[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

1valaki

Well-Known Member
2022. február 27.
437
3 300
93
Amúgy történt bármi érdemi is az elmúlt 30 oldalon itt a topikban vagy a kontent többsége megint a klasszik fingreszelésre ment, hogy most akkor Putykó Prigo után összefosta magát?

Egyben plusz infó, hogy 6 után jön ki a vonatkozó Ultrahang adásom, 8 fele meg megint leszek élőben a Hír TV-n
És elmondod a jó csajnak(feltéve ha Marianne lesz a kérdezö),hogy maszkirovkát láttunk szombaton?
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 619
48 178
113
Azok számára, akik nem hallanak, találjuk ki a lényeget Prigozhin Jevgenyij Viktorovics hangüzenetéből.

⚡️Az intrikák és a meggondolatlan döntések eredményeként július 1-jén fel akarták oszlatni a Wagner PMC - Prigozhin céget.
⚡️Ahogy az 1. rohamcsapat közeledett Moszkvához, nyilvánvalóvá vált, hogy sok vér fog kihullani, ezért úgy éreztük, elég megmutatni, mit akarunk csinálni - Prigogine arról, miért fordultak meg a PMC-k.
⚡️700 kilométert tettünk meg egy nap alatt, egyetlen földön lévő katona sem halt meg, sajnáljuk, hogy kénytelenek voltunk eltalálni a légi eszközöket, de bombákat dobtak és ütöttek.
⚡️Azért mentünk, hogy demonstráljuk a tiltakozásunkat, nem azért, hogy megdöntsük az ország kormányát.
⚡️A kampány célja az volt, hogy megakadályozzák a PMC "Wagner" megsemmisítését, és bíróság elé állítsák azokat az embereket, akik szakszerűtlen cselekedeteik révén rengeteg hibát követtek el az SVO során.
⚡️Lukasenka kinyújtotta a kezét, és felajánlotta, hogy megoldást talál, az oszlopok visszafordultak és a mezőkre mentek.
⚡️Az igazságszolgáltatás LÉPÉSE sok mindent megmutatott, amiről korábban beszéltünk: az ország legsúlyosabb biztonsági problémáiT, blokkoltunk minden utunkba került katonai egységet és repülőteret, 24 óra alatt megtettük a távolságot az orosz kilövés helyszínéig.
⚡️Ha a február 24-i akciókat a képzettségi szintnek megfelelő egység, például a Wagner PMC hajtotta volna végre, a különleges hadművelet akár egy napig is eltarthatott volna. egyértelmű, hogy más problémák is voltak, de megmutattuk a szervezettségi szintet. , amelynek az orosz hadseregnek meg kell felelnie - Prigozhin⚡️
 

1valaki

Well-Known Member
2022. február 27.
437
3 300
93
Tudom hogy full hülyének néz kb. mindenki miatta, de szerintem Putyó embere még mindig. Elmegy Belaruszba, nem hal meg, és mikor eljön az ideje, az ukránok ellen fog indulni.

Én tisztán játszom, még mindig ez a tippem. Ha kihullik az ablakon, tévedtem :D !
Nem fog mindenki hülyének nézni,mert legalább ketten vagyunk akik ugy gondolják,hogy Prigo még mindig Putyin embere
 

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 165
6 697
113
Ez sokaknak nem fog tetszeni.


