[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 190
29 205
113
Lehet, hogy a fegyverpénzek 90 %-a otthon landol.
Az újjáépítési pénzeknél ez az arány biztosan jóval kisebb. Az ukrán infrastruktúrát nem az USA-ban gyártják le, hogy utána átszállítsák.
Olyan még nem fordult elő a történelemben, hogy a multicég megnyerte a kivitelezési pályázatot, vitte a lóvé nagy részét, a helyi alvállalkozókat meg nem (teljesen) fizette ki.
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
20 016
38 349
113
Egy olasz cikk az Ukrajnával kapcsolatos magyar külpolitikáról:

"A Corriere tudósítója szerint Orbánt többen is a putyini Oroszország ötödik hadoszlopának tekintik Európában, a magyar álláspont mögött azonban történelmi, gazdasági és pszichológiai okok szövevénye húzódik meg, amelyeket meg kell próbálni kibogozni, ha el akarjuk kerülni a korszakos jelentőségűnek tervezett EU-csúcs kudarcát."

Ukrajnai háborúról
"Előfeltételek nélküli tárgyalásokat kérünk" - mondta Magyar Levente - "mert minden megállapodás jobb, mint a háború. A múltban mi is lemondtunk területeink egy részéről", utalva arra, hogy az első világháború után Magyarország területének kétharmadát elcsatolták."

Az orosz viszonyról:
"A miénk nem szerelmi történet, nem is történelmi kapcsolat - magyarázta Magyar Levente. Ez szerinte egy pragmatikus megközelítés: amíg Oroszország nem jelent közvetlen fenyegetést, addig szeretnénk fenntartani az együttműködést."

"A Corriere cikkében felhívják a figyelmet arra, hogy az orosz-ukrán konfliktus megítélése Magyarországon merőben más, mint például Lengyelországban vagy a balti országokban:a magyarok nem közvetlen és egzisztenciális fenyegetésként érzékelik, hanem egy helyi konfliktusnak tekintik, nem érzik magukat a részesének."

 

Shadow

Well-Known Member
2018. október 29.
1 325
4 519
113
nem olyan biztos az. miket épít újjá ukrajna azokból a pénzekből? trafóállomásokat egyéb energetikai elosztóközpontokat vasúti légi csomópontok kritikus berendezéseit... stb. ezek bizony nem ukrajnába készülnek. lehet írni hogy ezt meg azt a várost teljesen szétlőték meg hasonlókat . de azok a városok falvak nincsenek is ukrán kézen. a front közelébe meg nemigen építkeznek.
Ez pontosan így van ugyan az lesz a recept mint Irak újjáépítésekor. Persze épültek utak, meg épületek, de közben betették a lábukat az USA olajipari cégei és gyakorlatilag mindent felvásároltak. Az energetikai infrastruktúrát is USA cégek építettek újra:


Nem véletlenül vannak bent az USA katonái a mai napig...
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 588
17 765
113
Ez pontosan így van ugyan az lesz a recept mint Irak újjáépítésekor. Persze épültek utak, meg épületek, de közben betették a lábukat az USA olajipari cégei és gyakorlatilag mindent felvásároltak. Az energetikai infrastruktúrát is USA cégek építettek újra:


Nem véletlenül vannak bent az USA katonái a mai napig...
Van egy apró különbség,hogy Ukrajnában nincs amerikai katona,és a buli végén,az oroszok mondják majd meg,hogy ki,és mit épít.
 

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
705
1 950
93
Milyen gránátokat dobálnak a drónokkal? Ahoz túl hatékonyak, hogy valami házi barkács legyen, és túl egyformák is, de legtöbbször nem kézigránátot használnak, hanem valami hosszúkás kis szart amiből ki sem néznéd, hogy ekkora pusztítást végez akár 5-10 méter távolságból is.

