjuk napi szinten mi megy nyugaton. Svédeknél,franciáknál amikor az arabok felgyújtanak egy egész várost mert kikapott az Algériai focicsapat..... Amilyen balfasz semmirekellǒ az Únió hát ebben az egész konfliktusban én attól tartok hogy Európa fog szopni a végén de nagyon.
Azt gondolom, hogy ott most IED-ből lesz minden. Egy ilyen támadásra egy füstnyi lanyhuló rakétázás ennyi év előkészület után igen karcsú ha úgy tetszik. Szóval szerintem van ott még anyag, csak az nem megy sehová, hanem várja az izraeli erőket. Nem akarok tippeket adni az IDF-nek, de gondolom ők is sejtik, ezért is nem rohantak még be a szokásos idegbeteg vérbosszújukra. Ha az van amit gondolok, akkor nagyon szépen fognak hektárnyi területeken leszállni hadosztályok
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 898
5 204
113
Pontosan!
Az európai helyzettől tartok én is...

Izraelért nem kell aggódni..megtudja magát védeni és meg is fogja.

Na de Európa ?
2015 novemberében az invázióban is csak nálunk működött az immunrendszer.
Nyugat-európa meg felszopta a sok igazhitűt meg bantu barbárt, akik előmásztak Afrika mélyéről..

Jönnie kell majd nyugaton is a jobboldali kormányoknak, mert a progresszívek életképtelenek,nem tudják kezelni az ilyen helyzeteket.
És mi van ha az a"cél" hogy Európát is "radikalizáljá"?Ha itt valóban hasonló terror cselekmémyek sora lenne mint Izraelben?Erre "válaszul" mind au Eu-ban mind a "nemzeti" választásokon a szélsőjobb-jobboldali pártok kerülnének hatalomra háttérbe "szorítva a liiberalis-befogadó-gender vonalat?.Milyen 'sors" várna az Európai muszlin közösségekre?