[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
Mocskos játszma, játszmák mennek itt kérem...
A nácimentesítés nemes célját pont az ilyen lépések teszik komolytalanná...
A zusa mint birodalom, elemi érdeke - létezése óta-, hogy ne engedje Német és Orosz o.-t összebútorozni. De nem érdeke az O. -Kinai közeledés sem, de most mégis mintha ezen dolgozna. Lehet, hogy a birodalom kiválasztó, nem létező erő akarja ezt?

Hóbagoly kellene ide most...



Strelkov Igor Ivanovics #KRP


július 9., 10:12

A gabonaüzlet kétéves meghosszabbításáért Erdogan azt ígérte barátjának, Vlagyimirnak, hogy további önjáró lövegeket szállít, "Bajraktar" gyárat nyit (Ukrajnában by Wilson) és támogatja "Ukrajna" NATO-csatlakozását. A másik Vlagyimirnak pedig megígérte, hogy továbbra is az orránál fogva fogja vezetni, ha annyira tetszik neki ez a folyamat. Mivel az első Vlagyimir számára ez nem tűnt elégnek, barátja, Redzsep még 5 "Azovot" is hozzá tett. A második pedig – ennek megünneplésére – a szultánnak emellett "gázközpontot", atomerőművet és maximális finanszírozást ígért az orosz megszállók által elnyomott krími tatár népnek szánt programokra, utalva egyúttal arra is, hogy "még merészebb, nehéz döntések is lehetségesek.". De azzal a feltétellel, hogy a szultán egy napon "szeretett feleségének" fogja szólítani. Ha csak suttogva is...





Strelkov Igor Ivanovics #KRP


július 9., 11:48





45222e879fd199b2dc8f7b9000feb06e.jpg


Az Azov terroristák kedves barátja és partnere, Erdogan megnyitja a csecsen terroristáról, Dzsohar Dudajevről elnevezett parkot. 1996.
 
  • Tetszik
Reactions: ravenlord

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
Jól mondta I. Péter:

ujKgSTgCPmw.jpg
Magyarul: "Három féle emberben ne bízz: ne bízz egy nőben, ne bízz egy törökben, ne bízz egy absztinensben (nem-ivó)"

Ezt meglehet épp "becsípve" mondta. Nem véletelen ez sem:

"I have civilized my own subjects; I have conquered other nations; yet I have not been able to civilize or to conquer myself"

"Civilizáltam az alattvalóimat; meghódítottam más nemzeteket; mégsem voltam képes civilizálni vagy meghódítani saját magamat."

+1, azért hogy legközelebb legalább ne kép formátumban tégy be orosz szöveget ;)

"A cár igen magas; orcája szép, maga igen délceg alkatú. Szelleme felettébb eleven volt, válaszai talpraesettek és találóak. De minden erénye mellett, amivel a természet megáldotta, kívánatos lenne, ha kevésbé pórias modorral bírna… Ez a fejelem részint igen jóságos, részint igen rosszindulatú. Teljesen olyan, mint népének karaktere. Ha jobb nevelésben részesült volna, tökéletes férfiú lenne.“”– Zsófia hannoveri választófejedelemné
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 869
81 461
113
  • Hűha
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0 and Ember

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
A hatásvadász cím ellenenére értelmes írás az orosz geostratégiai lehetősegekről a nukleáris elrettentés fokozását javasolva, és nem kizárva egy csapás szükségességét, bár összességében úgy tűnik nekem, hogy ezt a szerző sem akarja. Viszont illeszkedik abba a filozófiába, hogy az "oroszok nélküli világnak nincs értelme" vagy valami ilyesmit mondott Putyó.

 
  • Tetszik
Reactions: cirqle

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 869
81 461
113
Oroszország acél ökle.
Milyen páncél védi az elnöki "Aurust" és miért törnek össze a "Leopárdok" a robbanáshullámtól? A „Vojennaja prijomka” mai adása elárulja, hogyan kényszerítették a titánt az orosz tengeralattjárók kiszolgálására. Megmutatja, hogy ki készít egyedi anyagokat az NVO harcjárműveihez, hogyan hangzik a "néma" acél.

 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 955
91 705
113
Mocskos játszma, játszmák mennek itt kérem...
A nácimentesítés nemes célját pont az ilyen lépések teszik komolytalanná...
A zusa mint birodalom, elemi érdeke - létezése óta-, hogy ne engedje Német és Orosz o.-t összebútorozni. De nem érdeke az O. -Kinai közeledés sem, de most mégis mintha ezen dolgozna. Lehet, hogy a birodalom kiválasztó, nem létező erő akarja ezt?