U.I. Magyar veto az ukránok EU csatlakzási próbálkozásai ellen
Szóval rajtunk kívűl mindenki hülye? Legyen így. Vagy akár lehet így is. De biztos, hogy ennyire meg kell útáltatni magunkat mindenkivel? Mi ennek a valós haszna? Egyre kevésbé érzem azt, hogy jó úton haladunk. Függetlenűl az ukránoktól. Egy pici jelentéktelen, egyre ostobább és szűklátókörűbb társadalommá alakít minket Viktorunk. Gyakorlatilag a vetózgatáson kívűl semmilyen súlyuk nincs Európában. Egy menekülőpályánk lehetett volna, az pedig a szürkeállomány fejlesztése! Na ezt zuhanópályára tették a hatalmuk egyetlen lehetséges megőrzése miatt. Már ott tartunk, hogy saját magunkat is rühelljük! Egy kibaxott bánatországgá váltunk az elmúlt évtizedekben. Egyszerűen nem értem ezt a bődületes kiállást a kinti magyarokért sem. Mi nem vagyunk zsidók! Nem a hitünk, hanem a határainak és az egyéni érdekek miatt magyar a magyar. Az épkézláb ukrajnai magyarok már vagy itt vannak, vagy jól elvannak ott. A következő generáció pedig már nem lesz magyar csak max hírből. Nézzetek már utána, hogy kikért harcolunk ennyire! A nagytöbbseg szavazni átjáró cigány!!! Akiket muszály a szavazatokért ott etetni, mert ha idejonnek megeszik a Viktort nyersen!!! Sajnálom azokat akik kivételek, és érdemes értük kiállni! De sajnos nagyon nagyon kevesen vannak. Rájuk kellene koncentrálni! Akár be lehetne őket hozni a kihalofelben lévő magyar vidékre is. De csak őket!!! Nem az ukránmagyarcigányt!!! Jaaa!! Hogy aki valamirevaló volt az nem állt meg itt.... Hmmm! Hát Viktor, ez nagyrészt a te bűnöd is!!! Velük kellett volna foglalkozni, nem a szavazocigányaiddal!!! Sajnos borzasztó elkeserít ami ebben az országban történik. És még kilátás sincs semmire (senkire) ami biztató!
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 240
37 090
113

Sékeljobboldal, herbálterror és szkíták – erősen zárja az évet a parlament​

Sékeljobboldal​

A Mi Hazánk alelnöke olyan interpellációt nyújtott be, ahol a dollárbaloldal mintájára sékeljobboldalként utal a kormányra. Novák Előd többek között azt nehezményezi, hogy a kormány beavatkozott az Izraelben zajló konfliktusba. Értékelése szerint az izraeli háborúval kapcsolatos magyar parlamenti nyilatkozat egyoldalú kiállás volt Izrael mellett, béke helyett háborús uszítással ért fel.
Sékeljobboldal hehehe
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 832
47 148
113
Szerintem most nagyon észnél kell lenni az EU-s tárgyalások kapcsán.
Én is azt érzem, amit a "pestisrácokos" cikkben leírnak, hogy Orbánt tökéletes bűnbaknak tartják a nyugat-európai rohadékok. Csak azzal nincsennek tisztában, hogy ezt Orbán és a nyugati támogató pártjai ki fogják használni a jövő évi EP választási kampányban.
Hogy mi is a jelnlegi magyar állás, arról érdemes végigolvasni Orbán a francia lapnak adott legutóbbi nyilatkozatát.
Teljesen egyértelműen leírja, hogy Ukrajna EU csatlakozásával ne is próbálkozzanak, mert azonnali vétót fog alkalmazni, ellenben más ügyben kompromisszum képes. Ne legyünk meglepve, ha lesz megállapodás, méghozzá tompított mértékű pénzügyi támogatás átengedése révén, cserébe a mi teljes fennálló pénzügyi hátralékunk kifizetésével.
Az előbbi nekünk olynagyon nem fog fájni, hiszen az összeeurópai buli, az utóbbi viszont olyan lökés lehet a magyar gazdaságnak, hogy leszarjuk azt, ha kicsit többet kell a közösbe dobni. Ráadásul egy csökkentett (valaki már bedobta az 50%-os mértéket ide) ukrán támogatás nem húzná ki a vízből az ukránokat, csak vehetnek még egy levegőt. Jelenleg nem az a fő probléma, hogy pénzük nincsen. Hanem az, hogy már hadianyagot sem tudnak sehonnan szerezni.
A pénz önmagában nem fogja megállítani az orosz rohamcsapatokat, vagy a tüzérséget. Idén még fognak tudni nyugdíjjat meg fizetéseket adni, de jövőre tavasszal ugyan ott lesznek, mint most.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 973
87 488
113
"Azt viszont szerette volna, ha – mielőtt meghal – Göncz átadná neki a Köztársasági Érdemérem Nagykeresztjét.

Sokan csodálkoztak ezen: miért fontos egy haldoklónak egy kitüntetés. Én nem csodálkoztam.

Eszembe jutott egy emlék. A miniszterelnök meghívott a rezidenciára egy vasárnap délután. Beszélgetés közben megkérte a fiát, hogy vegye ki a vitrinből, s mutassa meg nekem a Nagykeresztet, amit az édesapja kapott annak idején, s amelyet örökségül ráhagyott. Nos, Antall nem magának akarta a Nagykeresztet. Örökségül akarta hagyni idősebb fiára. Azt remélte, ő lesz az a családból, aki tovább viszi az általa képviselt eszmeiséget.

