[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 353
26 610
113
Mosdatni nem kell a Szovjetuniót, ami azért nem teljesen egyenlő Sztálinnal, mint ahogyan a többieket sem! Mindenkinek megvan a saját érdeke, csak az a kérdés, hogy van e kellő ereje érvényesíteni. A "nyugat" semmivel sem ártatlanabb, csak esetleg jobb a "körítése. Ahhoz, hogy Sztálin (Szovjetunió) labdába rúghatott, még nagyon sok más országnak és vezetőnek kellett az asszisztálása hozzá. A szerény véleményem szerint Az USA volt az, aki a legjobban kijött a II. világháborúból. Mi magyarok meg már megint (milyen meglepő?) az utolsók között voltunk, hála a f@sza vezetőinknek.
 
  • Tetszik
Reactions: haubagoi

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 664
9 267
113
Mi magyarok meg már megint (milyen meglepő?) az utolsók között voltunk, hála a f@sza vezetőinknek.

Az a baj, hogy semmit sem tanultunk belőle és ugyan azokat a hibákat követjük el megint. Rossz külpolitika (irány, kommunikáció stb.), rossz belpolitika (egyeduralomra törés), rossz gazdaságpolitika (felső osztály támogatása az alsó- és középosztály helyett. És még sokan tapsolnak is ennek...
 
T

Törölt tag 1711

Guest
A szerény véleményem szerint Az USA volt az, aki a legjobban kijött a II. világháborúból. Mi magyarok meg már megint (milyen meglepő?) az utolsók között voltunk, hála a f@sza vezetőinknek.

Egészen a hadüzenetig hivatalosan kereskedtek Németországgal, nem hivatalosan még utána is (pl. IBM).

Másik érdekes dolog a Coca-Cola Deutschland, ami az egész világháború alatt üzemelt, de mivel nem tudtak hozzájutni az USA-ban gyártott sűrítményhez ezért a német vezérigazgató kitalálta, hogy töltsenek élelmiszer ipari hulladékot a palackokba, majd elnevezte Fanta(sie)-nak az új terméket.
A háború után a nyereséget és a márkanevet kivitte az országból az anyacég...
 
  • Tetszik
Reactions: haubagoi

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 323
55 743
113
Egészen a hadüzenetig hivatalosan kereskedtek Németországgal, nem hivatalosan még utána is (pl. IBM).

Másik érdekes dolog a Coca-Cola Deutschland, ami az egész világháború alatt üzemelt, de mivel nem tudtak hozzájutni az USA-ban gyártott sűrítményhez ezért a német vezérigazgató kitalálta, hogy töltsenek élelmiszer ipari hulladékot a palackokba, majd elnevezte Fanta(sie)-nak az új terméket.
A háború után a nyereséget és a márkanevet kivitte az országból az anyacég...



Azért,ha jobban megkapargatjuk,volt ott más is,ami a bombázásokat illeti,hogy is fogalmazzak,inkább sehogy,nézzetek utána. :p:D
A háború után is voltak érdekességek,majd a 70-es,80-as években is roppant érdekes dolgok történtek.:rolleyes:
 
  • Tetszik
Reactions: ghostrider

bat77

Well-Known Member
2015. január 13.
2 241
1 494
113
Én is katonailag értettem, hogy elfoglalás. A politika az egy másik dolog. Nem kell itt a nagy harangot félreverni, mi voltunk a hunyók és ezt magunknak köszönhettük. A Szovjetuniónak el kellett menni Németországig, hogy a háborút megnyerje, mert ha nem teszi, akkor még mindig lövöldözhetnének itt Európában! Szövetségesek voltunk, nem voltunk képesek váltani időben, úgy hogy ne nagyon lovagoljunk a dolgokon. Ha 1956-ban nem csináljuk a ribilliót, szépen kiment volna a szovjet hadsereg, csak erről nem illik beszélni.

Kb. azért volt 56, hogy maradhassanak. Mert, akkor kellett kivonnulni Ausztriából, a csapatokat nem szándékozták hazavinni. Rebellis tartomány, ezért rend fenntartásához kellett maradni.
Valamint ki tudták szűrni, ugrasztani a még háború után meglevő tökösebb lázadó egyedeket.
Két legyet egy csapásra.
Eszement dolog volt 56, esélytelen.
Sok érdekes sztori van, amiről nem illik beszélni, mert érintettek nagy tiszteletnek örvendő személyek.