Hóbagoly kellene ide most...
Nem kell komolyan venni a politikusi bullshiteket, így a puryini nàcimentesítést sem,
Csaxólok, de Oroszország finanszírozott sok kelet-europai radikál jobb pártot. KGBéla-Jobbik.
Egyébként ezek a támogatások nem ideológiai, hanem pragmatikus alapúak. Lásd a Schröder féle szocdemek anno, vagy a posztkomcsi német Linke most.

Az orosz- német kapcsolatokat most ügyesen jégre tette az USA. Ezért lehet rá haragudni, de nem érdemes. Ez volt az érdeke, ezt tette.Ha vkikre lehet haragudni azok a német és orosz politikusok, akik hagyták. Megvették őket ( németek), nem látták, hogy kelepcébe csalják őket (oroszok) a végeredményben mind1.


Erdogan.
Lehet kárhoztatni, de az a helyzet félreértése. Erdogan se nem Putyin, se nem az USA szövetségese, főleg nem kiszolgálója. Erdogan feltette a térképre a törököket, mint erős regionális nagyhatalom önálló jogon, nem más támogatásából. Mind gazdaságilag, mind katonailag, mind politikailag. A legsikeresebb török politikusok egyike, Az USA vazallusából, önálló török erőt teremtett.
Stratégiailag Oroszországgal szemben fog terjeszkedni, terjeszkedik. De taktikailag használja, akár álszövetségesként az oroszokat. Az ukrán helyzet és a török katonai támogatások mutatják Törökország hosszú távú céljait. Nem az USA, hanem saját céljaik érdekében támogatják az ukránokat.

Az oroszok Kínára tolása.
Népszerű verzió, hogy az amcsik, annyira kretének, hogy ezt nem látják be. Ezt, elnézve Bident, könnyű elhinni. De az USA strategiáját nem Biden Papi határozza meg.
Van ugye ez a háború, amivel sikeresen leválasztották Oroszországot Europáról. De a célpont már Trump óta nyíltan nem Moszkva, hanem Peking. Megakadályozni, hogy a kínai legyen a világ legnagyobb gazdasága. Ez ugye több veszéllyel járna. Jó alap lenne a világ legerősebb hadserege és a legbefolyásosabb politikája felé vezető úton.

Mi hajtja Kínát? Az export. Ezt kell lecsökkenteni, ha meg akarjuk állítani őket. Európa, az USA és Ázsia a legnagyobb kínai exportpiac. A kínai export lecsökkenése kölcsönösen hátrányos lehet a célországok számára is. Bár az USA saját piacait korlátozhatná a kínai termékek előtt, részben meg is teszi, ezt tette Trump, de csak óvatosan lehet,mert az amcsi gazdaság is megsínyli.
Van ez a balek Európa. Már az orosz cumit szépen bevette. A média jól felpörgette az oroszellenes érzelmeket. Ha Kína és Oroszország szövetségesek lesznek, akkor a kínaiak is hamar feketeseggűek lehetnek a plebs szemében, főleg ha a szolgamédia megdolgozza őket. Látjuk, az európai polgarok fizetik mint a katonatiszt a drága energiát, ha ez az ára az orosz agresszió megállításának. Hajlandóak a kínai termekekről is lemondani? Talán. Hajlandóak a válasz kínai importkorlátozások német és európai exportvisszaesés, gazdasági stagnálás , esés, életszinvonalcsökkenés árát is megfizetni? Kétlem, kivéve, ha egy agresszor megállítása a cél.

Kina mélyről indult. A Tienanmen téren tankokkal taposták el komcsik a tiltakozókat. Aztán elkezdtek gagyikat gyártani, ahonnan eljutottak a tökéletes másolatokig, amit már kedveltek Európában az áruk miatt, majd előjöttek top high tech termékekkel, amik marketingben kívűl már lekörözhetik az amcsi termékeket, Alapvetően egy pozitív megítélésük van, volt. Lassan fordult az USA, de beindult a Kína ellenes médiakampány. Pl.Gyűjtik a kínai termékek az adataidat. Persze, mint az amerikai szoftverek. A kínai hitelek adósrabszolgaságba taszítják az azt felvevő államokat. Ha xarul csinálják a hitelfelvevők, igen, ahogy az USA az IMF hiteleken keresztül uzsorázza, irányítja az azt felvevő államokat.

