[BIZTPOL] Magyarország

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 725
35 313
113
Amúgy - mint sok téma esetében a fórumon -, a meglévő infókhoz képest szerintem kissé túllihegitek most ezt a kérdést. Mert ha megnézzük azon az egy szerencsétlen forrás nélküli Telegraph cikken túl semmilyen egyéb megerősítés nem érkezett. Se itthonról, se külföldről, se Amerikából, se az oroszoktól, se az ukránoktól. Egyedül csak az a pudingfejű bejegyzés van, amire hivatkozik az összes többi oldal a Daily Mailtől kezdve a TASzSz-on át a random ukrán portálokig.

Ennyi, semmi több. Ebből meg egyelőre nem tudunk dolgozni érdemben, és ennek ellenére már kissé ez a túlgondolós kollektív ideg szcenárió kezd kibontakozni a fórumon. Akármennyire is bassza az idegünket ez a jelenlegi helyzet és akarnánk rá azonnal reagálni, egyelőre sajnos ki kell várjunk, hogy valami érdemi egyés infó is érkezzen és ne csak a meglévők felkérődzése történjen. Persze megértem, hogy az elmúlt évek elbaszott lehetőségei és a Zrínyi egy helyben topogása miatt jogos a harag, csak most még kurvára köd van a jövő szempontjából.

Amúgy meg ha megnézitek még a Daily Mail is csak potenciális helyszínként említi Mo-t
március 7. 6. 00. The Telegraph
március 8. 07. 17. 444 (Telegraphra hivatkozva)
március 8. 08. 03. Telex
március 8. 09. 29. Daily Mail cikkben egy hivatkozás nélküli mondat.
március 8. 10. 10. 30. euronews
március 8. 13.31. Pénzcentrum
március 8. 20. 18. Mandiner

Nyolcadikától lett elterjedve itthon.

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 826
26 476
113
Bőven rendbe lehetet volna tenni mindent is 10 év alatt!
Amit utána írtál, az az oka a kudarcnak. Vagyis kizárólag a politikai és katonai elitünk miatt tartunk ott ahol.
Semmilyen külső tényező nem befolyásolja ezt, kizárólag a totális alkalmatlanság!
Ha lenne akarat most se lenne késő cselekedni, de hát a teljes államigazgatás egy fostenger, úgy kompletten.
Nem tudsz rendbe tenni semmit úgy, hogy azok vannak a honvéd felső vezetésben akik ott voltak abban a 30 évben is amikor lerohasztották... Az mh-t tekintheted stílszerűen ukrajnának is, önthetsz bele bármennyit, az mind el fog tűnni szolgálati villákra, autókra meg haverokra. Szittya mondogatta itt, ha valaki csinálni akarja akkor a többi ellehetetleníti mert félti a szaros jól fizet a semmiért poziját.

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 583
8 453
113
Nem azt írtam, hogy nem számít, tanúlj meg legalább alapfokon magyarúl szövegértelmezni s ne írj olyant amit nem írtam. Csak nem érted az egész lényegét bármennyire is magyarázom, te ott leragadtál, hogy a kormány buzi és bármit is csinál az szar.
Mivel a szakértelmet kinyomta a lojalitás és a meghunyázkodás akkor mit várjunk el.... sajnos az egész állami szférára elmondható. Ne haragudj de aki benne volt, van és nem megy le pl a "nyalásba..."lojalitásba".... folyt még... azok most jót röhögnének kínjukban.
Akkor hogy várjunk el pl eredményeket és nem kivett "kozmetikázott" adatokban gyönyörködjünk.

