[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

August1

New Member
2020. augusztus 26.
13
8
3
Nem kell betojni. Ahogy látom lesz itt olyan aki etetni fog - akár csak azért is, mert "éhes vagy". Nagyon kedves ez az apró "csúsztatásokkal" teli hsz -ed. Csak egyet emelnék ki, hogy én olyat állítottam volna, hogy nem szereted a magyarokat. Ugye pontosan azt írtam, hogy egy ugyanilyen bemelegítés után jött az a bizonyos oldalakig tartó személyeskedő és gyűlölködő kommentcunami.

Az is örömmel tölt el, hogy "wikipédiás tudás" -ozol, mikor pont a tudásomat nem "csillogtattam" irányodban. A "kisbetűs te" -vel meg simán együtt élek, ha az tőled jön. Ugye az első hozzád szólásomban is ez ment az irányodban. Amennyiben megnézed a fórumban a hsz -eimet, akkor láthatod, hogy kb. te vagy a "jubileumi első" akivel ezt megejtem.

Még egy tárgyi tévedés. A véleményt tiszteletben tartom bárkitől is jön. Én téged nem tartalak semmibe se - a "véleményeddel együtt". Na szevasz ...

Hasonlítasz engem valakihez aki nem szereti a magyarokat mintha én lennék. Ergo azt sugallod ,állítod hogy nem szeretem a magyarokat..
. No ennyit rólad .
Ha nem értesz egyet a gondolataimmal nemkell rá reagálni, semmi baj. Személyeskedhetsz tovább ha gondolod, se nem ismersz se nem tudsz rólam semmit,folytathatod remélem boldog leszel tőle ahogy érzed.
Érdekes hogy engem vádolsz személyeskedéssel amikor a legelső kommented másról sem szólt irányomba. Se időm nincs se kedvem ilyen barmokkal személyeskedő dolgokba belemenni, úgyhogy a továbbiakban kímélj meg attól hogy reagálsz bármire amit esetleg írok. !!!
Sajnálom hogy ilyen zárt agyúan közlekedsz és irányulsz másokhoz. Remélem egyszer majd felébredsz.
Na szevasz.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 501
93 722
113
Érdekesek ezek a horvát nyaralások.
2 éve jelent meg Orbanról ez a kép egy "vendéglőssel".
7UoPeAXiOCIrDa9qs.png

Nos mint a halála kapcsán számomra most kiderült, ez a "vendéglős" korábban a horvát katonai elhárítás vezetője volt....

"harcolt a polgárháborúban, sőt Sunja város védelmének parancsnoka is volt, később pedig a katonai elhárítás vezetője is volt 2000-ig."
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 332
20 768
113
Többnyire ezen oldalakon tényeket nagyon nem lehet olvasni
ezeken az oldalakon többnyire csak "elmélkedés" zajlik
Ez, így egész egyszerűen nem igaz.
Jó pár olyan fórumtag van, aki elsősorban nem a véleményével színesíti az ittenieket, hanem híreket szállít szerte a világból. Azon területekről, amelyekre figyel.
Rengeteg olyan információ és tényanyag jelenik meg itt amit a magyar források egyikében se találsz meg.
És igen, vannak olyanok, akik nem a híreket szállítják, hanem a véleményüket.
Sőt, még az is megesik, hogy ugyanazon tényekből nem mindenki ugyanazt a következtetést vonja le. Pontosan úgy, mint az élet más területein.
És ez a fórum technikai részében is így van.
 

kiskrumpli

Well-Known Member
2017. szeptember 29.
631
2 659
93
Egy kis értetlenkedés elsőre ... hmmm. Namost, ha egy ideje olvasod a fórumot - akár ezt a topikot - akkor kb. tisztában lehetsz vele, hogy az alább említett kolléga pont ezzel a szöveggel "melegített" be (nálam az első mondatod után már elfogott egy "deja vu érzés" - de ez végig fokozódott). Aztán ez a jóember lenyomott vagy 5 oldalnyi durván személyeskedő meg magyargyalázó flood -ot ide, amire Ulippo pl. a fénykorában sem vetemedett szerintem. Ugye az illető az alábbi miatt (ezt több hozzászólásban is mélységeiben fejtegette) lett elküldve két hónap pihenőre, de kb. másik 5 dolog miatt is lehetett volna ...