Emellett a kampány mellett, Kína még egy aggresszor legfontosabb szövetségese lesz, az tovább rontja az európai megítélését. Ez persze alapvetően még csak hangulat, de ezt lehet konkrét exportkorlátozásokká váltani, ami már fájhat mkinek. A lényeg persze Washingtonból Kína, Európa csak járulékos veszteség. Ehhez a gazdasági részblokádhoz, ( a teljes öngyilkosssag) Japán, Korea, Ausztrália alanyi jogon csatlakozhat.India, mint Kína riválisa jő ajánlat esetén szintén. Ne feledjük a katonáik sokszor a Himalája csúcsai közt összecsapnak, BRICS ide vagy oda.

Oroszország nem ilyen vonzó exportpiac Kinának, mint Európa vagy Ázsia. Messze kisebb biznisz. Ezert tétováznak a dörzsölt kínai komcsik. Jól is teszik, mert az USA igyekszik az oroszokhoz hasonlóan ( tavaly februári támadás megindítása) saját hibára futattni őket.

A globalizáció, az idő Kinának dolgozik. Persze csak akkor ha a játékszabályok változatlanok. De az USA azert a világ vezető állama, mert a szabalyokat még ő írja. Még átirhatja. 10 év múlva már lehet nem!!
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 713
113
Elsősorban @boki -tól és @nyugger -től kérdem: mit lehet tudni Szurovikinről és Geraszimovról, hol vannak, mi van velük?
Szurovikint emlékeim szerint azon a nevezetes péntek-szombaton láttuk utoljára, amint egy PP2000-rel a keze ügyében, látványosan nyúzott fejjel épp Prigozsinéknak üzengetett.

Mostanában nincs időm telegramot nyálazni (meg egyébként is mintha egyre nagyobb lenne a zaj ott), de hátha ti már olvastatok valamit.

Más: megtaláltam AZ orosz doomer substacket, kemény anyag ;)
 

tiz

Well-Known Member
2016. július 21.
367
2 444
93
Páran fent vannak azért derékig.

Ezzel nem vitatkoznék, de a teljes képhez az is kell, hogy van egy mérsékeltebb csoport (köztük én is), akik azért támogatják Oroszországot, mert az a kisebbik rossz.

Szerintem a nyugat sokkal brutálisabb diktatúra irányába tart mint amilyen bármikor is volt/van/lesz Oroszországban.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 217
61 320
113
Az orosz- német kapcsolatokat most ügyesen jégre tette az USA. Ezért lehet rá haragudni, de nem érdemes. Ez volt az érdeke, ezt tette.Ha vkikre lehet haragudni azok a német és orosz politikusok, akik hagyták. Megvették őket ( németek), nem látták, hogy kelepcébe csalják őket (oroszok) a végeredményben mind1.
Engem érdekelne, hogy így "poszthumusz" te hogyan látod Magyarország helyzetét, ha folytatódott volna a német(francia) - orosz összeborulás, illetve a Trump-féle izolacionista törekvés ezzel párhuzamosan elkezdte volna redukálni az amerikai jelenlétet Európában?
Az tény, hogy ebben az esetben a lengyel-ukrán-balti csapat nagyot nézett volna, de mi ugye épp bővítettük a német függést, mimözben elmélyíteni igyekeztünk az orosz kapcsolatokat és kezdtük ezzel párhuzamosan nyitni a Balkán, a törökök és Kína felé.
Ilyen feltételek mellett ártott-e volna nekünk, ha a lengyelek feje felett átnyúlva létrejön a német-orosz gazdasági kapcsolat?
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 217
61 320
113

"...A tábornokot ezután arról kérdezték: meglepi-e az, hogy Oroszországnak még mindig ilyen nagy befolyása van egyes NATO-tagállamok felett. Erre azt válaszolta: „Nem lep meg, hogy még mindig próbálnak befolyást gyakorolni, hiszen ehhez van néhány aduászuk az olaj, gáz és más erőforrások formájában. Azt viszont nem tudom megérteni, hogy néhány ország – mint például Magyarország – nemhogy az ukránok mellett állna, hanem egyenesen oroszpárti.”

A magyar külügyminisztérium vezetője és a magyar miniszterelnök többször, többféle módon is Oroszországot segítették

– tette hozzá Ben Hodges.

