Én soha nem mondtam, hogy az USA a barátunk. Ami viszont megváltozott a Trump miatt történt. Addig ugyanis egyetlen amerikai elnök sem volt, aki vámokkal sarcolta volna szövetségeseit, kirabolta volna az általa pld. Bp-i szerződésben foglalt garanciák mellett a szövetségesét stb
Ez az ékes bizonyítéka annak, hogy nem érted, nem érzed a soft power ördögi mivoltát.
Trump és köre republikánus. Tradiconálisan a nyiltan vállalt hard power híve.
Ezért tartom többre a republikánusokat és ezért örülök Trump "ámokfutásának".
Ideje volt már.
Mert a hard power világos, mint egy pofon.
A demokratát soft power alapú "szövetsége"... na az az ördöggel cimborálás maga.
És ahogy már többször írtam, Amerika aljas EU-ellenessége nagyon nem Trump-al kezdődött. Az már nagyon régóta tart.
Európának fel kell ébrednie a langymeleg jóléti álmából és el kell zavarnia az összes "demokratát".
Azaz a jóléti csinovnyikokat, karizma nélküli arctalan könyvelőket, bürokratákat, középvezetőket, komisszárokat.
Európának diktátorok, karakteres autoriter nemzetvezetők kellenek.
Európa beteg és a gyógyuláshoz meg kell erősödni. Az pedig fájdalommal jár.
Trump a lehető legjobb rossz, ami Európával csak történhetett és nekünk magyaroknak most ezzel a történelmi helyzettel kellene jól sáfárkodni.
Mert ha majd a jobboldal kitombolja magát, akkor talán végre a baloldalon is igazi szociáldemokraták és valós igényeken alapuló jogvédők, meg valódi környezetvédők jelenhetnek meg és nem a vadkapitalisták hasznos idiótái, a woke-os héderek és a sötétzöld elmebetegek fogják ellopni a show-t.