Az ürge nem a haditechnikának a szagértője, hanem Oroszországnak, szóval ezt így kell érteni. A közelmúltban jutott el oda, hogy az orosz hadsereg különböző alakulatai nem is egy technikát használnak. (Például tengerészet helijei nem ugyan az, ami a légierőnek, gondolom ilyenekre gondolt.)
Pont ezért nem is támaszkodnék nagyon a kijelentéseire, csak színesként beraktam. Ha még Oroszországon belül is ilyeneken gondolkodnak, az meglepő.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 827
48 462
113
szembe ment a cárral és csorbította a tekintélyét ami nem jó üzenet a nép felé, lévén hogy Putyin élőben nevezte oroszország árulójának és ezt megúszta. Ez nem jó üzenet mert bátoríthatja a berzenkedőket.
Ugyanakkor Putyin meg nyíltan, habozás nélkül árulónak nevezte, azaz az orosz társadalom nagyobb részében (Putyin szavazói) legalábbis megkapta a szükséges címkét. Felfogható úgy is, hogy ez volt az utolsó ilyen dobása Prigozsinnak.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 007
16 280
113
Ugyanakkor Putyin meg nyíltan, habozás nélkül árulónak nevezte, azaz az orosz társadalom nagyobb részében (Putyin szavazói) legalábbis megkapta a szükséges címkét. Felfogható úgy is, hogy ez volt az utolsó ilyen dobása Prigozsinnak.
Térjünk erre vissza ősszel.. Szerintem ez jó próba volt a "Ki velem - és ki ellenem" egyfelvonásos bohózatba forduló dráma előadás értékeléseként . Most az irodákban a belbiztonságiak nem győznek "protokollt" írni a sok nem kívánatos eseményről és személyről.
Gondolom most emlegetik a Nagyfőnököt, hogy rámegy a nyári szabijuk a sürgős melóra.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 296
14 022
113
Ugyanakkor a lényeg az, hogy a Bátyka abszolút profitban van - most már nem csak atomfegyverei vannak, hanem a világ egyik legjobb katonai magáncége is, és ami fontos, és talán sokak számára furcsának fog tűnni, új eszköz a befolyásának kiterjesztésére Afrikában. Lukasenko meglehetősen aktív játékos a fekete kontinensen. Komoly érvek a világban elindított globális újraelosztás során. Lengyelek, ukránok, litvánok és amerikai kurátoraik kapargatják a fehérrépáját, Lukasenko most már valóban „kemény dió”.

Igaz, van az éremnek egy másik oldala is, a Wagner PMC erőforrása mellett Lukasenko is állandó államcsíny-fenyegetést kap a rosszul irányított, túlzottan független, ambiciózus és felfegyverzett Prigozsin személyében. Ki tudja, Prigozhin milyen őrült gondolatra tesz szert majd, és milyen széles külföldi kapcsolatokat aktivizál, és hogy a fehérorosz Pinochet szerepét is fel akarja-e próbálni. Biztos vagyok benne, hogy az "Öreg" ezt nagyon jól érti, ezért minden oldalról körülveszi Prigozhint, hogy Prigozhinnak ne legyenek kényelmes körülményei Minszkben. Most mikor Prigozsin már Minszkben van, és Lukasenkótól várja a meghívást a közös tárgyalásra , aki felvázolja az együttműködés feltételeit és Prigozsin jólelkü viselkedésének szabályait a köztársaságban.

És még ráadásul kapot garanciát olcsó gázra 2031-ig


Kicsit olyan, mint amikor a bizánciak kaptak pénzt az oszmán szultánoktól azért, hogy egy egy családtagjukat ne engedjék haza. :cool:

Szerintem Prigónak nem éri meg Belaruszban hulyéskedni, ha a szomszédban ott van Oo. Amíg nem lesz lehetosége Oo-ban valamire jutni, addig el lesz foglalva Afrikával. Belarusz számára nem elég jelentos és nincs is olyan társadalmi bázisa.


Felépítik a tábort,kicsit gyakorlatoznak,kicsit buliznak,és szerintem nyár végére amikor az ukránok elégették a tartalékaik jó részét a fronton,akkor kezdődik valami show.