Hozzáfűzte, az is érthetetlen, hogy a fenti folyamatnak az Egyesült Államok miért nem vetett véget. „Sőt mi több, az Egyesült Államok maga is közvetlenül és közvetve üzletel Oroszországgal. Tehát meg kell értenünk, hogy a probléma nem csak abból áll, hogy egy-két ország üzletel Oroszországgal.”

Az orosz oligarchák még mindig Olaszországba és más országokba mennek nyaralni. Sok tennivalónk van még

– fogalmazott..."

Nem érti. Ez a baj az amerikai tábornokokkal. Hogy nem értik. Nem értik Vietnamot, Irakot, Afganisztánt, nem értik az oroszokat, nem értenek minket.
Tavaly február 24-e óta hányszor fenyegettek meg minket az oroszok és hányszor az ukránok? Van különbség. És most ez a nyugállományú főfasz arrogánsan azt nyilatkozza, hogy bár nem érti, azért véget kell vetni az egésznek. Nem értjük, hát szétverjük, működött ez a Közel-Keleten is, nem?
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 111
13 536
113
Elsősorban @boki -tól és @nyugger -től kérdem: mit lehet tudni Szurovikinről és Geraszimovról, hol vannak, mi van velük?
Szurovikint emlékeim szerint azon a nevezetes péntek-szombaton láttuk utoljára, amint egy PP2000-rel a keze ügyében, látványosan nyúzott fejjel épp Prigozsinéknak üzengetett.

Mostanában nincs időm telegramot nyálazni (meg egyébként is mintha egyre nagyobb lenne a zaj ott), de hátha ti már olvastatok valamit.

Pont most jutot ki egy tegnapi videó, amin Geraszimov jelentést kap a hidas rakétázásról:

https://www.reuters.com/world/europ...-time-since-failed-june-24-mutiny-2023-07-10/

Még mindig a Oroszországi Fegyveres Erők vezérkari főnöke, de az ukrajnai hadmuveletek vezetésébol kihátralt.
Viszont azt nem Szurovikin vette át tole, hiába volt hivatalosan a helyettese - o még nem mutatkozot azóta a nyilvánosságon.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 540
45 051
113
Ezzel nem vitatkoznék, de a teljes képhez az is kell, hogy van egy mérsékeltebb csoport (köztük én is), akik azért támogatják Oroszországot, mert az a kisebbik rossz.

Szerintem a nyugat sokkal brutálisabb diktatúra irányába tart mint amilyen bármikor is volt/van/lesz Oroszországban.
Ezzel részben egyetértek. Én nem gondolom hogy rosszabb diktatúra lesz nyugaton mint az oroszoknál volt/van, pont attól félek hogy káosz lesz, a nagy jóemberkedés miatt kicsúszik a gyeplő, nem lesz állami kontroll, párhuzamos társadalmak, erre reakció az önszerveződés, bíráskodás - Fro. ban láthattuk a gyenge karhatalmat felváltó radikális jobbosok őrjáratait - s anarchia lesz a vége, ahol a szólásszabadság úgy korlátozzák, hogy nem szabad a nevén nevezni a gyereket!

De a törvény tisztelőket vegzálják csak, jogi és financiális módszerekkel, akik a törvénynek nem hajlandók magukat alávetni, velük szemben puha és tehetetlen lesz a rendszer.

Ha választani kell, inkább világos szabályok mentén lefektetett rendőrállamban szeretnék élni, nem egy liberális csillámpónos káoszvezérelt anarchiában.

Valamint jelenleg amiért nekem a kelet szimpatikusabb az az, hogy nyugaton a fajtámra, a hetero középkorú maszkulin nemzet tudattal rendelkező enyhén homofób húsevő egy nőtől több gyermekes a saját családjával élő fegyverszerető emberre megadták a kilovesi engedélyt!

Ahol engem rasszistának, bigottnak, toxikusan maszkulinnak, veszélyes rémisztő képződménynek, barbár húsevőnek tartanak, oda nem jut szimpátiám. Akik ellenük vannak, oda meg igen, amíg nekem nem ártanak.

