K
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Olvastam de szerintem abban mindenki biztos lehet , hogy az USA egyetlen katonáját sem küldi a halálba Ukrajna védelmében....Ergo az USA Ukrajnáért nem fog háborúzni az oroszokkal.....Olvastad hogy mekkora vonat szerelvények indultak keletnek németből megpakolva amcsi cuccokkal?
Hmmm... kinek is az érdeke???? Szívatni az EU-t, Kínát és Oroszországot??? Kinek is, hmmm.... nem is tudom kinek jó ez????Hát akkor ha úgy vesszük akkor ezzel akárki is csinálja ott a feszkót 3 felet is tudna szívatni. Eu, Oo, Kína
Benéztem bocsi a vonatos dolgot. Tavaly áprilisi hírÉn nem hiszem, hogy az oroszok megtámadják Ukrajnát, miért tennék Krím az övék Donbasz is és emiatt Ukrajnát sem fogják felvenni a NATO-ba....
Az orosz bevonulás miatt, nincs logika szerintem az amerikai beavatkozásban, miért segítené elő az USA az orosz befolyás növekedését azzal, hogy bekavar Kazahsztánban ez teljesen ellentétes az érdekeivel.
Mert azzal tökéletesen tisztában van az USA, hogy esélytelen bármilyen nyugatbarát puccsot végrehajtani Kazahsztánban és a térségben mert egyrészt az USA nincs jelen katonailag a térségben másrészt Moszkva minden ilyen irányú próbálkozást csírájában elfolytana...
Én nem hiszem, hogy az oroszok megtámadják Ukrajnát, miért tennék Krím az övék Donbasz is és emiatt Ukrajnát sem fogják felvenni a NATO-ba....
Az orosz bevonulás miatt, nincs logika szerintem az amerikai beavatkozásban, miért segítené elő az USA az orosz befolyás növekedését azzal, hogy bekavar Kazahsztánban ez teljesen ellentétes az érdekeivel.
Mert azzal tökéletesen tisztában van az USA, hogy esélytelen bármilyen nyugatbarát puccsot végrehajtani Kazahsztánban és a térségben mert egyrészt az USA nincs jelen katonailag a térségben másrészt Moszkva minden ilyen irányú próbálkozást csírájában elfolytana...
Hogyan vesztenék el Bajkonurt? Nettó bevétel a kazakoknak. Na ha attól zárnák el őket, akkor még a nemzetközi közvélemény is támogatna egy bevonulást.Kapcsold be a stratégiai gondolkodást, ha van olyan nálad. PL usának elég lenne, ha valamilyen katonai logisztikai központot nyithatna térségben, annak is örülne, ha az oroszok elvesztenék Bajkonurt vagy Szari Sagant....stb
Ha az oroszok megtámadják Ukrajnát akkor Taiwan be lehet X elni a Kínaiaknak. Az USA meg már nem hiszem hogy képes lenne két frontot is kezelni. Ahhoz már legyengült. Max atommal. Akkor meg ő is behúzhatja az X et a fejfára.Én nem hiszem, hogy az oroszok megtámadják Ukrajnát, miért tennék Krím az övék Donbasz is és emiatt Ukrajnát sem fogják felvenni a NATO-ba....
Az nem tengeren megy?Kína-Nyugat-Európa áruforgalom 70%-a Kazahsztánon keresztül halad.
Félreértetted. Nem az ISS a lényeg. Hanem minden más. Az ISS már jóval túlvan a tervezett élettartamán. De azért az elég erős, hogy egy a modernizálni szánt modult felküldtek gyakorlatilag félig kész állapotban.Ok, ez igaz....
Sorold már fel légyszives kik üzemeltetik az ISS-t?
Lehet nem csak a ruszkik bakija?
( Ahányan üzemeltetik azt az állomást annyi nemzet hibája, és bukása.)
Most tényleg hülyének tetted magad? A Nauka, mint sikeres projekt? A 25 sikeres indításban milyen innováció is volt?Nauka + Pricsal, 25 sikeres indítás.
De nincs semmi értelme annak, hogy oroszok megtámadják Ukrajnát sokkal többet veszítené nem vele mint amit esetleg nyernének.....Ha az oroszok megtámadják Ukrajnát akkor Taiwan be lehet X elni a Kínaiaknak. Az USA meg már nem hiszem hogy képes lenne két frontot is kezelni. Ahhoz már legyengült. Max atommal. Akkor meg ő is behúzhatja az X et a fejfára.
Hosszútávon a lépések nem kedveznek az usának ha megtartják az oroszok Kazahsztánt.
Viszont a medve is belülről a gyengeség jeleit mutatja. Mert valjuk be ott se nincs rendben minden.
Hosszútávon az igazi nyertes Kína lesz. A nevető 3 ik. Bagoly hol vagy? Baz azok az elemzések ámokfutások. Még a végén bejönnek
Látom nem hallottál a kazah nacionalizmus erősödéséről. Ha a nacionalisták kerülnek hatalomra , az lenne az első.hogy felmondanák a bérleti szerződéseket.Hogyan vesztenék el Bajkonurt? Nettó bevétel a kazakoknak. Na ha attól zárnák el őket, akkor még a nemzetközi közvélemény is támogatna egy bevonulást.
Megismétlem. Semmi de semmi olyan nincs ott az amerikaiaknak, amire szükségük lenne. Vagy ha a nyersanyagokra lenne is szükségük, kihozni már nem tudnák.
Minek kellene katonai logisztikai központ oda? Most, amikor kivonultak Afganisztánból???
Ezzel az erővel a Marianna-árok aljára is kívánhatnának egy általad vizionált katonai logisztikai központot, nem?
Az előbb még Hruscsovval pacsiztál, mert bevonult '56-ban...Nem foglalkozom a múlttal, csak a jelen és a jövő érdekel.
A SZU felbomlása után kialakult helyzetre és a hosszútávu pénztelenségre, szankciókra tekintve az oroszoknak ez siker.Oroszokról beszélünk.Most tényleg hülyének tetted magad? A Nauka, mint sikeres projekt? A 25 sikeres indításban milyen innováció is volt?
Mert még sokan kínlódnak 56-al, nem bírják megérteni, hogy előre kudarcra volt ítélve.Az előbb még Hruscsovval pacsiztál, mert bevonult '56-ban...