Aztán elolvastam még egyszer az első két hozzászólásod. Tök ugyanazon elírások bizonyos szavakban, ugyanazok a stilisztikai hibák stb. Itt nem a hibák a lényeg, hanem, hogy ugyanazok ... Nekem itt vált egyértelművé. Kb. a lottóötös kategóriája, hogy személyedben nem erdifefe1 kollégát üdvözölhetjük ...

Apróság, de pont erdifefe1 kollégából nézném ki a gátlástalansága és "szorgalma" terén, hogy mondjuk annyi erkölcsi és morális tartása sincs, hogy a kiszabott penitenciát (2 hónap pihenő) ne töltse ki és egy új acc regisztrálásával újrakezdje ... Igazából még 2 nap "szuszanásnyit" sem.

Aztán megnéztem, hogy mi újság az acc -okkal. erdifefe1 két hónap pihenőre lett büntetve tegnap 8:21 -kor. Aztán ezt követően lettél beregisztrálva te - aztán jött is az említett két hsz ...

Tudod én hiszek a fatális véletlenekben, de nem ennyire ... :) A részemről amíg nem teszel hozzá érdemben a fórumhoz - akár más topikban - addig maradsz a erdifefe1 dobozban nálam. Ennyire is veszem komolyan az eddigi írásaidat (semennyire).
Ugyanazok a helyesírási hibák minden mondatban, ugyanaz az üzenet (szarok vagytok magyarok, ne reménykedjetek), csak más stílusban előadva, ugyanaz a bomlasztó szándék. Korábban azt a szöveget nyomta itt, hogy miért utálunk mindenkit, megérdemeljük a sorsunkat, persze ő nem utál senkit. Most meg az első hozzászólásában nagyon bizonygatja, hogy ő húdeutálja a románokat. Ennél átlátszóbb terelést nehéz lenne kitalálni.
Még új nevet sem tudott kitalálni magának, csak beírta a mostani hónapot ugyanúgy egy 1-essel a végén és löki ugyanazokat a szövegeket, csak most már "személyes tapasztalatokon" alapulva, amik eddig nem voltak. Csak ebbe a két topikba kommentel, csak ebben a témában.
Nem furcsa, hogy amikor valamennyire is optimista hangnem uralkodik el a fórumon akkor mindig feltűnik valaki, aki szerint mindez tévedés és biztosan tudja személyes tapasztalatok alapján hogy minden szar?
Nálam megy is ignore-ra ez a kis gusztustalankodó.
 

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
2 399
8 656
113
Én pártiumból származom feleségem székelyföldről. Szerencsére én teljesen mást tapasztalok mint a nyári kolléga. Szerencsém volt az Ottani Magyarországról fenntartott egyetemen tanulni sokakkal, s én azt tapasztalom, hogy ez egy eszméletlen nagy lökést adott egész székelyföldnek. Fel fog virágozni a kulturális, tudományos élet,stb. Szerintem, bár ez teljesen szubjektív mintha több lenne a gyermek is...(legalábbis székelyföldön, pártium, az mást tészta ) Pártium kicsit elfelejtett dolog, mind az autonómia részéről, mind minden részről, pedig határos az anyaországgal.(igazság szerint azért ott is sokkal jobb a helyzet a kultúra szempontjából mint korábban) Valamiért úgy érzem kevésbé fontosnak számít Magyarországról nézve mint mondjuk a székelyföld. De vannak bizony sokan olyanok akik tényleg csak azért adják román iskolába a gyerekeiket, hogy hátha úgy jobban boldogulnak, de akiket én ismerek azoknak mind magyar az anyanyelve max a második lesz a román, ha egyáltalán megtanulja(én mai napig is csak töröm[dacból sem tanultam]). Vannak olyanok akik vegyes házasságba kerülnek s elvesznek, s vannak olyanok is mint én aki azt mondta nekem az ígéret, hogy majd talán egyszer ködös álmainkban visszakerülünk Magyarországhoz nem elég, s lelépnek ide a csonka földre, mert elegük van a rendőrökből, az összes köcsög román hivatalból, a balkáni kultúrából.
Mai napig sem értem ezt a politikát, hogy szülőföldön maradás. Persze szívjál egy életen át hátha egyszer lesz egy olyan vezetés aki visszaveszi ami a miénk. Minek? Az unokákért? Egyszer élünk sajnos, s mérlegre kell tenni mi a fontos.
Ott sem éltem rosszabbul mint itt, itt is ott is dolgozni kell, nem azért jöttem el.
 