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 658
5 885
113
Vissza is hívhatod. Mondd, hogy szép volt a hangja, kérdezzen bármit.
Napelemes rendszert kínáltak 2,5 milla körüli áron, 20 évig, garantáltan ingyen energiával.
Volt minden a beszédében a háborús inflációtól a rezsicsökkentésig.
Elmondtam a véleményem ezekről is, és szép napot kívánva egymásnak, elköszöntünk.
Szerencsére elsőre megértette, hogy nem velem akarnak üzletet kötni. :)

• Tetszik
Reactions: phaidros
P

Pogány

Guest
Érdekesen alakulnak a dolgok.
Még a járvány idején hallgattam egy csókát, aki elég tájékozottnak tűnt a témában és ő mondta, hogy a megegyezés rég készen van, mi keleti érdekszféra leszünk majd. Csak mindenféle manőverrel el kell jutni oda hogy ez mindenkinek adagolható legyen.
Tök örültem a beszerzéseknek, mert magyar vagyok én is. De ha még vesznek 40 leopárdot, meg 30 rakéta sorozatvetőt se megyünk sokra vele úgy gondolom, a túl magas ár mellé a mennyiség túl kevés, de legalább elment rá csomó pénz.
Így nézve a Z2026 nem más, mint egy politikai program, ami a választóknak szól inkább. A háttérben a lapok le vannak osztva és ezért játszik úgy a kormány, ahogyan. S ez látható a beszerzéseken is.
Ha ismét készül valami, könnyen lehet, hogy ismét rossz oldalon fogunk állni. Leszakadunk Európáról, a nyílt vagy felszínes véleményünkel egyedül vagyunk úgyhogy elég nehéz eldönteni, mi is lesz. S nem csak Európának vagyunk gyarmat, legalábbis én így gondolom. Az értékünk addig tart, míg a nagyobbaknak olyat tudunk adni, amit más nem.
S hogy nem akar az átlagpolgár háborúzni? Mert miért akarna? Pont azt látom egyre tisztábban, hogy a mai társadalom nem más mint a rabszolgaság modern köntösbe öltöztetve.
Üdvözöllek Sém sátraiban. :rolleyes:

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 658
5 885
113
A családi adókedvezmény és a több gyermekes anyák SZJA mentessége a téma…
Az 5000 fő alatti települések energetikai korszerűsítésével kapcsolatban telefonált, de kifejezetten a napelemes rendszerre helyezte a hangsúlyt.
Mondtam, hogy nekem már van saját erőből, és hogy gondolkodtam, hogy kazán-nyílászáró cserére, szigetelésre igénybe vegyek támogatást, de végül inkább kihagyom.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
P

Pogány

Guest
A felszteroidozott ukrán haderővel szemben semmilyen magyar hadsereg nem tudná felvenni a versenyt. Tökmind1 mennyit költöttek volna rá, Még a ruszkik foga is beletört.

Persze jó időkben többet és gyorsabban kellett volna rá költeni.
Nem megszállók, szövetségesek.
Ilyen a világpolitikai kényszer.
Lehet emiatt dühöngeni, de jó hír, hogy az ukrán veszélyt látják és reálisan a megoldást is.
Voltak már itt Taszáron, amikor hasonló akció volt, de elmentek, amikor enyhült a helyzet.
Ez nem a ruszki megszállás, a szövetségesek kisegítik egymást.
AKkor sokadjára ráonanizálva az énmegmonttttam élvezetére. Én megmondtam! Időben gyerekek. Pont azt a készletet lehetett volna felvásárolni ténylegesen gombokért, aminek aztán a mégis meglévő harcértékét csodálatos éleslátással hirtelen felismerve mindenki méltathatja a csodálatra méltó ukrán ellenállás erejét, mert náluk hidegháborús formájában is alklmas eszközök hadviselésre!

Ha minimális agytevékenységet végez az államgépezet, akkor felismerte volna legalább egy része akkor, időben, hogy még van egy rakás minden ami használható, mivel köpködik, fillérekért elhozható az egész, modernizálható. Ha elhozzuk, más nem tudja elvinni. Ha modernizáltatjuk, lefoglaljuk a kapacitásokat és a lehetséges ellenfelek szopóágra kerülnek. Ha mellé újat is veszünk, a kapacitások azon részét is lefoglalhatjuk akkor, amikor a háborús tébolyban még nem szállnak el az árak. Ahogy felismerhette volna azt is, hogy van történelem és emiatt illetve az abban végbement tapasztalataink miatt kell ezt tenni, akkor amikor még lehet. Ahog, felismerhette volna, hogy beszerezve rengeteg technikát, felnőttként kommunikálva a lakossággal a várható jövőképről átszervezze a társadalmat, hogy az felkészülten várhassa a jövőt tudva, hogy kellő eszközök állnak a rendelkezésére. Felismerhette volna időben az ország területének védelmi megerősítésére szolgáló szükséges lépéseket az ebbe bevonható ember és eszközállományt.