Prigó már ki akar maradni az ukrajnai kalandból, mert már nem hoz neki semmit (és Sojguék már nem is fogják akarni, hogy novelje populatitását (per pillanat már nem bizok a leváltásukba)). A bachmuti mókát tobb mint 50-ezer fegyenc hátán vitte végig.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 816
47 143
113
Hárman... Ő is jól adja a szerepét, igaz vigyáznia kellene mert néha túljátsza azt..
Igen, túlmozgásos a csávó egy kicsit, de ha mostanában nem halódik el, ne adja az ég, Belarusz területéről "ukrán ellenzéki" csoportokat vezetve bekalandozna É-ról ez a szabadságharcos, akkor megint pukkantok már egy eredeti magyar Szovjetszkojét :D !
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 525
10 700
113
Tudom hogy full hülyének néz kb. mindenki miatta, de szerintem Putyó embere még mindig.
Szerintem is, csak másképp. Úgy tűnik az volt a feladata, hogy a rebellis zsoldosokat kiugrassza a bokorból, csak túl jól sikerült a művelet, és amikor már tényleg hihetővé vált Moszkva elérése, lefújták az egészet. Semmilyen katonai oka nem látszott a visszafordulásnak, az ilyen 200 várakozó tankhoz hasonló meséket hagyjuk, ha igaz lenne nem specnazt vittek volna hidakat védeni. Ez utóbbi ellenben dokumentált... (Bár volt híd az Okán ahova az sem jutott, élőben néztem webkamerán...)

Utána a maradék embereivel együtt lehet nekihajtják Kijevnek, ez lesz az új jégcsákány.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 816
47 143
113
Szerintem is, csak másképp. Úgy tűnik az volt a feladata, hogy a rebellis zsoldosokat kiugrassza a bokorból, csak túl jól sikerült a művelet, és amikor már tényleg hihetővé vált Moszkva elérése, lefújták az egészet. Semmilyen katonai oka nem látszott a visszafordulásnak, az ilyen 200 várakozó tankhoz hasonló meséket hagyjuk, ha igaz lenne nem specnazt vittek volna hidakat védeni. Ez utóbbi ellenben dokumentált... (Bár volt híd az Okán ahova az sem jutott, élőben néztem webkamerán...)

Utána a maradék embereivel együtt lehet nekihajtják Kijevnek, ez lesz az új jégcsákány.

Akár, aztán ha bejön, győztek, ha nem akkor hősi halál. Igazából a vezetésnek win-win. Ukránok meg minimum köthetnek le még több erőt É-on.

Őszintén én azt látom hogy nem feltétlenül minuszos a szombat eredménye az oroszoknak.

Sajnos amibe nagyon reménykedtem, hogy a fő cél megugrasztani grandiózus méretben a tartalékolt 8-10 uki dandárt, majd valahol üstbe rakni őket, az nem jött be :(.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 090
82 722
113
Elöször szólalt meg Prigozsin a Rosztovból való távozás után:


Néhány gondolat:


Körülbelül 30 PMC-harcos vesztette életét egy pénteki légicsapásban egy tábor ellen.

Wagnermegálltt, amikor rájött, hogy sok vér folyhat

Egyetlen katona sem halt meg a földön.

Sajnáljuk a halott pilótákat. Ez nem történt volna meg, ha nem bombáznak minket.

Nem akartunk orosz vért ontani.

Nem a kormányt akartuk megbuktatni, hanem tiltakozni.

Leblokkoltunk minden útban lévő katonai egységet és repülőteret.

Ha február 24-én, 22-én a Wagner PMC-nek megfelelő egységek vonultak volna Kijevbe , akkor az SVO eredménye más lenne.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 816
47 143
113
Ezt de rég hallottam Tőled :)
Kurvára bízom azért benne, hogy szárad a dnyeper, ukik beprópálják, húzzák magukra őket az oroszok, ránuk robbantják a hidakat, katlan, légifölény, tűzzsák, utánpótlás nuku, Prigo É-ról menni Kijev, vezetők kapitulatusz, NO NATO, minimál fegyverzet, nácik hadbíróság elé, nyelvtörvény visszavon + minden egyéb alárva, az új határ meg a Dnyeper.

Nekem csodás forgatókönyvnek tűnne :D.