Hegylakó

Well-Known Member
2019. január 17.
1 552
4 734
113
Én pártiumból származom feleségem székelyföldről. Szerencsére én teljesen mást tapasztalok mint a nyári kolléga. Szerencsém volt az Ottani Magyarországról fenntartott egyetemen tanulni sokakkal, s én azt tapasztalom, hogy ez egy eszméletlen nagy lökést adott egész székelyföldnek. Fel fog virágozni a kulturális, tudományos élet,stb. Szerintem, bár ez teljesen szubjektív mintha több lenne a gyermek is...(legalábbis székelyföldön, pártium, az mást tészta ) Pártium kicsit elfelejtett dolog, mind az autonómia részéről, mind minden részről, pedig határos az anyaországgal.(igazság szerint azért ott is sokkal jobb a helyzet a kultúra szempontjából mint korábban) Valamiért úgy érzem kevésbé fontosnak számít Magyarországról nézve mint mondjuk a székelyföld. De vannak bizony sokan olyanok akik tényleg csak azért adják román iskolába a gyerekeiket, hogy hátha úgy jobban boldogulnak, de akiket én ismerek azoknak mind magyar az anyanyelve max a második lesz a román, ha egyáltalán megtanulja(én mai napig is csak töröm[dacból sem tanultam]). Vannak olyanok akik vegyes házasságba kerülnek s elvesznek, s vannak olyanok is mint én aki azt mondta nekem az ígéret, hogy majd talán egyszer ködös álmainkban visszakerülünk Magyarországhoz nem elég, s lelépnek ide a csonka földre, mert elegük van a rendőrökből, az összes köcsög román hivatalból, a balkáni kultúrából.
Mai napig sem értem ezt a politikát, hogy szülőföldön maradás. Persze szívjál egy életen át hátha egyszer lesz egy olyan vezetés aki visszaveszi ami a miénk. Minek? Az unokákért? Egyszer élünk sajnos, s mérlegre kell tenni mi a fontos.
Ott sem éltem rosszabbul mint itt, itt is ott is dolgozni kell, nem azért jöttem el.
Becsüllek! Azért is hogy kimondtad a végén amivel egyet nem értek, de megértem.
Mindezt úgy, hogy horvát iskolába jár mindhárom gyerekem, de igaz magyarnak mondja magát mind. Jól megfér a Kárpátia és a Thomson egy közös autós zenehalgatásnál.
A megmaradás és az asszimiláció haláli elegy. Nákunk a korábbi horvát konzul kisfia és az én fian jó barátok voltak óviban. Na a horvát óviban az echte horvát kissrác 3 hónap alatt megtanult magyarul játék közben. Biztos hogy a Partiumban ez hasonlóan nehéz helyzet!
A horvátok ugyanúgy vesznek el nákunk pedig példaértékü a kormány hozzáállása. A falvakból ha bemennek a többségi városba, akkor elvesznek. Talán annyi, hogy most olyan szülök hozzák a suliba a gyerekeiket, akik nem beszélik a nyelvet. Talán a magyar is vonzóvá tehetö! Szuper ( ez nem szöveg, valóban fullos) magyar iskolák, vegyes tanterv és a legjobb pedagógusok. Akkor lehet egy kis magyar reneszánsz!
 

Hegylakó

Well-Known Member
2019. január 17.
1 552
4 734
113
Érdekesek ezek a horvát nyaralások.
2 éve jelent meg Orbanról ez a kép egy "vendéglőssel".
7UoPeAXiOCIrDa9qs.png

Nos mint a halála kapcsán számomra most kiderült, ez a "vendéglős" korábban a horvát katonai elhárítás vezetője volt....