Ennek a haladó liberális szivárványos öko kamu zöld és kamu filantróp nemzetek felett álló kommancs utód mosléknak pusztulnia kell!
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 869
81 461
113
Elsősorban @boki -tól és @nyugger -től kérdem: mit lehet tudni Szurovikinről és Geraszimovról, hol vannak, mi van velük?
Szurovikint emlékeim szerint azon a nevezetes péntek-szombaton láttuk utoljára, amint egy PP2000-rel a keze ügyében, látványosan nyúzott fejjel épp Prigozsinéknak üzengetett.

Mostanában nincs időm telegramot nyálazni (meg egyébként is mintha egyre nagyobb lenne a zaj ott), de hátha ti már olvastatok valamit.

Más: megtaláltam AZ orosz doomer substacket, kemény anyag ;)
Szurovikin tábornokot utoljára Rosztovban látták június 24-én. Azóta nem volt látható nyilvánosság előtt. Voltak hírek arról, hogy több napon át kihallgatták(ami lehetséges) illetve letartóztatták... Semmit sem tudni róla. Lehet szabadságon van, lehet börtönben majd idővel kiderül.

Geraszimov szabadsága után ismét munkában:


Július 9-én a kijevi rezsim sikertelenül próbált csapást mérni a Krím-félszigeten, Rosztov és Kaluga térségében található létesítményekre Sz-200-as légvédelmi rakétákkal, amelyeket csapásmérő változatra alakítottak át, hogy megsemmisítsék a földi célpontokat.

▫ Az egyesített csapatcsoport parancsnoka, Valerij Geraszimov hadseregtábornok meghallgatta a Légi-kozmikus Erők vezérkari főnökének, Viktor Afzalov vezérezredesnek a jelentését négy ukrán ballisztikus célpont megsemmisítéséről.

▫ Viktor Afzalov vezérezredes jelentése szerint két Sz-200-as rakétát semmisítettek meg a légvédelmi rendszerek, és további két hasonló rakétát térítettek el az elektronikus hadviselési rendszerek. Nincs áldozat vagy pusztulás.

▫ Az Orosz Föderáció Fegyveres Erők Vezérkarának főnöke, Valerij Geraszimov hadseregtábornok megbízta a Hírszerző Főigazgatóság főnökét és a közös csoport parancsnoki helyének tisztviselőit, hogy szervezzék meg a szisztematikus munkát az Sz-200-as rakéták és hasonló ellenséges csapásmérő fegyverek kiindulási helyzetének megállapítására, a tárolásuk és az előkészítés azonosítása érdekében, és megtervezik azok megelőző tűzcsapását. A lehető leghamarabb tegyen további intézkedéseket a létesítmények légicsapások elleni védelmének javítására.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113

"...A tábornokot ezután arról kérdezték: meglepi-e az, hogy Oroszországnak még mindig ilyen nagy befolyása van egyes NATO-tagállamok felett. Erre azt válaszolta: „Nem lep meg, hogy még mindig próbálnak befolyást gyakorolni, hiszen ehhez van néhány aduászuk az olaj, gáz és más erőforrások formájában. Azt viszont nem tudom megérteni, hogy néhány ország – mint például Magyarország – nemhogy az ukránok mellett állna, hanem egyenesen oroszpárti.”

A magyar külügyminisztérium vezetője és a magyar miniszterelnök többször, többféle módon is Oroszországot segítették

– tette hozzá Ben Hodges.

Hozzáfűzte, az is érthetetlen, hogy a fenti folyamatnak az Egyesült Államok miért nem vetett véget. „Sőt mi több, az Egyesült Államok maga is közvetlenül és közvetve üzletel Oroszországgal. Tehát meg kell értenünk, hogy a probléma nem csak abból áll, hogy egy-két ország üzletel Oroszországgal.”

Az orosz oligarchák még mindig Olaszországba és más országokba mennek nyaralni. Sok tennivalónk van még

– fogalmazott..."

Nem érti. Ez a baj az amerikai tábornokokkal. Hogy nem értik. Nem értik Vietnamot, Irakot, Afganisztánt, nem értik az oroszokat, nem értenek minket.
Tavaly február 24-e óta hányszor fenyegettek meg minket az oroszok és hányszor az ukránok? Van különbség. És most ez a nyugállományú főfasz arrogánsan azt nyilatkozza, hogy bár nem érti, azért véget kell vetni az egésznek. Nem értjük, hát szétverjük, működött ez a Közel-Keleten is, nem?
Egyből más lenne a helyzet, ha NATO állt volna ki mellettünk, ahányszor egy ukrán hivatalos személy (nem Ukrajna) megfenyegetett minket.