A forradalmakat sose azok csinálják, akik szervezik...
 

bat77

Well-Known Member
2015. január 13.
2 241
1 494
113
Dehogy mentek volna a világháborút is azért támogatta a szovjet mert tudták hogy hatalmi vákuum kell az idea terjesztéséhez. Sztálin terve az volt hogy a nyugati imperialista országokat a háború végén, már legyengült állapotukban elfoglalja és az egész világra kiterjeszti a kommunizmust. Ezzel tisztában volt mindenki mert kikerült a sajtóba az 1939 augusztus 19.-i beszéde amit a politikai bizottság előtt tartott. Felesleges mosdatni a szovjetuniót és ártatlan báránynak beállítani politikailag, egy birodalmi politikát folytató kegyetlen gépezet volt minden tekintet nélkül az emberi szenvedésekre amit a tettei okoznak.

Ez is kb ugyanazt támasztja alá, amit írtam...
De mindegyik olyan rendszer amely tömegre alapuló ideológiára épül, ugyanúgy működik.
A kommunizmus semmivel se jobb vagy rosszabb ELVI szinten, mint mondjuk a nemzetiszocializmus.
Mindkettő szép, egyenlő, büszke világot ígért...
Amibe belekerül az egyenlőség elve, abba bele lehet sz...ni. Ott már biztos átvágnak.
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 056
18 766
113
Néha nem tapasztalsz az éhséghez hasonló érzést a fejedben? :D:D:D Azon a jogcímen jöttek, hogy volt velünk is és a románokkal is (stb) némi rendezetlen ügyük, ami onnan ered, hogy korábban mi kerestük fel őket a saját otthonukban, mindenféle meghívó és kopogtatás nélkül, ráadásul úgy, hogy nem sikerült belopni magunkat a szívükbe. Ezzel nem is lett volna semmi gond, de mindezek után nem voltunk képesek megnyerni a háborút (mint az várható volt), így aztán ők győztesként azt csináltak, amit akartak, mert mi ebben nem voltunk képesek megakadályozni őket. A háború nem tyúkper: nem jogcímek vannak, hanem győztesek és vesztesek, előbbiek pedig azt csinálnak, amit csak akarnak.

Hát néha elgondolkodom, mit keresek itt, olvasgatva a teljesen agymosott kommenteket. Már ami az. :)
Hadban álltunk, a történelmet ismerhetjük. Elviekben játszhatunk több gondolattal, de a történelem már nem fog változni.
Persze, elismerem abban igazad van mi is részt vettünk az ellenük való háborúban, azt már sokszor kitárgyaltuk miért is 41-ben.
Akkor egyáltalán nem volt várható a háború elvesztése, ezt rosszul gondolod, hogy "várható volt".
Ugyanakkor az ország háború utáni társadalmi rendjét nem az itt élők kérték, ránk erőltette embertelen rendszerét a SZU.
Pedig Jaltában talán abban maradtak szövetségeseikkel, hogy ezt a történetet meghagyják az adott országokban élőknek. Egyedül Finnországban történhetett ez meg, ma sem tudom miért is. :)
Kelet Európa többi országának a szerencsétlenebb sors jutott.
1956 után nekünk pláne.
A háború tényleg nem tyúkper, a végén jobb a győztes oldalon lenni. Előre ezt mennyire lehet megmondani, ki lesz a győztes ? Talán semennyire.
 

neptun892

Well-Known Member
2016. augusztus 13.
304
484
63
1. Sztálinnak úgy kellett a háború, mint púp a hátára.
2. Hogy a kommunizmus semmivel se jobb vagy rosszabb elvi szinten, mint mondjuk a nemzetiszocializmus, ezt mire alapozod? Kezdjük az elemzést a Kommunista Kiáltvánnyal......
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 029
113
Egyedül Finnországban történhetett ez meg, ma sem tudom miért is. :)
Kelet Európa többi országának a szerencsétlenebb sors jutott.
1956 után nekünk pláne.
Finnországgal azért történhetett úgy, ahogy történt, mert ők 41-től hiába harcoltak szövetségesként a németek mellett, a 39-40-es téli háborúban elveszített területeik visszafoglalásán túl minden német biztatás ellenére nem támadtak tovább komolyan a Szu. ellen. Pedig minimum Leningrádot el tudták volna foglalni hiszen ott volt a finn csapatok előtt pár-tíz kilométernyire, az pedig összeomlaszthatta volna a leningrádi szovjet frontszakaszt!!
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