"harcolt a polgárháborúban, sőt Sunja város védelmének parancsnoka is volt, később pedig a katonai elhárítás vezetője is volt 2000-ig."
Nem merted a forrást belinkelni, mi?;):hadonaszos:

Nekem is viszketett a szemem amikor olvastam (444)! De olvastam! :oops::rolleyes:
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 603
25 030
113
Valamiért úgy érzem kevésbé fontosnak számít Magyarországról nézve mint mondjuk a székelyföld.
Pártiumban elég kevés a magyar nagy tömbben, talán már nincs is, míg Székelyföld mondhatni homogén. Én úgy gondolom, hogy ha Székelyföldet sikerül stabilizálni (autonomia, népességszám stb...) akkor könnyebb onnan elindulni visszafelé kb mint egy satu. A másik ha nyeregbe leszünk Én azt csinálnám, hogy Nyírbátor-Gyula mentén iparosítanék (ami ugyebár látszik, BMW, Airbus) és így Szatmárnémeti-Nagybánya-Arad háromszögön belül talán elkezdődik egy kis magyarosodás
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 109
82 822
113
Most kezdődik a forradalom felfalja saját gyermekeit rész és fel kell számolni a kínos részeket? Vagy ezt most miért csinálták?
Azovos neonácik és Nacionalista hadtest tagjai voltak. Ukrajnában ezekre nem vonatkozik a törvény. Bárhol bármit megtehetnek. Most Harkovnál megállítottak egy buszt és szétlőtték a "Patrióták - az életért" polgári mozgalom tagjait. Két ember meghalt, 1 -et elraboltak. Ilyen dolog bármikor megtörténhet magyarokat szállító busszal is.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 052
9 574
113
Azovos neonácik és Nacionalista hadtest tagjai voltak. Ukrajnában ezekre nem vonatkozik a törvény. Bárhol bármit megtehetnek. Most Harkovnál megállítottak egy buszt és szétlőtték a "Patrióták - az életért" polgári mozgalom tagjait. Két ember meghalt, 1 -et elraboltak. Ilyen dolog bármikor megtörténhet magyarokat szállító busszal is.

Ajjaj, ez most azt jelenti, hogy be kell avatkozni Ukrajnába is...
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 266
113
Pártiumban elég kevés a magyar nagy tömbben, talán már nincs is, míg Székelyföld mondhatni homogén. Én úgy gondolom, hogy ha Székelyföldet sikerül stabilizálni (autonomia, népességszám stb...) akkor könnyebb onnan elindulni visszafelé kb mint egy satu. A másik ha nyeregbe leszünk Én azt csinálnám, hogy Nyírbátor-Gyula mentén iparosítanék (ami ugyebár látszik, BMW, Airbus) és így Szatmárnémeti-Nagybánya-Arad háromszögön belül talán elkezdődik egy kis magyarosodás
Egy kis ötletelés:
Csak a határmenti nagyvárosokat nézve Temesvár 24 ezer, Arad 15 ezer, Nagyvárad 45 ezer, Szatmárnémeti 45 ezer, Nagyszalonta 10 ezer a magyar lakosok száma, egy-egy városban, ráadásul a magyar határhoz közel, lényegében mellette. Ezek még csonkaországi településméretben sem a legkisebbek. Viszonyításként Nagykanizsán 47 ezren laknak.Az elszegényedő határmenti vidékek természetes kereskedelmi, kulturális, gazdasági központjai voltak a fentebb sorolt városok.
- Lehetnének kétnyelvű rádióadók, a két nép zenéjével. Sajnos a romániai (de a szlovákiai) adók sugárzása sokkal erősebb, zenei felhozataluk fényévekkel jobb; még én is inkább azokat hallgatom.
- Határ mentén élőket lehetne jobban arra rávezetni, hogy nekik a történelmi településközpont végülis ezek a határmeni városok; ha lennének kulturális programok, könnyűzenei programok, magyar szóakozóhelyek -vagy ezek ismertebbek lennének, lehet, hogy többen járnának oda.
- Gyerekeket kell szervezetten ezekbe a városokba látogatóba vinni, a határhoz közelebbi, egy nap alatt megjárható úticélok népszerűsítésével, támogatásával; mind két oldalról.
- Gazdasági kapcsolatok élénkítése. Ne a román kereskedő jöjjön ide felvásárolni a terméket, hanem mi vigyük oda, mondjuk magyar tulajdonú boltokba, ; kár a vállalkozók könnyebben tudjanak ott vállalkozást létrehozni, üzletet nyitni, partneri kapcsolatokat létesíteni. Állami irodák létrehozásával a határmenti régiókban. Esetleg termőföldek vásárlása vállalkozás indításhoz.
- Több határátkelő. Számos olyan a román oldalról elszigeteltebb, zsákfaluvá alakult falu van, sokszor zömében magyar lakossággal, akik irányábban utakat, vagy még kell, határátkelőket kell nyitni.
- Vasúti közlekedés fejlesztése. Csak Szegedet nézve is több olyan vonal van, amely Szerbiába, Romániába vezetne, de fel van számolva minimum egy szakasza, de sok esetben egész könnyen járhatóvá tehető. Lehetne akár közvetlen Szeged-Ara, Szeged-Temesvár vonal is.