Ehelyett a nevetgélős szintről (úgyse lesz, konteós...) elértünk a jajj szintre.

Kurvááára időben levezettem a miértet és a mit csináljunkot is! Egy összefüggő gondolatfolyamatban.
Per pillanat a költözést fontolgatom. Jelenleg úgy tűnik ez a hajó süllyed, a kapitány pedig elveszítette a kapcsolatát a valósággal.
Vagy nagyon is tisztában van vele, hiszen messze több infója van, mint neked vagy nekem csak épp az a dolga, hogy valahogy elteljen ez a sok idő érdemi fejlesztés nélkül.
Egyszerűen csak ismerem a mintázatokat, meg hogy működik a kormány közeli kisebb beszélő fejek, influenszerek elkezdik csepegtetni az infót, linkelgetik az angol cikket, aztán fél nappal később tegnap már megjelenik eshetőségként a nagyobb halaknál is, végül a "független" Híradóban de még nem hívatalos kormánytag szájából, de az irányt látva én mostanra kb. biztosra veszem hogy jönnek. Ja, és természetesen sikerpropagandának lesz felhasználva, mosolyogva mondják hogy ezt is kiharcoltuk, mert jó a kapcsolatunk etc, s sokan tapsolni is fognak neki, ez a szomorú!!!
Pontosan a(z évezredes) mintázatok alapján jutottam a következtetéseimre.
Érdekes, máshol felpörgött.

Mivel magyarázod amúgy, hogy mint egy papagáj erőltetünk egy tűzszünetet ami ránk fizikailag veszélyes lehet?
Mert ez a dolga, hogy szarul alakuljon?
Magyarország közvetlen közelében? Miért gondolod így?

Amit én látok az az, hogy a feltörekvő, ambíciózus és a lakosságszám valamint a (befolyásolt) terület növelésére törekvő lengyelek igyekeznek egy saját erőközpontot létrehozni (a németek ellenében is) és Románián keresztül az ugyanilyen stratégiai vonásokkal rendelkező, stabil demográfiai mérlegű Törökországgal összeköttetésbe kerülni egy folyosón keresztül, valamint kijutni a Fekete-tengerre. Ezek 20-25 év múlva megtérülő törekvések, de ilyen távon értelmezhető mozgásokat látni a világ többi részén is ezért személy szerint nem gondolom túl nagy időtávnak. A társadalmak elöregedése az egyik legmeghatározóbb stratégiai tényező lesz ekkorra, merőben új erőviszonyokat fog teremteni.
Mindenki más igyekszik befolyást szerezni (franciák), megtartani (US), releváns hatalom maradni (németek), így próbálnak befektetéseket, bástyákat szerezni a területen, tehát Ukrajna területén ezek a meghatározó érdekek.
Nagy európai háborúra akkor látnék esélyt, ha a Kreml be tudna maga alá gyűrni minden hatalmi szereplőt Belaruszban és Közép-Ázsiában akik erőforrásokat tudnának számára biztosítani, illetve proxiként így be lehetne tolni a fehéroroszokat a lengyelek ellen ami ugye nem lenne közvetlen NATO-orosz összeütközés... Ez jelenleg szerintem nem látszik megvalósulni, de biztosan gondolnak rá.
A csendes-óceáni térség jobban adja magát egy nagy konfliktushoz. Számomra a chipgyártással kapcsolatos amerikai beruházások is inkább ezt valószínűsítik.