Göncz, amikor Boross közölte vele a miniszterelnök kívánságát, először hallani sem akart róla, később aztán beadta a derekát. Amikor szombat délután beviszi a kórházba a kitüntetést, homlokon csókolja az ágyában kiszolgáltatottan fekvő miniszterelnököt. Szemtanúk egyöntetű állítása szerint Antall arca ettől a csóktól megvonaglik. Debreczeni Józsefnek alighanem igaza van, amikor a miniszterelnökről szóló könyvében azt írja, hogy ebben a pillanatban Antall valószínűleg azt érezhette, amit Jézus érezhetett a Getsemáne-kertben az elfogatása előtti pillanatokban…"

 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 062
33 096
113
A magyar politika dolga lett volna a Nyugat szemének kilopása
Pont az van,hogy ezt tették-csak saját maguknak,nem a Haza javára.
NATO-ellenesként egyátalán nem értem, nem is érthetem, hogy mi miért a szövetség érdekeit tartjuk előbbre és miért nem a sajátunkét.
A NATO tagság az érdekünk.Túl gyengék vagyunk,ahoz,hogy ne legyünk NATO tagok.
A NATO tagság érdekében meg teljesiteni kell a NATO alapkövetelményeit (az viszont igaz,hogy azt úgy is lehetne,hogy a Haza érdekét is jobban beleszőjük,de itt megint a hatalompolitikai érdek felülirta a Haza érdekét-szemembe ez netto hazaárulás)
legalább sírtunk volna, hogy adjanak.
Addtak volna-mi voltunk balfaxok
Kiképzés fenntartása volt a Mi-24 reaktiválás funkciója és arra nagyon jó ötlet volt.
Nettó marhaság.10 tonnás méregdrága üzemű gyakorlógép-a hülyeség Csimborasszója.Mókusokat vettünk volna az árukon,sokkal jobban jártunk volna-és a hozzávaló modern fegyverzet is ki jött volna belőle.
Mihuk méretük és kialakitásuk miatt a modern (nyugati) harci helikopterek harceljárásainak gyakorlására meg ráadásul alkalmatlan is.
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 597
6 034
113
Én abszolút NATO-ellenesként egyátalán nem értem, nem is érthetem, hogy mi miért a szövetség érdekeit tartjuk előbbre és miért nem a sajátunkét. Ha már úgy esett, hogy beléptünk, legalább sírtunk volna, hogy adjanak.
.
.
Ugy esett, hogy beleptunk???? Amikor Barcsot bombaztak a szerbek, meg ment a hatarmenti eröfitogtatas a reszukröl, akkor az orszag 100%-a, szerintem te is NATO parti voltal, csak jöjjön valaki segiteni. Hol voltak akkor az oroszaid? A szerbek oldalan? :)
.
Egy szövetseg meg alapvetöen joban-rosszban alapon muködik, nem csak akkor, amikor nekunk eppen szuksegunk van rajuk. Ha meg egy orszag nem akar egy szövetseg tagja lenni, akkor lepjen ki, de az nem kicsit lenne rossz nekunk. Ahogy megy az ukranokkal az egyre elfajulo politikai vita, ha nem NATO tagok lennenk, mar biztosan repult volna at "veletlenul" raketa, vagy törtent volna valami hatarmenti attrocitas szerintem.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 866
35 243
113
.
.
Ugy esett, hogy beleptunk???? Amikor Barcsot bombaztak a szerbek, meg ment a hatarmenti eröfitogtatas a reszukröl, akkor az orszag 100%-a, szerintem te is NATO parti voltal, csak jöjjön valaki segiteni. Hol voltak akkor az oroszaid? A szerbek oldalan? :)
.
Egy szövetseg meg alapvetöen joban-rosszban alapon muködik, nem csak akkor, amikor nekunk eppen szuksegunk van rajuk. Ha meg egy orszag nem akar egy szövetseg tagja lenni, akkor lepjen ki, de az nem kicsit lenne rossz nekunk. Ahogy megy az ukranokkal az egyre elfajulo politikai vita, ha nem NATO tagok lennenk, mar biztosan repult volna at "veletlenul" raketa, vagy törtent volna valami hatarmenti attrocitas szerintem.
barcs bombázása és nato tagságunk között szerintem nem érdemes párhuzamot vonni. eltelt 6 év.
egyébként nem volt összefosva a gatya a szerbek miatt katonai vezetés részéről. ha jól tudom világháború képével riogattak minket ha belépünk a háborúba...azért nem léptünk be pedig tuttuk ha belépünk jó időbe a szerbeknek vége a délvidék meg a mienk.
a NATO csatlakozásunk bundáját meg azóta is sokan emlegetik mert az emberek egymásközötti beszélgetéseiből az derül ki hogy senki nem szavazott a natora az amúgy is kiemelkedően alacsony részvétel melett.
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 137
10 465
113
.
.
Ugy esett, hogy beleptunk???? Amikor Barcsot bombaztak a szerbek, meg ment a hatarmenti eröfitogtatas a reszukröl, akkor az orszag 100%-a, szerintem te is NATO parti voltal, csak jöjjön valaki segiteni. Hol voltak akkor az oroszaid? A szerbek oldalan? :)
.
Egy szövetseg meg alapvetöen joban-rosszban alapon muködik, nem csak akkor, amikor nekunk eppen szuksegunk van rajuk. Ha meg egy orszag nem akar egy szövetseg tagja lenni, akkor lepjen ki, de az nem kicsit lenne rossz nekunk. Ahogy megy az ukranokkal az egyre elfajulo politikai vita, ha nem NATO tagok lennenk, mar biztosan repult volna at "veletlenul" raketa, vagy törtent volna valami hatarmenti attrocitas szerintem.
Véletlenül rakéta?
Tisztelve dudit és krisst, a kárpátaljai tartalék is egy hét alatt felszekcsákázná őket a retekbe a nato nélkül, nem is tudom egy hét alatt meddig jutnának, annyi elkerülőt építetünk már hogy városok elfoglalása nélkül is pillanatok alatt lenének a dunánál, ugyanúgy vinnék a hűtőt-tvt-autót-aranyat haza mint az oroszok. Nekik szarabb már nem lehet...
 