Kicsit más:
Nem egyenként kellene nézni a városokat, hanem tömbönként, hisz BP-n is -pláne Nyugat Európában- simán 1+ órát is közlekednek az emberek a munkába, a dolgaikat intézni. Ha egy példát veszünk Szeged (161 ezer) - Arad (160 ezer, 15 ezer magyar, 78% román) 1 órán belül lehetne vasúttal is, Makó (27 ezer lakos) - Pécska (13 ezer lakos, 57% román, 3000 magyar), Nagylak (7000 fő, 170 fő magyar, de a románok aránya 44%, a többi 42% szlovák és 5% cigány) azaz összesen: csak a nagyobb településeket nézve több mint 400 ezer fő, a romániai nagyobb települések magyar lakossága 18 ezer. Csak közvetlen egy Arad-Szeged közti vasútvonal mentén! És ehhez csatlakozik közvetlen Hódmező", Szabadka Nagyszentmiklós, Zenta stb. Tehát egy igen jelentős körzet, amelynek a súlypontja lehetne Szeged és környéke, ami egy akár magyarországi munkavégzés, akár magyar munkaerő romániai megjelenése a határon túli magyar életnek, identitásnak adhat egy lökést a gazdasági hasznon túl.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 311
55 614
113
Azovos neonácik és Nacionalista hadtest tagjai voltak. Ukrajnában ezekre nem vonatkozik a törvény. Bárhol bármit megtehetnek. Most Harkovnál megállítottak egy buszt és szétlőtték a "Patrióták - az életért" polgári mozgalom tagjait. Két ember meghalt, 1 -et elraboltak. Ilyen dolog bármikor megtörténhet magyarokat szállító busszal is.



Biztos helyuk van az EU - ba, meg a Nato - ba.... :)
 
  • Tetszik
Reactions: zeal

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 988
87 597
113
Érdekesek ezek a horvát nyaralások.
2 éve jelent meg Orbanról ez a kép egy "vendéglőssel".
7UoPeAXiOCIrDa9qs.png

Nos mint a halála kapcsán számomra most kiderült, ez a "vendéglős" korábban a horvát katonai elhárítás vezetője volt....

"harcolt a polgárháborúban, sőt Sunja város védelmének parancsnoka is volt, később pedig a katonai elhárítás vezetője is volt 2000-ig."

Nem kell túlreagálni! Amikor először újítottak fel templomot a magyarok a délszláv háborúban elpusztultak közül, onnan az ismeretség. Ez később 1999ben a NATO bombázások miatti egyeztetések kapcsán sem halt el.


OFF:
Ez nem Gyurcsány, aki KGBsekkel nyomult itthon és világította át a titkosszolgálatokat! A 444 is mindig saját magukból indul ki ... Pl. tegnap képesek voltak leírni:
A felcsúti csodacsapat elkezdte, aztán gyorsan be is fejezte Európa meghódítását. Csakhogy tele voltak koronavírusos játékosokkal. Ha nem hoznak fel NBIIIból ifiket, ki se tudtak volna állni. Ha nem állnak ki, a Hammarbyé a meccs 3:0val. A Hammarby az egyik legjobb svéd csapat. A Puskás - akit Felcsútnak hív az index-444-hvg kombó - a legnehezebb selejtezős ellenfelet kapta. Látva a Vidi és a Honvéd játékát, az még nagyobb kudarc. Lehet röhögni, de a Puskás egyetlen meccset se játszott az NB1ben idén, pont mert koronavírusosok lettek a játékosai. így indult a móka a kupában, ifikkel, miközben a svédeknél régóta nagyüzem van.
ON:
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 988
87 597
113
Gyurkát ha nem muszáj nem linkelek! Majd ha fizet! Ez felhívás! :p
A 444 betette Szíjjártót Lukasenko ellen tüntetni, miközben előtte Totót simogatta Putyin a Szemlőhegyen. Petya nem volt pozícióban. De legalább nem ment ki CIAs tüncikre, mint az USA Jóbarát amikor megpróbálták megbuktatni 2010 után a magyar kormányt Oboáék.
 
  • Tetszik
Reactions: Littlejohn