+akkor legyenek meg a többiek is32-en haltak meg, a Golani-ból többen sajnos, 80+
De szvsz még így is elenyésző a veszteség a körülményekhez és az ellenséghez képest.
Nahal dd. 31, Ejősök 25, Kommandó dd 26, három pc dd: 51
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
+akkor legyenek meg a többiek is32-en haltak meg, a Golani-ból többen sajnos, 80+
De szvsz még így is elenyésző a veszteség a körülményekhez és az ellenséghez képest.
Borzasztóan sok a sebesültjük. Az az elenyésző veszteség arányiban sokszorosa az ellenség létszámához viszonyítva.32-en haltak meg, a Golani-ból többen sajnos, 80+
DE jó, hogy újra itt vagy, a 20-30%-on jót nevettem. Mint a régi szép időkbenKb 20-30% a baráti tüzes esetek aránya egy modern konfliktusban, általában. Ha jól rémlik.
A cca.180 halott -bár sok- meg nézd meg hogyan aránylik a semlegesített sok ezer terroristához.
Szvsz elég jó arány, főleg például Ukrajnához.
Egyébként ez a bevonulás óta, vagy Okt.7-e óta? Mert azon a hétvégén sok terrorista vett
fel IDF egyenruhát, így azért hatványozottan benne van, hogy arra is lőttek, akire nem kellett volna.
De mindennek semmi köze ehhez a videóhoz. Úgyhogy kérlek legyél fair és arra reagálj.
Erre mondtam minap, hogy ha nem kéne figyelni a kényes nyugati hírfogyasztókra és választópolgárokra,Borzasztóan sok a sebesültjük. Az az elenyésző veszteség arányiban sokszorosa az ellenség létszámához viszonyítva.
Ezt a humanizmust inkább ne erőltessük,de mivel évtizedekig ezt a harcmodort kellett űzniük,van benne jó adag tapasztalat.Erre mondtam minap, hogy ha nem kéne figyelni a kényes nyugati hírfogyasztókra és választópolgárokra,
meg kevesebb humanizmus szorult volna a Tzahalba, akkor kevesebb lenne a veszteség.
Itt meg jogosan jöhetnének a palik lemészárlásával. Gáza egy szar hely. Tény.
És mindezt úgy, hogy az IDF az erre a harcra szerintem legjobban -személyileg és technikailag- felkészített hadsereg.
Ab start feltételezed, hogy valid a videó. Szerintem meg nem az. Ennyike.
De mondom harmadszorra is: ha valaki megmutatja a vágatlan interjút vagy egy mérvadó oldalra egy linket,
akkor revideálom az álláspontom. Addig csak egy szarul vágott, összeollózott valami.
Statisztika. Lehet utánanézni. Egyébként a Desert Storm-ban is 20+ % volt.
Vagy más hadseregek nem ismerik be. Sokkal könnyebb azt mondani, hogy az ellenség ölte meg a katonáinkat, mint beismerni hogy ezt nagyon elcsesztük.Még egyszer mondom,más hadseregekben ez alacsonyabb. Lásd Desert Storm,az okos amcsik simán kilőtték Őfelsége harckocsiját.
A nagy gondolatok a wc-n születnek.Az tóvám, hogy ma reggel olvastam...asszem a klotyón, de nem biztos, lehet itt bent, bár ez annyira nem fontos információ a jellegét tekintve, hogy a napokban napvilágot látott izraeli vezető tisztségviselők kérését nem támogatja az usa, hogy telepítsék ki mind a 2 millió palesztínt a Sínai félszigetre, vagy bárhova, (gondolok itt a még meg nem épült holdbázisra, esetleg Starshippel kilőni őket a marsra és építsenek vmit maguknak). Izrael erre azt nyilatkozta, hogy majd úgy csinálják, ahogy jó nekik. Nem is hiszem, hogy az usa, egyébként ezeket komolyan vartyogja... Csak kifelé szól a sajtónak....pont lexarják ezek, dehát választások is lesznek. Amúgy kíváncsi vagyok mi lesz azzal a 2 milka menekülttel??? Ugyanis szó szerint nincs hova menniük! Azt hiszem kb 1,3 milla fő lakhelyét bombázgatták le a rejtett erőforrások...jaj nem bocs... isten kiválasztott népe. Nem hiszem hogy a maradék megkímélődik... A világ legnagyobb sátortábora lesz? Vagy az ENSZ átveszi őket és elosztja nekünk őket?
https://www.krone.at/3208483Merénylet Iránban?
Állitólag öngyilkos merénylők 50 halott van.
van Irán topichttps://www.krone.at/3208483
A Krone szerint már több, mint 100 halott.
https://index.hu/kulfold/2024/01/03/iran-robbantas-sir-halottak-keszem-szulejmani-forradalmi-garda/
Halottból nem vesznek ki se szívet, se májat, se hasnyálmirigyet, se belet. Esetleg vesét, de az sem életszerű. Egyedül talán a cornea. A donorkivizsgálás is eltart egy darabig.