bat77

Well-Known Member
2015. január 13.
2 241
1 494
113
Mindegyik tömegbázisra épít. Ami nem minőség, hanem mennyiség alapú.
Egy nemesi származású nem lesz paraszt. Ez nem pejoratív értelmű.
Egy kéz kezi munkás nem lesz egyetemi tanár. Ez így is van jó, ez a világ rendje, évezredekig működött is.
Nem lehet egyenlő, csak mint darab.
Onnantól kezdve, milyen elvi megnyilvánulása van teljesen mindegy. Hazugság.
Amit a kirakatba tesznek pl. Kommunista Kiáltvány, csak a színjáték része. Gumicsont, amin lehet rágódni.
Lehet rá eszmerendszereket építeni, de semmi értelme.
Az egyik a kakaóscsigával akar meggyőzni a másik a túrós rétessel...

Mindegyiknek a hatalom megszerzése és megtartása a lényeg. A hangzatos eszmék, csak hülyítésre jók.
Mennyi ember hitt vakon a kommunista rendszernek, nácizmusnak, mszpnek, fidesznek, demokratáknak, republikánusoknak...
A pozicíóban levők meg kihasználják. A "nagy" francia forradalom óta megy az etetés politikai szinten. Mióta megalkották a nemzetállamokat, létrehoztak pártokat. Oszd meg és uralkodj.
A vallást már előtte szétverték. Az egyházat "akarták" de a vallás volt a cél.
Ne keverjük ide az idealista hülyéket, hazavédelmét stb...

Nagyon sokat foglalkoztam szélsőjobbról politikával, elhittem, hogy nekik lehet igazuk.
De egyszer csak rájön az ember, hogy bullshit az egész modernkori politika. Kb. időpazarlás.
Akkor is ugyanaz a propaganda ment, mint mostanában. Félinformációkat tudunk.
Pl.:Azt még mindenkinek elmondták, hogy Nagy Imre hős, de hogy Csekista volt azt már nem hangoztatják.
Ki tudja mi igaz, ma ezzel hülyítenek, holnap azzal.
Régen nem adtak infot, ma meg belefulladsz, hogy összezavarjon.

A pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve...
 

neptun892

Well-Known Member
2016. augusztus 13.
304
484
63
Megértem a fezháborodását. Ebben, mint a napi politikában, osztozom magával. De azért a kérdésemre, hogy a kommunizmus semmivel se jobb vagy rosszabb elvi szinten, mint mondjuk a nemzetiszocializmus, nem igazán kaptam választ.
Egyébkét az egész ország tudta Nagy Imre múltját. Nem is tagadta. Nem is ellene tüntettek, hanem a sztálinista eljárások ellen. Mivel minden hullámnak van tajtéka, mi a tajtékra emlékezünk. Szégyen.
 
  • Tetszik
Reactions: ghostrider

bat77

Well-Known Member
2015. január 13.
2 241
1 494
113
Nekem itt az elvi szint annyit jelent, hogy mindkettő a saját elmebetegségével győzköd.
Az egyik a ploretariátus, a másik a kiválasztott faj.
Mindkettő fő ellensége a nemesség. Minőségelv.
A természetes módon kialakult rend helyett egy általuk kitalált, így kézben tartható osztály rendszert hoz létre.
A lényegi megvalósítója, fentartója a párt.

A kommunizmus, a legvégső pontja volt a európai "kaszt rendszer" uralkodó- pap- nemes- kereskedő,munkás stb...szétbomlasztásának. Valamint a világháborúkkal is az utolsó még élő tényleges királyság, császárság lebontása zajlott.
Angliát hagyjuk, mert az csak névleges volt, akkor is.
Felfordította, a legalsók kerültek felülre. Fordított hierarchia.
Amelyik politikai eszme szocialista alapú, onnantól baloldali. Mivel tömegekre épít.
Vehet fel jobboldali (birodalmiság) attitűdöket, de baloldali lényegileg.
Mint a nemzetiszocializmus is.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 052
9 574
113
Az a baj, hogy semmit sem tanultunk belőle és ugyan azokat a hibákat követjük el megint. Rossz külpolitika (irány, kommunikáció stb.), rossz belpolitika (egyeduralomra törés), rossz gazdaságpolitika (felső osztály támogatása az alsó- és középosztály helyett. És még sokan tapsolnak is ennek...

