T
Törölt tag
Guest
Az a baj, hogy a saját kérdésedet sem tudod értelmezni...A két szép szemünkért adnának világpiaci áron alul nyersanyagot? Azt csak egyes exszovjet tagállamok kapnak. Kivéve persze, ha NATO tagok akarnak lenni,mert akkor a nyugathoz való tartozásuk részeként a nyersanyagokat is a nyugati árszabás szerint kapják. Persze ilyenkor nagyon meg szoktak sértődni. Szóval valami olyan példát ami működik is..
A kérdésed így hangzott:
Jelenleg Oroszország fizetésképtelen?A végére viszont még lenne egy kérdésem, amire mindig nem sikerült válaszolnod: miként tudsz egy gyenge, legatyásodott országnak ami kb fizetésképtelen eladni akármilyen termékből úgy, hogy az üzlet számodra nyereséges legyen?
Én a kérdésedre adtam választ: mi lenne, ha fizetésképtelen lenne.
Tudod még ki volt fizetésképtelen mostanában? Az Iszlám Állam. És nézd csak, Törökország lapátolta is ki a területéről az olajat! Megfelelt mindkét félnek az adott helyzetben? Meg!
Tudod: kereslet/kínálat.
Szerinted Irán milyen áron adja az olajat az olyan országoknak, amik hajlandóak venni tőle az embargó ellenére?
Hogyne tudtak volna kifizetni! Csak nem akartak. Szerinted minekünk az volt az álmunk, hogy Mig-29-esben meg BTR-ben fizessenek ki bennünket. Csak hát a "rendes fiúk" kőolajban nem akartak. Lett volna nekik? Hogyne lett volna! Csakhát azt másnak is el lehetett adni kemény valutáért.Aztán jött a szerinted csodás 90-es évek, ami a maffia virágzását, meg az orosz állam csődjét hozta magával. Egyszerűen nem tudtak semmit adni a buszokért cserébe, nem tudtak értük semmilyen módon fizetni.
Ezt azért elég érdekes egy SZU utódállamai topicban olvasni!Ennek fussál neki még egyszer. Előtte tanulmányozd a kizsákmányolás, szipolyozás, rablógazdaság fogalmakat.

Tehát a 45 évig tartó ellenkező irányú kizsákmányolás esetén: NO PROBLEM.
Majd mikor ki kellett egyenlíteni a számlát, akkor a KGST beli elszámolásokat vettük alapul, és olyan kiválló üzleteket kötöttünk (mást ugyebár nem engedtek), hogy a 1999-es árfolyamon 800M-ért kaptunk 28db Mig29-est. BRAVO!
De én ezt a témát befejeztem itt, mert erősen OFFTopic...