fip7
Persze, elképzelhető az is, hogy engem még ma éjjel királlyá választanak, majd megkoronáznak. Sőt, az is, hogy én első körben nemet mondok.
DD Elképzelni bármit el lehet, de ez itt nem (sci-)fi rajongók oldala, ugye.
Nem merült fel bennem sem, hogy Kijev elfoglalásáról ábrándoznál, egyszerűen túl pongyolának találtam a kérdést, mert nem mindegy, hogy milyen a konkrét szituáció, lévén Kelet-Európa ezen része nem a kristálytiszta helyzetéről híres. Boki is erre világított rá, nem mellékesen.
Álláspontom szerint egy ilyen ENSZ (csak a NATO-t ne, könyörgöm!) akcióban való részvételünk nem lenne szerencsés, egyrészt, mert kapásból utálna minket mindenki Kárpátalján és környékén, aki nem magyar, másrészt meg a vélt és valós sérelmeket a magyar kisebbségen torolná meg boldog-boldogtalan. Ebben a nem éppen pontosan körülhatárolt - de szerencsére képzeletbeli -helyzetben nem a kardcsörtetés a legjobb megoldás, főleg nem úgy, hogy a környéken gyakorlatilag mindenki ott és akkor nyel le keresztben minket, amikor és ahol csak akar.
A beavatkozásra szánt haditechnikai eszközeinket már nem is firtatom, mert rekeszizom-szakadást szenvednék a röhögéstől.