Tehát a saját biztonsági helyzetünket a NATO-EU ( főleg a keleti szárnyának, de általában is) kapcsolatai és erőviszonyai határozzák meg, nincs mozgástér, ebben kellene óvatosan lavíroznunk, nem világméretű dolgokon agyalva hanem a saját, közvetlen, jól felfogott érdekünkre koncentrálva. Meg nyilván nem kimaradni a fegyverkezési versenyből.
Egyszerűen elfelejtitek azt, hogy nem a gazdaságért háborúzunk, mert a gazdaságért kereskednénk, ahogy az volt eleddig, amikor valahogy hirtelen elromlott a gazdaság és kereskedelem fogalma és a háború célja, hogy a korlátozott nemzeti értelmi felkorbácsolásra kaphatók akiknek tiltott nemzetileg gondolkodni amúgy, elmenjenek meghalni és a helyükre lehessen rakni a tényleges célközönségét a rendszernek.

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
670
3 953
93
Ha liberális kurzus van közép európában akkor buziskodás lmbtq meg egyéb életidegen szarok.Ha meg a nemzeti érzés a nemzeti kormányok térnyerése a cél és az a kurzus az ugyanúgy zsákutca mert akkor meg hamarosan hadban állunk az összes szomszédunkkal.Elóre lehet látni ezzel politikával a nyílt magyarellenességet harcoljuk ki magunknak,Egyszerűen mindíg csöbörböl vödörbe,,

P

Pogány

Guest
Ha liberális kurzus van közép európában akkor buziskodás lmbtq meg egyéb életidegen szarok.Ha meg a nemzeti érzés a nemzeti kormányok térnyerése a cél és az a kurzus az ugyanúgy zsákutca mert akkor meg hamarosan hadban állunk az összes szomszédunkkal.Elóre lehet látni ezzel politikával a nyílt magyarellenességet harcoljuk ki magunknak,Egyszerűen mindíg csöbörböl vödörbe,,
Mintha az amúgy nem lenne.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 766
54 359
113
Gyerekek, az mennyire tróger allja már, hogy a Híradó Gyarmati Istvánra hivatkozva tolja azt a mantrát, hogy a "szakértő szerint nincs jobb biztonsági garancia hazánknak mint az amerikai katonák jelenléte!"

Über gáz, Gyarmati a legnagyobb Atlantista akit valaha láttam, helyből lepippant bármit ami csillagos sávos, a demokraták alatt nem álltak vele szóba kormányközeli médiánál, MA meg rá hivatkozva hintik az észt, hogy milyen jó az amerikai katona, legjobb lenne ha megszállnának már kb!!! :D

Komolyan mondom ezek vagy teljesen meghibbantak, vagy tudnak már valami nagyon durvát amit mi nem!

Hirado. hu

Beszarás :)

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
4 804
16 272
113
Gyerekek, az mennyire tróger allja már, hogy a Híradó Gyarmati Istvánra hivatkozva tolja azt a mantrát, hogy a "szakértő szerint nincs jobb biztonsági garancia hazánknak mint az amerikai katonák jelenléte!"

Über gáz, Gyarmati a legnagyobb Atlantista akit valaha láttam, helyből lepippant bármit ami csillagos sávos, a demokraták alatt nem álltak vele szóba kormányközeli médiánál, MA meg rá hivatkozva hintik az észt, hogy milyen jó az amerikai katona, legjobb lenne ha megszállnának már kb!!! :D

Komolyan mondom ezek vagy teljesen meghibbantak, vagy tudnak már valami nagyon durvát amit mi nem!
Ha elkezdik ezt a mantrazast az allami erdekeltsegu tv/radio/ujsagokban akkor van valosag alapja egy amcsi ide telepítésnek es szepen lassan kezdik adagolni a szavazoiknak.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 766
54 359
113
Ha elkezdik ezt a mantrazast az allami erdekeltsegu tv/radio/ujsagokban akkor van valosag alapja egy amcsi ide telepítésnek es szepen lassan kezdik adagolni a szavazoiknak.
Ez bazzzmeg 1000% hogy jönnek, ezt most borítékolom bárkinek. Ha már a hirado. hu egy Gyarmatira!!! hivatkozva tolja azt amit, az a kérdés már csak, hogy mennyi lesz a vége, meg hoznak e magukkal B-61 et kapásból, s mikor épül a "rakétavédelmi pajzs".

Olyat szabadságharcolt Viktor szavakban ahogy én látom most, hogy a fal adja majd a másikat!

Ne legyen igazam!

Status
Not open for further replies.