Igen, ugyanazokat a hibákat követjük el megint: megint meg fogjuk támadni az oroszokat, csak most a NATO oldalán. A végeredmény is ugyanaz lesz. Aztán lesz megint sírás-rívás és beta-k fognak megint agitálni az oroszok ellen, hogy lám ismét bebizonyosodott, hogy az oroszok az ellenségeink.
 
  • Tetszik
Reactions: ghostrider

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 052
9 574
113
Kb. azért volt 56, hogy maradhassanak. Mert, akkor kellett kivonnulni Ausztriából, a csapatokat nem szándékozták hazavinni. Rebellis tartomány, ezért rend fenntartásához kellett maradni.
Valamint ki tudták szűrni, ugrasztani a még háború után meglevő tökösebb lázadó egyedeket.
Két legyet egy csapásra.
Eszement dolog volt 56, esélytelen.
Sok érdekes sztori van, amiről nem illik beszélni, mert érintettek nagy tiszteletnek örvendő személyek.

A forradalmakat sose azok csinálják, akik szervezik...

Akkor a Szabad Európa Rádió is azért lázított 56-ban, hogy Magyarországon maradhassanak a szovjetek??
 
  • Tetszik
Reactions: ghostrider

neptun892

Well-Known Member
2016. augusztus 13.
304
484
63
bat77Well-Known Member
Új
Nekem itt az elvi szint annyit jelent, hogy mindkettő a saját elmebetegségével győzköd.
Az egyik a ploretariátus, a másik a kiválasztott faj.
Mindkettő fő ellensége a nemesség. Minőségelv.
A természetes módon kialakult rend helyett egy általuk kitalált, így kézben tartható osztály rendszert hoz létre.
A lényegi megvalósítója, fentartója a párt.

A kommunizmus, a legvégső pontja volt a európai "kaszt rendszer" uralkodó- pap- nemes- kereskedő,munkás stb...szétbomlasztásának. Valamint a világháborúkkal is az utolsó még élő tényleges királyság, császárság lebontása zajlott.
Angliát hagyjuk, mert az csak névleges volt, akkor is.
Felfordította, a legalsók kerültek felülre. Fordított hierarchia.
Amelyik politikai eszme szocialista alapú, onnantól baloldali. Mivel tömegekre épít.
Vehet fel jobboldali (birodalmiság) attitűdöket, de baloldali lényegileg.
Mint a nemzetiszocializmus is.

Ugye, amit leírtál, nem gondolod komolyan? Mi az a "fordított hierarchia"? Álmodsz?
 
T

Törölt tag 008

Guest
Igen, ugyanazokat a hibákat követjük el megint: megint meg fogjuk támadni az oroszokat, csak most a NATO oldalán. A végeredmény is ugyanaz lesz. Aztán lesz megint sírás-rívás és beta-k fognak megint agitálni az oroszok ellen, hogy lám ismét bebizonyosodott, hogy az oroszok az ellenségeink.
Mutass 1 magyart, aki menne a keleti frontra harcolni. :)
Csak honvédelemre vagy köteles, a határt átlépn már csak szerződéseseket vihetnek.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 052
9 574
113
Mutass 1 magyart, aki menne a keleti frontra harcolni. :)
Csak honvédelemre vagy köteles, a határt átlépn már csak szerződéseseket vihetnek.

Ez biztos így van? És ha az a parancs, hogy irány Ukrajna/Oroszo., mert ott kell védeni a magyar hont, akkor azt mondod, hogy meg lehet tagadni?

(Már úgy értem, következmények nélkül.)
 
  • Tetszik
Reactions: ghostrider

bat77

Well-Known Member
2015. január 13.
2 241
1 494
113
Amikor a tömegek kerülnek felülre és átveszik a vezető szerepet.
Ahogy jelenleg tökéletesen látszik egy gázszerelőé lassan a fél ország.
A kommunista vezetők nagy része 4 általánossal se rendelkezett.
Az értelmiség, nemesek meg a gulágon robtolt...
Szerinted ez nem fordított piramis elv?
Már rég felébredtem kösz.:)
 

bat77

Well-Known Member
2015. január 13.
2 241
1 494
113
Akkor a Szabad Európa Rádió is azért lázított 56-ban, hogy Magyarországon maradhassanak a szovjetek??
Nyugatról sok segítség érkezett?
Propaganda gépezet. A kétpolusú világot fent kell tartani.
Egyébként mennyi kommunista ügynök volt az USAban, nem hogy Nyugat-Európában.
Az a gyanús, ami nem gyanús. Tanú