Igen, akár még hihető is lenne, de egyszerűen nem tudom elképzelni azt, hogy bárki komolyan azt gondolja, hogy 50-100-150 ezer katonával leveri és megszállja egész Ukrajnát. A HH idején ez a MN létszáma volt békeidőben.
Azt nem kétlem, hogy "A"-tervnek be lehetett próbálni, hátha átáll a fél ország egyből, de hogy mindent erre az egy lapra tettek fel, ez szinte a sci-fi számomra. Kizárt. Ilyen katonai tervezés nincs egy támadó hadművelet során.
15 nap, 150 ezer katona és egy 600 000 km2-es ország 35-40 millió lakossal?
Ha ezt bármelyik katonai tervező és stratéga komolyan gondolta atomfegyverek bevetése nélkül, akkor az nyugodtan lőjje főbe magát. Ha meg atomfegyverek bevetésével is tervezett későbbre, akkor meg főleg.
1. Amit belinkeltem, nekem speciel csak a képek autentikusak, a hozzá fűzött kommentár nem. Tudjuk, hogy a Krím óta írógépen futárral illetve személyes eligazításokon megy a fontos információ, amibe a kiskatonák nincsenek egyáltalán beavatva, ez az alacsonyabb szintű tiszt is csak egy két hetes ablakot látott előre, hogy mi lesz a dolga, nyilván lejártakor jön/jött volna az újabb eligazítás.
2. Mindezek ellenére, és mivel a jenkik siránkoznak, hogy kiejtették a magas szintű kémüket az oroszok, pont ezért szerintem van valaki nekik, akinek az információi alapján elég rendesen összerogyasztották a SZu 2.0 prodzsektet már az első nagyobb lépésnél, ez szerintem egy hírszerzési érdem / elhárítási bűn.
3. Amit látok, hogy az Ukrajnába bevonuló páncélosállomány egy darabján sincs aktív védelem, pedig a technológia már szakállas, valamint, hogy a csoda Sz-szériával és a legújabb generációs légifölény gépekkel nem sikerült totális légifölényt elérniük Ukrajna felett, nos ez elég "érdekes", mondhatni csalódás, és most per pill úgy néz ki csak azért kell a macit félni, hogy nehogy megatomozzon valakit dühében, különben lassan kimúlik az elaggott jószág.
4. Ugyanakkor egy halom elsővonalas technikát lefotóztak, hogy bevagoníroztak, és elkezdték szállítani őket a háború előtt közvetlenül, de azóta se láttuk viszont őket... kilátás van valami nagyobb maszkirovkára, szerinem teljesen fölösleges találgatni, valószínűleg teljes meglepi lesz, hogy mi jön.
5. Viszont hiába vannak a katonai események sínen és kézben tartva, a saját lakosság láthatóan nincs, és lehetséges mindez azért, mert Putyin nem akar hivatalos hadiállapotot, ami egyben meg is köti a kezét. Magam részéről arra számítok, hogy valahogy megpróbál nagy honvédő háborút csinálni, amivel a belföldi közvélemény számára vállalható lesz a hadiállapot, és végre lesz alap lezárni a határokat, beindítani a hadigazdaságot. Igazából már két hét késésben vannak, és sok lakos már szavazott a lábával... már nem húzhata sokáig.
6. Legjobb reményeink szerint Putyin elqrta és ennyi volt, Ukrajnába beletörik a bicskája, legjobb esetben pár megyét elcsatol, de ennyire futja a jelenlegi hadseregével. A jelenlegi helyzet így néz ki nyugati szemmel, de ezen nincs mit gondolkodni, mert nincs "helyzet" másrészt szerintem nem lesz ez ilyen egyszerű ...
7. Egy biztos, nagyon úgy néz ki, hogy semmi sem a tervek szerint megy, Az A és a B tervek besültek, már legalább a C verziónál tartanak. Valami nagyobb dobást csinálnia kell még Oroszországnak ahhoz, hogy jobban lássuk mi lesz az új csapásirány... én úgy látom ahogy szokásos, mindenki eldobhatja a szövegkönyvét, kezdődhet az "improvizáció". Ezek azok a pillanatok, amikor az egyik fél egy kis szelet papírra hirtelen rajzol valamit, majd a másik fél mond rá valamit... az is csak utólag derült ki... a realisztikusan józan ésszel prognosztizálható kereteken sajnos szerintem túlléptünk, már valami "más" zajlik.