Ki gondolhatta volna, hogy ilyen bekövetkezhet majd?
Szerencsére majd sitty-sutty lesz ami kell ha kell. Hiszen làtszani fog elôre, ha helyzet lesz és majd akkor beszerezzük a dolgokat.
Ahhoz a konfliktushoz (mármint szerintem ami fenyeget) nagyjából minden itthonról készül. Erről szól a hazai hadiipar fejlesztése.
Gondolom inkàbb örülnöd kellene nekik, hogy mentek ezt csinàlni, mert nélkülük a szerzôdésesekre hàrulna mindez.
Igazság szerint nem annyira örülök. Nekem is voltak/vannak ötleteim arra, hogy hogyan lehetne a tartalékos erőt felfuttatni, de valljuk be, az már régen kevés és és késő, ha a jelenlegi tartalékos rendszert pofozgatjuk tovább. A megoldást fentebb már leírtam.
Hàt ugye a NATO vàllalàs elszedte minden màs elôl a pénzt ( nesze b+ ), így csak ennek a feltöltésérôl kell gondoskodni. Jövôre, ha nem hazudott a kormànygépezet az népének, màr egész magas fizetés fog keveset érni itthon a legjobb rendszer alapvetô mechanizmusai szerint, szóval ha harsànyan a nagy szàmot mondogatjàk meg villogtatjàk, az àltaluk generàciónként egyre jobban erre szoktatott emberek egy része a nagyobb szàm miatt oda megy majd.
A NATO vállalás teljesítése a fontossági sorrend elején kell legyen. Mert amellett, hogy saját erőt növel, biztosítja a szövetségen belüli helyzetünket.
Ha még ez sem lenne, akkor lenne piszok nagy baj!
Még szerencse, hogy a kivàló ideológiàkra és rejtett erôforràsok tömeges kinevelésére épített az eddig kitalàlt legjobb rendszer része vagyunk. Ez sokkal gyorsabban, hatékonyabban, problémamentesen mûködik mint a múltbarévedô magyar nemzetes, amikor az emberek alaperkölcsének része volt ez is.
Akármennyire is fáj neked modern társadalomban nem akarnak az emberek katonának menni. És nem, nem látom, hogy a Mi Hazánk mozgalom összes tagjának kötelező lenne a tartalékos katonai szolgálat. Nem várom el tőlük, csak rávilágítok az ájtatosságra.
Szóval tömören, mind a kormàny, mind a nép azt zabàlja a moslékosvàlyúból a kérdésben, amit fôzött. Gratulàljunk nekik együtt. Hiszen ha mégis valami atavisztikus kényszert kellene bevezetni ami régen mûködött, az azt jelentené, hogy az eddigi baromsàgokat nemzetellenes alkalmatlan majmok vezették akik kiölték a hazafisàg gondolatàt ugye?
Szerintem te egészen máshogy értelmezed a hazafias gondolkodást, mint a legtöbb ember Magyarországon. És ezzel nem azt mondom, hogy biztosan jól látod. Igazság szerint már az komoly érdem, hogy legalább annyira megmaradt a hazafias gondolkodás itthon a rendszerváltás után, amennyire.
Nyilván Orbánék is félnek a sorkatonaság reaktiválásától - mint ördög a tömjénfüsttől - de elkerülhetetlen lesz.
Olvastam vele kapcsolatban, hogy benne egészen mély nyomokat hagyott a sorkatonasága, és a jelenlegi állapot szerint nem jó formában. Szerintem Orbán nem csak a politikai kockázata miatt ódszkodik aktiválni a dolgot, hanem inkább amiatt, mert attól fél, hogy a Néphadsereg féle sorkatonaság létezik csak. Én nagyon örülnék, ha elvinnék egy kis osztálykirándulásra Skandináviába, vagy Izraelbe, hogy mutassanak neki jó példát is!