Ott vannak a rakétáik a tengeralattjárókon meg a raktárban. Nem tervezet, hanem évtizedek óta realitás az angol nukleáris elrettentő képesség. Az oroszoknál is működött akkor is amikor az egész flotta szarban volt (ahogy most is szar amúgy az orosz flotta, a nukleáris képességen kívül). Erre lesz pénz.
A tervezet pedig, ahogy (talán félreérthetően) leírtam, a 2040-es jelen rendszer élettartama utánra felkészülésről szól. További jó szalmabábozást. Nem te leszel az a szélmalom, amivel én tovább harcolok.
Megidézlek
@SirHiggins , hátha van türelmed szájbarágóst játszani.
A britek középhatalomnak számítanak, nukleáris elrettentő képességgel. Kb mint India, vagy Pakisztán.
A közkeletű mítosz igazából a brit nukleáris fegyverek feletti kontrollal kapcsolatos, amihez linkelek két, egymásnak ellentmondó cikket:
The British government likes to tell us that Trident is an independent nuclear weapons system. The reality is, however, that it is entirely dependent on the United States – both technically and politically. The US and the UK signed the Mutual Defence Agreement (MDA) in 1958, a bilateral treaty...
cnduk.org
kontra:
It's a common myth that the United States has control over the UK's Trident missile system, that is not the case.
ukdefencejournal.org.uk
Hivatalosan amúgy a mindenkori brit miniszterelnök döntési köre a brit nukleáris fegyverzet bevetése, akkor is, ha a NATO közös feladat során kellene bevetni, illetve fordítva, akkor is, ha a NATO, mint szövetség azt speciel ellenezné.
Ez tehát teljesen független brit felügyeletet jelent.
Maguk a Trident hordozórakéták amerikai karbantartásúak, de az viszont már megint egy városi legenda, hogy a harci részek is amerikaiak. A brit Holbrook nukleáris robbanófejek bár egy technológiai transzfernek köszönhetően az amerikai W76-oson alapulnak, brit fejlesztésűek, gyártásúak és a britek tartják karban őket, továbbá a leendő új robbanófej is brit tervezésű lesz.
Ezzel tehát cáfolom a korábban írt állításom, hogy a britek nukleáris képessége csupán csak az USA pórázától függ.
Mindettől függetlenül csak a nukleáris fegyverzet birtoklása miatt még nem lesznek nagyhatalom.