[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 991
20 723
113
"De nem záratta le!" :D

Hülye német ismerősöm írta csalódva a fb-n hogy őt átverte a CDU, sőt egész Németországot... Erre a másik német ismerős írta neki hogy csak a hülyéket verték át, akik a CDU/CSU ra szavaztak, előre lehetett látni hogy hagyományosan nagykoalíció lesz a szocikkal, és balra tolódott kormány megint.

Szerintem meg teljesen mindegy nekik, mikor leírtam minden német politikus aki jegyzett párt húzó embere, vezetője, az vagy BlackRock/GoldmanSachs/IMF/Vanguard/etc. ember, csak a csend volt.

Szánalmas helyzetben van Németország, itt őket fogják felszolgálni fő fogásként vacsorára, ebben a buliban.
Csak maguknak köszönhetik. Ez kicsit olyan mint amikor mindig ugyanazt a típusú nőt választod magadnak. Tudod, hogy hülye meg borderline szindrómában szenved, de te azért is ezt a típust választod. Hát akkor tessék lehet szívni jó mélyre a bránert.

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 991
20 723
113
Nem rossz, fél évszázad alatt felépített szövetségi rendszert ilyen gyorsan lebontani! A szovjeteknek is eltartott pár évig, vajon kinek sikerül gyorsabban?
Én elég nehezen tudom elhinni, hogy egy békekötés kedvéért kidob 2 szövetségest. Meg amúgy nem tudom, van erre egyáltalán hivatalos eljárás (lehetőség)? Na meg szerintem ehhez a többi NATO tag hozzájárulása is kell. Szerintem hamarabb fog kilépni az USA a szövetségi rendszerből önszántából semmint, hogy ki tudjon dobni onnan bárkit is.

• Tetszik
Reactions: krisss and zsolti

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 657
21 142
113
Én elég nehezen tudom elhinni, hogy egy békekötés kedvéért kidob 2 szövetségest. Meg amúgy nem tudom, van erre egyáltalán hivatalos eljárás (lehetőség)? Na meg szerintem ehhez a többi NATO tag hozzájárulása is kell. Szerintem hamarabb fog kilépni az USA a szövetségi rendszerből önszántából semmint, hogy ki tudjon dobni onnan bárkit is.
Úgy gondolom, hogy bár ebben teljesen igazad van, és egyetértek veled, de ezek a kijelentések az USA szövetségi rendszerét nagyon bomlasztják, ahogy az is, ahogy úgy bánik mind szövetségeseivel (Dánok, Franciák, most Svédek és Finnek), mint csatlósaival (Ukrajna), mint gyenge független harmadik felekkel (Panama) mintha a kutyái lennének... Más országok területét einstandolni sem lehet hivatalosan... és idény egyelőre van rá, illetve az oroszok ilyen tevékenységét lehet, hogy végül elismeri majd Trump, kéz kezet most elven.

Külön szomorú számomra, hogy ehhez csápol most az itthoni rajongóhad, holott nagyon is aggasztó, hogy ha ez a bánásmód normalizálódik, akkor bizony ha kormányváltás lesz ott, nem így intézik-e majd a kuruckodó szuverenitásharcunkat is el? (Vagy nem tanulja-e el az EU, aztán ülünk két szék közt a padlóra?)

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 588
53 210
113
Úgy gondolom, hogy bár ebben teljesen igazad van, és egyetértek veled, de ezek a kijelentések az USA szövetségi rendszerét nagyon bomlasztják, ahogy az is, ahogy úgy bánik mind szövetségeseivel (Dánok, Franciák, most Svédek és Finnek), mint csatlósaival (Ukrajna), mint gyenge független harmadik felekkel (Panama) mintha a kutyái lennének... Más országok területét einstandolni sem lehet hivatalosan... és idény egyelőre van rá, illetve az oroszok ilyen tevékenységét lehet, hogy végül elismeri majd Trump, kéz kezet most elven.

Külön szomorú számomra, hogy ehhez csápol most az itthoni rajongóhad, holott nagyon is aggasztó, hogy ha ez a bánásmód normalizálódik, akkor bizony ha kormányváltás lesz ott, nem így intézik-e majd a kuruckodó szuverenitásharcunkat is el? (Vagy nem tanulja-e el az EU, aztán ülünk két szék közt a padlóra?)
Változik a világrend, nem érdekel senkit nagyon úgy tűnik hogy a kicsik, közepesek mit akarnak, a nagyok eldöntik majd. Nézd, Viktorék nem hülyék, azokkal szemben kuruckodnak akikkel szemben lehet. Ursulával, Macronnal, Scholzal. Ezeknek a fejére is hugyozhatsz, nem tudnak tenni semmit, amíg az USA, Oroszok, Kína jóban van velünk. Viktor ezt a hármat meg bármikor lepippantja majd a jövőben is, nagyon okosan. Élvezem addig is hogy a három nagy rommá alázza a német és francia elnököket, s kutyáztatják az EU-n kívül rekedt britet is.