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 129
4 172
113
Én abszolút NATO-ellenesként egyátalán nem értem, nem is érthetem, hogy mi miért a szövetség érdekeit tartjuk előbbre és miért nem a sajátunkét. Ha már úgy esett, hogy beléptünk, legalább sírtunk volna, hogy adjanak.
De hát adtak volna fillérekért Leokat, Gepárdokat, önjáró lövegeket...
És Kaptuk a Mihukat, L-39-et.
Mit kezdtünk velük? Hagytuk lerohadni őket, hogy aranyáron felújítsák a Hindeket, és L-39 NG-t vegyünk.
És volt idő, amikor a BW-től is gombokért kaptunk volna használt harcjárműveket, amik hegyekben álltak.
A Mig-29-eket is kínálták nekünk is, mielőtt a lengyelek megkapták.
 
  • Tetszik
Reactions: paul64

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 529
10 161
113
Ez a cigánymentalitás-dicsőítés szerintem ijesztő. Elnézést. Valami emberi tartást meg kéne őriznünk és politikusainkkal őriztetnük. Mert minket is kirabolnak, csak elhitetik velünk hogy ez a 30 centi. És korruptabbak a korruptaknál is, mégis másokat vádolnak vele. Nálam ez nem kelt tisztelete vagy szimpátiát.
 
  • Tetszik
Reactions: ZRÍNYI 20!026

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 597
6 034
113
Véletlenül rakéta?
Tisztelve dudit és krisst, a kárpátaljai tartalék is egy hét alatt felszekcsákázná őket a retekbe a nato nélkül, nem is tudom egy hét alatt meddig jutnának, annyi elkerülőt építetünk már hogy városok elfoglalása nélkül is pillanatok alatt lenének a dunánál, ugyanúgy vinnék a hűtőt-tvt-autót-aranyat haza mint az oroszok. Nekik szarabb már nem lehet...
.
.
Nem tudom, sose legyen ilyen, de pl ahogy anno Barcs is. "Navigacios hiba", "muszaki meghibasodas", "nem tudjuk ki lött, nem mi voltunk", valami, de valami Barcs jellegu enyhe provokacio szerintem lassan jönne, ha a NATO nem lenne mögöttunk. hanem csak ugy lennenk egy kis random ellenszenves orszag Ukrajna mögött, aki eppen jelentös politikai karokat kezd okozni nekik (az ö olvasatuk szerint nyilvan....!!)
 
  • Tetszik
Reactions: paul64

Irsai Olivér

Well-Known Member
2019. június 7.
1 753
5 893
113
.
.
Nem tudom, sose legyen ilyen, de pl ahogy anno Barcs is. "Navigacios hiba", "muszaki meghibasodas", "nem tudjuk ki lött, nem mi voltunk", valami, de valami Barcs jellegu enyhe provokacio szerintem lassan jönne, ha a NATO nem lenne mögöttunk. hanem csak ugy lennenk egy kis random ellenszenves orszag Ukrajna mögött, aki eppen jelentös politikai karokat kezd okozni nekik (az ö olvasatuk szerint nyilvan....!!)
De ilyen már jött - egy tu-141-es - a Nato-val mögöttünk.
Zágrábig ment, de akár Paksra is eshetett volna.
 
Status
Not open for further replies.