A nagyokkal kell jóban lenni. S igen, itt az EU kontinens közepén, egyre inkább az oroszokkal, törökökkel mese nincsen, ők úgy néz ki a jövőben felértékelődnek, a németek meg le.

Ezek a folyamatok, ez nem tetszik, nem tetszik kérdés.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 588
53 210
113
Ahelyett, hogy azokkal szemben, akikkel kéne...
Nem. Azokkal szemben akikkel szemben szerinted kéne, na azok tényleg eltaposnának minket, mint most az ukránokat.

Ukrajnát nézd meg szépen, és gondold át még egyszer mit szeretnél! Őket a német, francia, brit támogatja, az amcsi támogatta, most még azt is visszakéri amit ajándékba odaadott, szorozva 3-al, az orosz meg rommá bassza őket, minden ajánlat után egyre többet préselve rajtuk, egyre kevesebbet ajánlva a békéért.

Szerintem inkább azokkal kuruckodjunk tehát továbbra is, akikkel lehet, szarok én az értékekre, a való világ érdek, és képesség alapú!

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 141
34 159
113

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 991
20 723
113

Igen, részben igaz amit írsz, semmiképpen sem szerencsés ilyen politikát folytatni a szövetségeseikkel, a bizalmat egyáltalán nem erősíti ez tény, ez elsősorban Trump személyiségének (ami valljuk be eléggé nárcisztikus) tudható be. Ami a területi einstandot illeti. Ukrajnának tragédia lesz a területvesztés, és attól tartok, hogy a háború lezárása nemhogy békét hoz az ukránoknak, hanem inkább anarchiát és káoszt. Sőt a béke következtében beálló helyzet szerintem előrevetít egy erősen autoriter rendszer létrejöttét hasonlóan ahhoz mint ami anno (harmincas évek) Németország esetében történt. Ez pedig nekünk mint szomszédos országnak nem biztos, hogy olyan jó lesz, sőt szerintem a fegyverszünetet követő időszak kifejezetten veszélyes lesz az országunkra nézve. Viszont, hogy nem lehet országok területét elvenni hivatalosan vagy nem hivatalosan. Ez a háború is és megannyi más háború is bizonyította, hogy de igen lehet. Csak kellően erős nemzet kell hozzá ami ezt képes megtenni. Az országok történelme másról sem szól csak arról, hogy idővel változik a területük, hol nagyobbak hol kisebbek lesznek, hol meg megszűnnek. Attól, hogy 2025-öt írunk az egyáltalán nem garancia arra, hogy többé nem fog történni területi változás Európában vagy bárhol máshol a világon.

• Tetszik
Reactions: Ramzana

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
10 280
40 922
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Keir Starmer brit miniszterelnök csökkentette a külföldi segélyek költségvetését a védelmi kiadások növelése érdekében | BBC hírek​

Sir Keir Starmer brit miniszterelnök terveket vázolt fel a védelmi kiadások 2,5%-ára történő növelésére 2027-ig, miközben az ukrajnai háború befejezéséről szóló béketárgyalások felgyorsulnak.
3% 2030-ig

• Tetszik
Reactions: Loken

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
17 342
30 337
113
Én elég nehezen tudom elhinni, hogy egy békekötés kedvéért kidob 2 szövetségest.
A NATO európai felét is magára hagyja.
Meg amúgy nem tudom, van erre egyáltalán hivatalos eljárás (lehetőség)? Na meg szerintem ehhez a többi NATO tag hozzájárulása is kell. Szerintem hamarabb fog kilépni az USA a szövetségi rendszerből önszántából semmint, hogy ki tudjon dobni onnan bárkit is.
Simán lehet ez a játszma célja.

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
10 280
40 922
113

Az Egyesült Királyság háborúra készül?​

Deborah Haynes a Sky munkatársa elmagyarázza, hogy az Egyesült Királyság hosszú múltra tekint vissza a háborúra való felkészülésben.

Putyin támadó kutyái Keir Starmert veszik célba a katonai védelem erősítése érdekében​

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 588
53 210
113
USA levámolja a csöveseket, ennyi. Európát mondjuk háromszor (add a pénzt az ukrán újjáépítéshez, vegyél fegyvert, vegyél LNG), de ezen miért vagyunk meglepődve - sokadjára!? :(
Így van!

Ehhez csak annyi kell hogy közepes szintnél ne legyen súlyosabb orvosilag meghatározható a kreténizmus előrehaladott állapota, hogy átláthassa valaki!

Sima USA vám a hülyéknek, az EU koporsóban egy szép nagy szeg.

• Tetszik
Reactions: svajcibeka

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 588
53 210
113
A NATO európai felét is magára hagyja.

Simán lehet ez a játszma célja.
Abból a NATO-ból kell kibaszott gyorsan kilépni, amiből az USA már kilépett, és a resztli Berlin-London-Párizs-Varsó rápróbál az ukránokon keresztül az oroszokra!

Sok sikert srácok, de most reméljük nélkülünk basztok rá végre!

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
3 310
9 851
113
Nem tudom miért gondolja egy csomó topictárs, hogy USA nélkül védtelen európa és préda Oroszországnak. Összesítve elég tisztességes összeget költ az EU haderőire, gyakorlatilag az USA és Kína után a legtöbbet a világon. Még Oroszoroszág is mögötte van.
A modern hadviselés sem bassza meg az alapvető téziseket, ergo Oroszországnak nincs annyi katonája (és semelyik nemzetnek sincs) hogy egy akár Németorszég méretű államot tartosan megszálljon és azt működöképessen hagyja el, saját politikai érdkei mentén. Az EU országok akár hagyományos, akár nukleáris háború esetén tudnak az aggresszornak annyi kárt okozni, hogy "elrettentse" azt a háborútól.

AKi beszopja a háborús pszihozist, az a magyar kormánypropot szopja be. Egyetlen Eu országnak sem célja az Oroszország elleni háború, sőt még ukrajna háborúja sem Oroszországgal. Ugyanakkor azt nem lehet elvárni az Ukránoktól, hogy önként és dalolva lemondjanak keleti területeikről, amely ráadásul régen a nehéziparuk fellegvára volt. UGy gondolom a Krímet már feladták - helyesen - hiszen a tatárok kiüzése óta a lakosság 90% orosz, már maga az is furcsa volt, hogy miért került pártfőtitkári döntés alapján Ukrajnához.

Ugyanakkkor sajnos mindkét fél (ukrán-orosz) belekeveredett olyan háborúba, ahol nagyon nehéz fegyverszünetet elérni. Ezt pedig csak Oroszország érhet el. Ukrajna, ha beszünteti az EU a fegyver/hariipari szállításokat akkor nem tud a fronton harcolni és az oroszok el tudják foglalni - sok polgári áldozattal - jóval mélyebben az ukrán földet (tegyük hozzá megtartani nem tudnák, ahogy egy új oroszbarát kormánnyal sem ujra talpraállítani a gazdaságot. Vannak már így is olyan jelek amelyek azt mutatják hogy az ukrán védelmi erők kifogyóban vannak lőszerből, Patriot rakétákból stb. Nos Európa és Amerika eddig is lehetett tudni,hogy nem ingyen adott hadiipari és pénzügyi dolgokat, hanem az újjáépítés során azt ezen földrészek országai - akik adtak is ukrajnának - végeznék. Nos itt mi sehol sem vagyunk, mert ezt a bizniszt is elbaszta a sugárhajtású békegalamb.

Amit szerintem Európa tehet, az egyeteln dolog, hogy megszüntetteti az Ukrán kormánnyal a támadó műveleteket, kivonultatja Őket Kurszki régióból és csak és kizárólag védelmi műveleteket engedélyez (és ehhez szükséges fegyverzetet szállít). Nem szabad ukrajnát magára hagyni mert az csak oroszország és az USA érdekeit erősítené..

Mindenképpen a jelen krízis rámutat, hogy elég volt az USA gyámkodásból Európának képesnek kell lenni önálló közös kül, pénzügyi és katonapolitijára, és ehhez az Unió a megoldást. A kis nemzetállamokból álló - dörgőlőzhet és aki írta leszophatja a békegalamb USA, Kína és Orosz vezetőt, semivel sem lesz jobb nekünk.. Egy erős földrész komoly belső piaccal ami érvényt tud szerezni ezek ellen.